Degas og Picasso satte auksjonsrekorder

En skulptur av Edgar Degas ble solgt torsdag for 41,6 millioner dollar – som tilsvarer drøye 411 millioner norske kroner.

Berømt kunstverk: Edgar Degas' skulptur «La Petite Danseuse de quatorze ans».
  • NTB
Publisert: Publisert:

Dette er den høyeste prisen som er betalt for et verk av den franske kunstneren.

Degas' skulptur, «La Petite Danseuse de quatorze ans» forestiller en ung ballettdanser med tyllskjørt. Dette er imidlertid ikke originalen, den står i National Gallery Of Art i Washington.

I stedet er skulpturen en avstøping, gjort hos Adrien-Aurelien Hebrard i 1917, ti år etter at kunstneren hadde gått bort. Det stoppet imidlertid ikke kjøperen, skriver AFP.

Skulpturen kommer fra forretningskvinnen Anne Bass sin kunstsamling. Hun døde i 2020, og samlingen besto også av to malerier signert den amerikanske kunstneren Mark Rothko, samt tre malerier av franske Claude Monet.

Under auksjonen hos Christie's i New York gikk også en bronseskulptur av Pablo Picasso under hammeren – til rekordpris. «Tete de femme (Fernande)» ble solgt for 48,4 millioner dollar – som tilsvarer 479 millioner kroner. Det er den dyreste Picasso-skulpturen som er solgt til nå.

Den spanske kunstneren holdt lenge på rekorden for det dyreste solgte kunstverket av en 1900-tallskunstner. Men 9. mai ble rekorden slått da et Andy Warhol-bilde, som forestiller Marilyn Monroe, ble solgt for 195 millioner dollar.

Publisert:
Gå til e24.no