Dette er årets dyreste boligkjøp

Saudia-Arabia betalte 105 millioner for ambassadebolig i Holmenkollen.

AMBASSADEBOLIG: Hundremillioners villaen vil huse den Saudia-Arabiske ambassadøren Khalid Alnafisee.

  • E24
Publisert:

I 1991 kjøpte eiendomsutvikler Torleif Solvang (71) holmenkollboligen for syv millioner. Nå har han solgt den til Royal Embassy of Saudi Arabia for 105 millioner, skriver Finansavisen.

Bolighandelen ble ført i pennen av Recidence Eiendomsmegling, og Solvang forteller at boligen han kjøpte i 1991 er påkostet et betydelig beløp.

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt. Det var en høy pris, men det er også en fantastisk eiendom, sier Torleif Solvang til avisen.

Han forteller at det er brukt betydelige beløp på boligen siden han overtok den. Han har i tillegg bygget ut tomten med syv leiligheter som har blitt seksjonert ut og solgt.

Solvang eier en eiendom til i det samme området.

- De flytter inn neste vår. Det kan være at jeg bygger nytt på den andre eiendommen, men det er ennå ikke bestemt, sier han.

Oljesamarbeid

I 2010 varslet prins Salman bin Abdulaziz Al Saud under et norgesbesøk at landet ønsket å opprette ambassade i Norge. Samme høst opprettet de ambassade i 20. etasje på SAS-hotellet ved Holbergs plass, før de fikk lokaler i Drammensveien. Khalid Alnafisee er nåværende ambassadør.

«Dette er et klart signal om at Saudi-Arabia ønsker økt dialog med Norge», opplyste daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre til Stortinget i 2011, da ambassadøren formelt var på plass.

Norge og Saudia-Arabia ønsker å knytte tettere forbindelser med hverandre, blant annet samarbeide om CO2-rensende teknologi innen oljeindustrien.

Les også:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Trått salg av luksusboliger:- Det er noen kjøpere som mangler

  2. Bertel O. Steen:- Vi er absolutt på kjøperen

  3. Fjelltopp med egen kabelbane til salgs

  4. Annonsørinnhold

  5. Kampen mot kronprinsen: Frykter å bli drept av Saudi-Arabia

  6. Jens Ulltveit-Moes selskap har solgt hovedkvarteret