Obos doblet salget av boliger

Salgsoppgangen har også skutt fart i igangsetting av nye boligprosjekter.

HOPP I BOLIGSALGET: Boligene til boligbyggelaget Obos gikk som varmt hvetebrød i årets første måneder. NB: Illustrasjonsbilde.

Håkon Mosvold Larsen
  • E24
Publisert: Publisert:

Det går så det suser i det norske og svenske boligmarkedet for Obos-konsernet.

Boligbyggelaget solgte 1018 nye boliger til en verdi av 3,25 milliarder kroner i første kvartal. Det er nærmere en dobling fra samme periode i fjor, da det ble solgt 656 boliger til en samlet verdi av 1,82 milliarder kroner.

– Det gode salget har ført til at vi kan starte byggingen av en rekke prosjekter. Antall igangsettinger er også mer enn doblet med 451 igangsettinger 1.kvartal i år mot 197 igangsettinger i samme periode i fjor. Nå er det viktig at politikerne unngår å vedta tiltak som kan bremse boligbyggingen, sier visekonsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

Boligprisene steg i mars

Selger mer i Sverige

Tallene omfatter også BWG Homes, som ble en del av Obos-konsernet i 2014.

Hittil i år har BWG Homes stått for salget av 549 boliger, mot 473 i samme periode i 2014. To tredjedeler av boligene ble solgt i Sverige.

– Det er fortsatt et sterkt marked i Sverige, og vi jobber for fullt med å skaffe salgsklare prosjekter for å dekke etterspørselen. I Norge er det også økt optimisme, og Block Watne har derfor kunne igangsette 178 boliger i 1. kvartal 2015 mot 72 i 1. kvartal 2014, sier Kjørberg Siraj.

OBOS Nye Hjem og OBOS Fornebulandet solgte til sammen 469 nye boliger i første kvartal i år. Det ga 1,88 milliarder kroner i omsetning, mot 183 solgte boliger til en omsetningsverdi på 722 millioner i samme kvartal i fjor.

Les også

Rekordresultat for OBOS

Les også

OBOS-boliger har steget med 18,5 prosent på ett år

Les også

40, 30, 28, 17 etasjer - sjekk høyhusene som står i kø i Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Obos har mer enn doblet nyboligsalget

  2. Sterke Obos-tall etter salg av småkraft

  3. Rekordsalg for Obos

  4. Rekordresultat for OBOS

  5. Obos har solgt boliger for 7,6 milliarder kroner i år