Privatmegleren felt for egenhandel

Privatmegleren lot en av sine egne meglere legge et inn bud på 45 millioner kroner for en prakteiendom på Snarøya. Nå er Privatmegleren felt for egenhandel.

SENTRAL: Miguel Sørholt er en kjent skikkelse i norsk meglerbransje.

MAGNAR KIRKNES
Publisert:,

Dagens Næringsliv skriver lørdag om eiendomsmegler Miguel Sørholt, partner og daglig leder i Privatmeglerens Residence-avdeling på Skøyen, som bød 45 millioner for en prakteiendom på Snarøya.

- Jeg hadde en drøm om å kunne bygge meg nytt hus og bo i nærheten av der barna mine vokste opp, sier han til avisen.

Problemet var at Privatmeglerens filial ved Solli plass formidlet eiendommen. Egenhandelsforbudet i eiendomsmeglingsloven forbyr ansatte, eiere og tillitsvalgte om deltar i den daglige driften å kjøpe eiendom som samme meglerforetak formidler.

En annen budgiver klaget inn forholdet, og nå er Privatmegleren felt for egenhandel i Klagenemnda for eiendomsmeglertjenester.

Sørholt verken deltok i den daglige driften eller var ansatt i avdelingen på Solli plass, men nemnda mener Sørholt rammes av forbudet fordi han er sentral i markedsføringen av Privatmegleren.

Grethe Wittenberg Meier, administrerende direktør i Privatmegleren, er uenig i nemndas avgjørelse, men sier samtidig at hun gjerne skulle være saken foruten.

- Dette er en uproblematisk sak. Ingen ble skadelidende. Men spørsmålet om hvilke eiendommer meglere kan kjøpe er prinsipielt viktig, sier hun til Dagens Næringsliv.

Før budrunden kontaktet Privatmegleren både Finanstilsynet og Johan A. Mettevol, advokat og BI-underviser i eiendomsmeglingsrett, for å få svar på om Sørholt ville rammes av forbudet. Begge mente loven ikke forbød Sørholt å by på prakteiendommen.

- Jeg tror ingen andre enn nemda ville kommet til denne avgjørelsen, sier Espen Hordnes, megleren som var ansvarlig for salget, til Dagens Næringsliv.

Sørholt fikk ikke tilslag på eiendommen. Den ble dagen etter budrunden 8. november i fjor trukket tilbake fra markedet.

Les også:

Her kan du lese mer om