Frederik Mohn tjente 100 mill. mer enn faren i fjor

Sønnen av milliardær Trond Mohn, Frederik, kan skilte med en inntekt på over 150 millioner i fjor. 

Frederik Mohn tjente mer enn hundre millioner mer enn sin far, Trond Mohn, i fjor. Det viser tall Dagens Næringsliv har hentet fra et kredittvurderingsselskap.

Foto: ATLE KVAMME/BERGEN NÆRINGSRÅD
Publisert:

Bergenser og milliardær Frederik Mohn tjente totalt 150,2 millioner kroner i fjor, ifølge Dagens Næringsliv, som har hentet tallene fra kredittvurderingsselskapet Dun & Bradstreet.

Det er en oppgang på 108,5 millioner kroner fra året før. Det er også over 100 millioner mer enn faren Trond Mohn, skriver avisen.

I fjor skal Trond Mohn ha tjent 45,5 millioner kroner – dog hadde han en formue på 9,4 milliarder kroner.

Frederik Mohn hadde en formue på 4,3 milliarder kroner i 2016. I 2014 solgte Trond Mohn familieselskapet Frank Mohn, der Frederik hadde sittet som sjef i en periode, for 13 milliarder kroner.

Milliardær Trond Mohn.

Foto: VG

Fusjon

I august ble det klart at Frederik Mohn blir største aksjonær i Transocean, da riggselskapene Songa Offshore og Transocean meldte om en fusjon. Frederik Mohns selskap Perestroika fikk en betydelig innflytelse i det nye selskapet.

– Perestroika, Songa Offshores største aksjonær, vil gjennom tilbudet bli Transoceans største aksjonær med en beholdning av aksjer og rettigheter til aksjer som tilsvarer om lag 12 prosent av den samlede egenkapitalen i selskapet, heter det i børsmeldingen.

Det kom også frem at Frederik Mohn gikk inn som nytt styremedlem i Transocean.

Opp og ned

Mohn-sønnen har hatt blandet med hell i sine investeringer etter at han arvet store deler av Mohn-formuen i 2014. I 2015 viste regnskapene til nettopp Perestroika at en halvannen milliard forsvant i investeringer i utenlandske aksjer.

Les også

Se topp 10-listen: Mohn tjente dobbelt så mye som nummer to

– Jeg har ingen kommentarer til regnskapene. Ting går opp og ned, sier Mohn til Dagens Næringsliv.

I regnskapet heter det at Perestroika kjøpte utenlandske aksjer for 2,74 milliarder kroner i fjor. Denne investeringen hadde krympet med halvannen milliard i verdi til 1,25 milliarder ved slutten av 2015, skriver DN.

Les også

Meglere tror på historisk boligprisfall i august

Les også

– Nullskattebegrepet er blitt en retorisk gimmick

Les også

DN: Therese Johaug kjøpte villa for 18,8 millioner i Holmenkollen