Chess følger Netcom, Tele2 og OneCall: Enda en mobiloperatør fjerner ringeprisene

Flere og flere i mobilbransjen satser på å ta betalt bare for data. Sist ut er Chess.

Tar bare betalt for data: – Vi endrer prisplanene og kundene dette omfatter trenger ikke foreta seg noe som helst for å ta del i den nye virkeligheten. Endringene betyr at begrensninger knyttet til ringeminutter, SMS og MMS fjernes helt og holdent, sier Chess-sjef Arve Andreassen. Endringene gjelder Chess-abonnementene fra 199 kroner og oppover.
Publisert: Publisert:

Følger etter: Tidligere denne måneden endret NetCom en rekke av sine abonnementer, slik at det nå er tilnærmet ubegrenset med ringeminutter, SMS og MMS.

I stedet velger man ulike abonnementspakker avhengig av hvor mye data man trenger. Kort tid etter fulgte Tele2 og OneCall opp med lignende abonnementer.

Les også:NetCom forenkler mobilabonnementene

Nå følger også Chess etter. I en pressemelding skriver selskapet at de med umiddelbar virkning endrer abonnementene til rundt 60 prosent av kundemassen ved å fjerne all begrensning på ringeminutter, SMS og MMS.

Dette gjelder for alle kunder som har abonnementer som koster 199 kroner i måneden eller mer. Disse vil fra nå av kun bli belastet for datatrafikk.

– Vi endrer prisplanene og kundene dette omfatter trenger ikke foreta seg noe som helst for å ta del i den nye virkeligheten. Endringene betyr at begrensninger knyttet til ringeminutter, SMS og MMS fjernes helt og holdent, og dette gjelder alle som i dag har et SjakkMatt-abonnement til minimum 199 kroner måneden som inneholder 1000 megabyte data, sier Chess-sjef Arve Andreassen.

Chess er eiet av TeliaSonera som også eier Netcom.

Tror de fleste vil bytte abonnement. Ubegrenset med ringeminutter, SMS og MMS gjelder altså for alle som har Chess SjakkMatt med enten 1000 megabyte for 199 kroner, 3000 megabyte for 299 kroner eller 5000 megabyte for 399 kroner.

Dette skal ifølge Chess gjelde 60 prosent av kundemassen, men Andreassen tror de fleste andre kunder også vil velge en av de nye løsningene de neste ukene.

– Databruk har eksplodert blant norske forbrukere, og mobiltelefonen er blitt det viktigste verktøyet for å lese nyheter, hente ut informasjon fra søkemotorer, streaming av TV, film og musikk og surfing i sosiale medier, sier Andreassen. Dersom datapakken overstiges blir kundene belastet med maksimalt 20 kroner dagen i merbruk.

Her er det beste pakkene uten betaling for SMS og data:

Chess og Onecall kommer best ut i prissammenligningen blant de leverandørene som har kuttet betaling for SMS og ringing.

Les også:Tele2 og One Call fjerner ringeprisen

Prøv Amobils Ringepriser-kalkulator for å finne billigste abonnement

Publisert:

Her kan du lese mer om