I denne Oslo-leiligheten kom kun én på visning

Mens leiligheten i Pilestredet i Oslo var fylt til randen under visningen, var det kun naboen som stakk innom i en tilsvarende leilighet på Høybråten, en liten halvtime utenfor sentrum.

ETTROMS PÅ HØYBRÅTEN: Leiligheten i Groruddalen har en stor stue med åpen løsning til kjøkkenet og en sovealkove. Til helgen er det ny visning.

DNB Eiendom
 • Sophie Lorch-Falch
 • Tone Iren Sørheim
Publisert:,

Søndag holdt eiendomsmegler Daniel Olaisen visning for en liten leilighet på 30 kvadrat ti minutter unna Hagenstua stasjon i enden av Groruddalen.

Han hadde satt av en time fra klokken 13.00 til å ta imot folk på boligjakt, men var noe usikker i forkant på hvor mange som kom til å trå over dørstokken til den 30 kvadratmeter store leiligheten i Høybråtenveien 3B.

- Sjeldent

Eiendomsmegler Daniel Olaisen

Etter hvert som klokken tikket og gikk, ble det klart at en nysgjerrig nabo var den eneste som ville stikke hodet innom.

- Dette er det sjelden man opplever som megler. Det er sjeldent sentrumstrøkk, men det er jo vanlig med fire-fem på interessentlisten etter en visning i området her, sier Olaisen i DNB Eiendom.

Totalprisen for leiligheten var 1.521.338 kroner, hvorav fellesgjelden utgjør 131.388 kroner.

Det gir en kvadratmeterpris på 50.711 kroner. Gjennomsnittsprisen i bydel Groruddalen ligger på 34.120 kroner, ifølge Eiendom Norges boligprisstatistikk for juni.

Tirsdag klokken 11.00 kommer Eiendom Norge med ferske tall for bruktboligsalget i juli. E24 vil holde deg oppdatert på siste nytt fra boligmarkedet.

(Saken fortsetter under bildet.)

HØYBRÅTEN: Den 30 kvadratmeter store leiligheten til 1.521.338 kroner vekket lite interesse søndag ettermiddag.

Sophie Lorch-Falch

100.000 kroner for dyr

Skolestart om et par uker hjalp ikke på interessen for den lille leiligheten.

- Hadde leiligheten vært i bykjernen, måtte man nok ut med 300.000-400.000 mer. Men studentene skal bo i sentrum, det er det som er tingen.

- Så vet man at hvis man legger på 100.000 kroner så får man en toroms i dette området. Hvis denne leiligheten hadde vært priset 100.000 kroner lavere, hadde det nok vært flere folk her nå, sier Olaisen.

Mandag sier megleren til E24 at leiligheten ikke er solgt, men at én er i tenkeboksen.

Olaisen opplyser videre at det vil bli ny visning, men med lavere prisantydning.

(Saken fortsetter under bildet.)

TIMEN GIKK – INTERESSENTENE UTEBLE: Eiendomsmegler Daniel Olaisen tok en titt i bokhyllen da det var liten interesse for leiligheten han holdt visning for.

Sophie Lorch-Falch

Fullt hus på Pilestredet

Én time etter at Olaisen pakket ned sakene sine og forlot leiligheten i Groruddalen, er det visning i Langes Gate 4B ved St. Olavs plass. Leiligheten hadde over 3.000 treff på Finn.no før visningsdagen.

Det blir etterhvert knapp plass til boligjegerne i den 33 kvadratmeter store leiligheten som har en totalpris på 1.871.014 kroner. En som er på jakt, er 24 år gamle Martine Rydland, som sammen med moren Bente har gått på visning siden februar.

De er lettere sjokkert over hvor raskt dyre leiligheter rives fra markedet i bykjernen.

- Det er helt skrekkelig prisnivå. Det som er mest skrekkelig er at man venner seg til at leiligheten går over takst etterhvert som man går på visninger, forteller Bente Rydland.

Datteren Martine rister på hodet over prisnivået.

- Spesielt i sommer har det vært panikk i markedet. Jeg har sett helt ville budrunder der leiligheter går 500.000 kroner over prisantydning. Man hører at markedet har roet seg, men det har ikke roet seg i det hele tatt, forteller Martine.

