Hun har solgt leiligheter ved Oslofjorden for milliarder

Boligsalget på eksklusive Sørenga i Oslo viser ingen tegn til å slakke i takt med oljebremsen. Ifølge meglerdirektør har luksusboligsalget nær eksplodert i år.

GLISER: DNB-megler Ingunn Iselin Husebø har egenhendig solgt leiligheter på Sørenga for milliarder av kroner.
Publisert: Publisert:

Siden salget startet i 2009 er det blitt solgt leiligheter på den eksklusive utstikkeren foran Barcode-rekken ved Oslofjorden for svimlende fire milliarder kroner.

Det får E24 opplyst av DNB Eiendom. De er ansvarlig for leilighetssalget og erklærer Sørenga-utbyggingen en stor suksess.

Etter 677 solgte leiligheter gjenstår 67 stykker, altså rundt 10 prosent.

Og megleren på bildet over har all grunn til å glise. Hun heter Ingunn Iselin Husebø og har alene solgt 95 prosent av alle leilighetene.

– Noen tror Sørenga fortsatt er en conteinerplass og blir overrasket over hvor fint det begynner å bli, sier Husebø til E24.

Les også

Meglerforbundet slakter ny portal: – Hører om meglere som gir rabatt i bytte mot positiv omtale

140.000 kvadratmeteren

Når Sørenga-utstikkeren etter planen står helt ferdigbygget i 2017, er det blant annet med to barnehager, barneskole, havnepromenader, grøntarealer og et 190 meter langt sjøbad med badestrand helt ytterst.

Det omkringliggende området i Bjørvika skal så bygges ut videre.

Da Husebø begynte salget i 2009, så det meste annerledes ut. Også prisene:

– Flere av dem som kjøpte leilighet i første byggetrinn betalte under 40.000 kroner per kvadratmeter. Man kan jo si at de gjorde en god investering.

Leilighetene som skal selges unna i de to gjenværende byggetrinnene, går for faste priser som gjenspeiler Oslos elleville boligprisvekst.

Les også

Stortinget ber om bolig-grep fra regjeringen

LUKSUS-UTSTIKKER: Sørenga-området i Oslo ligger vendt mot Barcode og har Oslofjorden som nærmeste nabo. Dette bildet er tatt i sommer. Ferdigstillelse skal skje i tidlig 2017.

Barnefamilier

Den rimeligste er en 51 kvadratmeter stor 2-roms leilighet til 4,3 millioner. Den dyreste er en 4-roms på 125 kvadrat til 17,5 millioner kroner.

Det gir en kvadratmeterpris på ikke ubeskjedne 140.000 kroner.

– Det skal koste å bo på Sørenga?

– Ja, men så er det også leilighet med ekstra god beliggenhet helt i front. Det er store forskjeller avhengig av størrelse, etasje, beliggenhet og andre forhold, presiserer megleren.

Hun beskriver kjøperne som en «veldig god miks».

– Det både enslige, par og barnefamilier i ulike aldersgrupper. En del av dem kommer fra Bærum, sier Husebø.

Les også

Flere nordmenn eier bolig

SOMMERIDYLL:De gjenværende byggetrinnene i Sørenga er tegnet av artkitekt Kari Nissen Brodtkorb. Slik forestiller utbyggeren seg det ferdige resultatet.
Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Wittenberg Meier.

– Har nærmest eksplodert

Denne høsten har det kommet tegn på at boligmarkedet i Norge endelig begynner å føle på oljebremsen. Ifølge tall fra meglerforeningen Eiendom Norge har prisutviklingen ligget tilnærmet flatt det siste halvåret.

Men hovedstaden, med sin haltende nyboligbygging og befolkningsvekst i Europa-toppen, er annerledes. Og da særlig luksusboligmarkedet, skal vi tro meglerne.

På Sørenga forteller Husebø at 2015 har vært «fantastisk», med en topp i juni hvor det ble solgt leiligheter for 190 millioner kroner.

Men det er ikke bare på Sørenga at luksusboligsalget går godt.

– I de dyrere segmentene har boligmarkedet nesten eksplodert i år, sier Grethe Meier til E24.

Les også

Vår tillit til økonomien er rekorddårlig

– Mange med penger å bruke

Hun er administrerende direktør i Privatmegleren og registrerer et kraftig oppsving i leilighetssalget i det øvre prissjiktet:

Per november i fjor hadde de solgt 36 boliger til 15 millioner kroner eller mer. I 2015 har de så langt solgt over 100 boliger.

– Det er til tross for alt snakket om høy arbeidsledighet og nedturen i oljebransjen. Og det er særlig Oslo som drar markedet, sier Meier.

– Det er snedig?

– Ja. Men det er viktig å huske på at nedgangstidene foreløpig bare rammer en liten andel av nordmenn. Det er mange som har mye penger. Og det er mange som har lyst til å bruke dem. Særlig nå som renten er så lav.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om