Selvaag har solgt boliger for 897 millioner i 2013

- Vi ser ikke en «boom», men et normalt bra marked, sier toppsjefen i Selvaag.

GOD START PÅ ÅRET: Selvaag Bolig tjente mer penger første kvartal i 2013 enn i samme periode i 2012 og hadde over 1000 boliger under bygging ved utgangen av kvartalet.
Publisert: Publisert:

- Vi ser et marked hvor det ikke går mye i rykk og napp, men hvor det selges jevnt. Vi ser ikke de store endringene og tror på et bra boligsalgsår, sier Baard Schumann, administrerende direktør i Selvaag Bolig, til E24.

Les også: Selvaag håver inn på sterkt boligmarked

Prisøkning gir bedre lønnsomhet

Selskapet melder tirsdag at de har solgt 243 boliger til en samlet verdi av 897 millioner kroner i første kvartal i 2013. Dette tilsvarer en gjenomsnittsverdi per bolig på 3,7 millioner kroner.

Til sammenligning solgte Selvaag i første kvartal 2012 244 boliger til en verdi av 830 millioner kroner. Gjenomsnittverdien per bolig var for denne perioden dermed 3,4 millioner kroner.

- Tallet gjenspeiler den prisøkningen som har vært. Det kommer for lite boliger til salgs og jeg tror det fort blir 8 prosent prisvekst i 2013, sier Schumann.

Boligprisstatistikken for mars offentliggjøres tirsdag klokken 11. E24 følger saken og kommer tilbake med mer utover dagen.

Les også: Boligutbyggere vil ikke bygge nytt på Oslos østkant

Rekordresultat

I randsonene til de store byene er etterspørselen etter familieboliger ifølge Selvaag høy.

- Det er lite til salgs inne i byene og det har blitt så dyrt at barnefamilier i etableringsfasen må ut i randsonene, sier Schumann.

Selvaag Bolig hadde et rekordsterkt 2012 med en omsetning på 2,8 milliarder kroner, og et resultat på 490 millioner kroner før skatt. Driftsmarginen endte på 19,3 prosent for året totalt.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om