Skandiabanken kutter boligrenten

Skandiabanken kutter boliglånsrenten med 0,2 prosentpoeng for alle sine kunder.

KUTTER: Skandiabanken kutter nå boliglånsrenten.

Marit Hommedal
Publisert:,

Rentekuttet betyr at billigste boliglån får en effektiv rente på 2,70 prosent. Banken hevder at denne rentesatsen på lån over 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi er markedets beste for alle typer kunder.

– Andre banker snakker om at renten skal ned. Vi gjør mer enn å snakke, vi kutter den. Hos oss er alle kunder like viktig. Kundene skal være sikker på at de får den beste prisen vi kan tilby, uten at de må ringe og prute, sier Magnar Øyhovden, leder for Skandiabanken i Norge.

Les også

Sentralbanksjefen: – Jeg er overhodet ikke redd

Eksisterende kunder får senere

Skandiabanken har 379.000 kunder i Norge. Banken har ikke fordelsprogram, og renteskrellen skal dermed komme alle kunder like mye til gode.

For nye kunder gjelder renteendringen fra mandag 11. mai. For eksisterende boliglånskunder vil endringer gjelde fra mandag 13. juni, ifølge bankens pressemelding.

Dårligere innskuddsrente

Det som er gladnyhet for boliglånskunder, er mindre gledelig for de som kun har bankinnskudd.

Skandiabanken opplyser til E24 at innskudsrentene reduseres med mellom 0,05 prosentpoeng (standard lønnskonto) og inntil 0,20 prosentpoeng (høyrentekonto).

Banken fremholder at dette gjøres for å «opprettholder balansen» mellom boliglån og innskudd.

Også her gjelder den nye rentesatsen fra 13. juni.

Les også

Landkreditt bank kutter renten – for utvalgte kunder

1,99 prosent boliglånrente – med én hake...

Den effektive renten på 2,7 prosent som Skandiabankens hevder er markedets beste, er ennå ikke registrert i sammenligningstjenesten Finansportalen.

E24s sjekk mandag ettermiddag viser imidlertid at banken trolig får rett i påstanden, forutsatt at andre bankers tilbud blir stående – og man ser bort ifra tilbud som stiller spesielle forutsetninger.

Den absolutt beste renten for et lån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi tilbys av Etne Sparebank. Her får du effektiv rente på 1,99 prosent, med én ikke ubetydelig hake: Du må flytte til Etne kommune.

Det finnes også noen banker som såvidt slår Skandiabankens 2,7 prosent-tilbud dersom du er ung førstegangskjøper. Billigst av boliglånene for unge er for tiden Tolga-Os Sparebank, med effektiv rente på 2,59 prosent med inntil 85 prosent belåning.

Les også

Landkreditt bank kutter renten – for utvalgte kunder

Les også

Dette må skje for at Olsen ikke kutter renten i juni

Les også

Norges Bank holdt renten uendret – slik kan du prute likevel

Her kan du lese mer om