Storebrand tar opp kampen om fastrentekundene: Senker alle fastrentene

Storebrand tar opp kampen om fastrentekundene, og senker samtlige av fastrentene banken tilbyr. Analytiker mener bankene har rom til å konkurrere om pris.

  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert: Publisert:

Storebrand setter fredag ned alle fastrentene, og tar med det opp konkurransen i fastrentemarkedet for boliglån.

Binder du boliglånet i tre år, vil du kunne få en fastrente på 2,53 prosent i banken. På fem og ti år er renten henholdsvis 2,85 og 3,30 prosent.

Det er kun avtalen mellom Danske Bank og fagforeningen Akademikerne som slår Storebrand på fastrente. Konkurrentene DNB, KLP, Gjensidige og Nordea har alle en dårligere rente på boliglånet, skjønt differansen ikke er særlig stor.

Les også: (+) Dette koster det å binde rente

Differansen på en treårig effektiv fastrente mellom Storebrand og KLP er på knappe 0,02 prosentpoeng. Mot DNB og Gjensidige er forskjellen på 0,07.

Nyheten kommer noen måneder etter at Norges Bank hevet renten fra rekordlave et halvt prosent, til dagens nivå på 0,75 prosent. Sentralbanken planlegger dessuten flere rentehevinger fremover.

Les også

Olsen om høy husholdningsgjeld: – En sårbarhet

De lange rentene går ned

Caroline Johansen, som leder personmarkedavdelingen for bank i Storebrand, mener svaret på hvorfor banken nå setter ned rentene ligger i «de lange rentene».

– Vi ser at de lange markedsrentene går ned, og da har vi justert rentene våre, sier Johansen.

Bankene finansierer typisk boliglån gjennom å utstede obligasjoner, som typisk blir omtalt som lange renter, og gjennom å motta innskudd.

Les også: Danske Banks sjeføkonom Frank Jullum med krystallklart råd: – Nå er det gratis å binde renten

E24 skrev i etterkant av renteoppgangen fra Norges Bank at analytiker Tormod Vågenes i Holberg Fondene mente bankene kan konkurrere på pris på fastrentelån, uten at det nødvendigvis får noen konsekvenser for bankenes totale marginer.

– Bankene er helt tydelig interessert i å konkurrere på pris på boliglån med fastrente. Bankene velger å konkurrere på fastrente, men ikke på flytende rente, uttalte Vågenes til E24.

Storebrand setter ned rentene på fastrentelån. Her med Caroline Johansen, som leder personmarkedavdelingen i bankdivisjonen.
Les også

«Fremtind» er Sparebank 1 og DNB sin nye forsikringsgigant

Konkurrerer om fastrente

Analytikeren påpeker også at det er en fordel for bankene å binde kundene til seg, for å med det også selge andre produkter til dem.

Johansen sier på sin side at de er opptatt av å levere konkurransedyktige priser, og legger til at de opplever konkurranse i markedet.

– Det er konkurranse på fastrente som på andre produkter, og at de andre bankene ser dette er helt naturlig.

En oversikt, innhentet fra Forbrukerrådets tjeneste Finansportalen, viser at det er penger å spare når man skal velge fastrentelån. Det kan være tusenlapper å spare på se om en bank kan tilby en bedre rente på boliglånet eller sparepengene.

Les også

Lokale banker best på BSU-renter

Les også

Fastrentene i Lånekassen øker

Les også

Nesten én fjerdedel vil slite med høyere rentekostnader

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. – Bankene er tydelig interesserte i å konkurrere på fastrentelån

  2. Flere vil binde renten

  3. Undersøkelse: 1 av 5 vurderer fastrente

  4. Betalt innhold

    Fastrentene stiger kraftig: Geir Brunsvik går ut av én fastrente for å binde på nytt.

  5. Tror flere vil binde renten: – Ikke velg det for å slå markedet