Billigere å leie leilighet nå enn i fjor

I både Bergen, Trondheim, Stavanger og Oslo har leieprisene gått ned det siste året.

BILLIGERE: I flere av de store norske byene har leieprisene gått ned siden i fjor. Studentene har bedre tid i år, mener Utleiemegleren.

Foto: Colourbox
  • Tuva Bønke Grønning
Publisert: Publisert:

Lavere leiepriser. Utleiemegleren har sett på hvordan leieprisene har utviklet seg det siste året i flere av de største norske byene. Flere steder er prisene i juni 2014 lavere enn de var i juni 2013.

- Slik situasjonen er nå ble vi ikke overrasket over tallene, men vi hadde nok ikke trodd det for ett år siden, sier Nikolaos Farmakis, kommunikasjonssjef i Utleiemegleren til Dine Penger.

Som mulige årsaker peker han på at mange har fått øynene opp for å drive med utleie, og at det derfor er mange boliger i markedet. I tillegg virker det som det er færre mennesker på visningene, forteller han.

- Vanligvis melder vi om høytrykk og kaos på dette tida, men sånn er det ikke nå, sier Farmakis.

Les også: Her er det dyrest å leie bolig nå

Stille årl. I skrivende stund ligger det rundt 2200 boliger ute til leie i Oslo. I Bergen er tallet 578, i Trondheim 568, i Stavanger 497 og i Tromsø 77 boliger.

Nikolaos Farmakis, kommunikasjonssjef i Utleiemegleren.

FOTO: Taran Gjoystdal

I flere av byene har prisene gått noe opp fra mai til juni. Farmakis advarer imidlertid med å se på tallene fra måned til måned, og mener spriket mellom juni i fjor og juni i år gir et bedre bilde.

- Det har vært rolig gjennom hele året. Jeg tror heller ikke på noen store endringer i nærmeste fremtid. Jeg tror det vil gå rolig og greit for seg i tida fremover. Studentene har ikke like dårlig tid i år. Det er nok boliger, sier han.

Han understreker at de fortsatt merker ganske stor pågang fra yngre mennesker i leiemarkedet.

Rolig i Oslo. Sammenlignet med juni i fjor har prisen på ettroms leiligheter i hovedstaden gått ned, mens prisen på både toroms og treroms har gått opp.

Snittprisen for en ettroms, toroms og treroms i Oslo var i juni henholdsvis 8.411, 11.238 og 14.543 kroner.

- Nå er det mindre leietakere i markedet enn normalt for årstiden. Vi venter ikke noe rush i juli og kan avblåse det normale sommerkaoset i utleiemarkedet, sier daglig leder for Utleiemegleren på Frogner i Oslo, Geir Skogheim i en pressemelding.

Skogheim understreker at det sannsynligvis blir hektisk mot slutten av sommeren, en tid hvor mange studenter er på utkikk etter et sted å bo før skolestart.

Han anbefaler å dra på visninger allerede nå, og ikke vente til august.

- Og husk at dagens leietakere er kresne. De har mye å velge i og går på flere visninger og er bevisste på hva de ønsker, sier Skogheim.

Høysesong. Marianne Wallin, daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, sier det fortsatt er svært mange ledige utleieboliger på markedet i Trondheim, men at det er stor pågang.

- Studenthybler og boliger egnet for kollektiv er også mer populært nå, enn tidligere i år, sier hun.

Også i Bergen merkes det at høysesongen er på vei.

- Likevel har det vært noe mindre trykk og færre henvendelser på annonsene våre enn i mai, som var en usedvanlig hektisk måned for oss, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Leieprisene øker, men ikke i takt med boligprisene: Dette koster det å leie i Norges fire største byer

  2. Satte ned leien 25.000 kroner – men huset står tomt

  3. Leieprisene faller over hele landet

  4. – Forholdet mellom leiepriser og boligpriser har aldri vært større

  5. Her er det dyrest å leie bolig nå