Alt kjøtt skal merkes med opprinnelsesland

Ordningen med å merke kjøtt med opprinnelsesland utvides til å omfatte svin, sau, geit og fjærfe. Hittil har det bare vært krav om merking av storfekjøtt.

ALT SKAL MERKES: Forbrukeren skal nå få vite hvor slaktedyret kommer fra.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Mattilsynet sendte den nye forskriften ut på høring denne uken, skriver Nationen. Det er hovedsakelig hygienegrunner til at bare storfekjøtt har vært omfattet av merkeordningen hittil.

I tillegg er kjøtt som brukes som ingredienser i andre varer unntatt. Unntaket gjelder også bearbeidet kjøtt, men ikke kjøttfarse og strimlet kjøtt.

Avisen skriver at selv om endringen er sendt ut på høring, er det i praksis avklart at den blir en del av norsk lov, ettersom den allerede er fastsatt og har trådt i kraft i EU. Mattilsynet skriver at høringsrunden primært gjøres for å få ut informasjon.

– Dette ble vedtatt av EU i 2013. Det har tatt litt tid å implementere på grunn av forhandlinger mellom Norge, EU og EFTA, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lars Skjegstad i tilsynet. Forskriftsendringen må formelt godkjennes av regjeringen.

Les også

Kjøttbransjen frykter mangel på norsk juleribbe

Les også

Dette er et norsk eksporteventyr

Les også

Utslippskutt i landbruket kan koste flere tusen jobber

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Mattilsynet
  2. EU

Flere artikler

  1. Norge importerer mindre kjøtt

  2. Lagrene av norsk storfekjøtt snart tomme

  3. Sauelagrene minker

  4. Annonsørinnhold

  5. Kina stopper import av canadisk kjøtt etter funn av falske sertifikater

  6. Betalt innhold

    Mattilsynet stopper bruken av giftmiks mot lakselus