(Saken fortsetter under bildet.)

MOR OG DATTER PÅ VISNING FOR ØRTNE GANG: Martine (t.v.) og Bente Rydland (t.h) har vært på mange visninger sammen i håp om å finne Martines første leilighet. De opplever at den ene leiligheten etter den andre blir bydd på langt over smertegrensen.

Sophie Lorch-Falch

- Vært på Veitvet i ren desperasjon

24-åringen har fast jobb, og skal finansiere sin første leilighet med én lønningspose. Hun blir fortvilet når hun ser at andre byr langt over smertegrensen for den ene leiligheten etter den andre.

- Jeg har vært med på å legge inn bud i den aller øverste smertegrensen og nærmest vært på gråten idet jeg legger inn det siste budet på sms. Så går leiligheten 300.000-400.000 over det igjen, forteller hun.

Les også

Folk flest vil bo i en liten by

Rydland har lett i øst og vest, og forteller at budrundene går nesten heftigere for seg på Torshov enn i sentrum.

- Jeg har vært over hele byen. Jeg har vært på Veitvet i ren desperasjon. Jeg forstår ikke at folk er villig til å investere så mye i en liten leilighet, sier hun.

Nest dyreste bydel

Siste boligprisstatistikk viser at man i snitt må ut med 56.444 kroner kvadratmeteren for å bo i bydel St. Hanshaugen, som er nest dyrest etter Frogner.

Les også

Prisene på borettslagsleiligheter gikk opp i juli

Å kjøpe en leilighet i bydelen vil koste 39,5 prosent mer enn hvis man velger å ta toget 14 minutter ut av byen til steder som Høybråten i Groruddalen. Der ligger kvadratmeterprisen på 34.120 kroner.

Rydland er klar over at prisnivået er langt lavere en togtur øst ut av byen, men synes det er lite fristende når hun allerede bor i en kjellerleilighet i Bærum og pendler hver dag til jobb.

- Da havner jeg i den samme situasjonen som jeg er nå, og det hadde vært litt deilig å slippe det, selv om det ikke er et problem å pendle 10-20 minutter med tog, forteller hun.

(Saken fortsetter under bildet.)

ETTROMS PÅ PILESTREDET: Leiligheten et steinkast unna St. Olavs plass har i likhet med leiligheten på Høybråten en sovealkove.

Unge kjøpere i budkrig

Mandag var tre førstegangskjøpere med i budkampen om leiligheten på Pilestredet, opplyser eiendomsmegler og partner Henrik Nylænder Nilsen i iHus på Grønland/Gamle Oslo til E24.

- To av disse hadde nær dialog med foreldrene under budrunden, noe som kan tyde på at foreldrene var med på å finansiere kjøpet, sier Nylænder Nilsen.

Eiendomsmegleren opplyser videre at av de rundt 16-17 besøkende på visning var det hele 14 som skrev seg opp på liste for å bli orientert om budrunder og eventuelt ta del i den.

- 14 er et ganske vanlig tall over aktuelle kjøpere på en sånn liste, sier Nylænder.

Han legger til at de i årets sommermåneder imidlertid hatt opptil 100 interessenter etter endt visning. Det vanlige er imidlertid er mellom 10 og 20 potensielle kjøpere.

Solgt over takst

Leiligheten ble solgt etter første visning, og gikk 250.000 kroner over prisantydning og verditakst. Det gir en totalpris på 2.121.014 kroner for 33 kvadratmeter (hvorav fellesgjelden er på 1.021.014 kroner). En kvadratmeter koster dermed 64.273 kroner.

Ifølge megler Henrik Nylænder Nilsen i iHus på Grønland/Gamle Oslo var det tre førstegangskjøpere som var med i budkampen.

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Megler om nye lånekrav: – Vi er over 80.000 kvadratmeteren i Groruddalen

 2. Oslo-meglere om boligmarkedet:
  - Kjøperne er nådeløse

 3. Boligbonanza for små leiligheter i Oslo sentrum: Ti minutters togreise gir boligkjøp til halv pris

 4. Annonsørinnhold

 5. Her prises en leilighet 510.000 kroner under takst

 6. Nei, alt går ikke over takst i boligmarkedet!