DNB kutter i fondsgebyrene

Storbanken innfører samtidig et suksesshonorar, som slår inn dersom fondet slår referanseindeksen.

KUTTER GEBYR: DNB kutter i forvaltningsgebyret for aktive fond. Storbanken har hovedkontor i Bjørvika i Oslo.
Publisert: Publisert:

DNB skjærer kraftig i årsprisen for en rekke av sine fond.

Der prisen før strakte seg opp 1,75 prosent for en flere av fondene, er en ny flat pris på 0,75 prosent veien fremover for banken. Håpet er at lavere priser skal veies opp av flere salg til kundene, skriver Dagens Næringsliv.

– Prisene i det norske fondsmarkedet har vært ganske høye. Vi ser at flere og flere handler fond digitalt. Når kundene gjør mer av jobben selv, er det fair at prisene reduseres, sier Håkon Hansen, konserndirektør for Wealth Management i DNB til Dagens Næringsliv.

Les også: (+) Et alternativ til indeksfond

Samtidig innfører banken et suksesshonorar. Hvis fondet slår sin referanseindeks får forvalterne en solid bonus. Hvis meravkastningen også overgår det faste honoraret, vil DNB ta 20 prosent av meravkastningen, mens kunden får 80 prosent.

Forvaltningsgebyr til besvær

En undersøkelse fra Forbrukerrådet i fjor viste at aktivt forvaltede aksjefond i snitt har seks ganger høyere forvaltningsgebyr enn såkalte indeksfond.

Gjennomsnittlig årlig forvaltningsgebyr for indeksfond som tilbys i det norske markedet var den gang 0,25 prosent, mens det var 1,5 prosent for aktivt forvaltede aksjefond.

Et passivt indeksfond fordeler alle pengene som settes inn i fondet, i de selskapene som er representert på en gitt børsindeks og etter de vektene som selskapene har i den samme indeksen.

Les mer om fond hos Dine Penger (+):

Så mye skatt kan du spare på å opprette aksjesparekonto

De nye, smarte fondene

Maskinfondet som knuste børsen

Les også

Solid aktivitetsvekst for norsk industri

Les også

Oslo Børs-aksjonær om Nasdaq-frieri: – Overraskende

Les også

Nasdaq starter budkrig om Oslo Børs

Publisert:

Her kan du lese mer om