Skatteetaten: – Skattemeldingen kommer som planlagt

Skatteetaten har satt krisestab, men lover likevel at skattemeldingen skal komme som planlagt fra neste uke.

Publisert: Publisert:

Etter utbruddet av coronavirus har Skatteetaten gjort en rekke tiltak for å hindre smitte og opprettholde sine kritiske tjenester. Det opplyser etaten i en pressemelding.

– Det er et samfunnsansvar at smitterisikoen reduseres, og vi som er en stor arbeidsplass og tilbyder av tjenester til befolkningen har et viktig ansvar. Vi setter i verk tiltak for å beskytte de mest sårbare i samfunnet vårt, og vi har mange tusen ansatte vi skal ta vare på, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Skatteetaten understreker at det ikke blir noen endringer i skattemeldingen som etter planen skal offentliggjøres puljevis mellom 18. og 31. mars.

– Nå må vi sikre en best mulig gjennomføring av skattemeldingsperioden. Vi har i lang tid forberedt oss godt for at vi i neste uke skal møte brukerne våre med en helt ny skattemelding. Men vi må nå justere noen planer og arbeider for å komme i mål med lansering, sier Holte.

Les også

I år kan du få igjen på skatten allerede i april

Har satt krisestab

Det opplyses samtidig at de som ikke er i stand til å levere skattemeldingen i tide vil kunne søke om utsatt frist, eller delegere tilgangen slik at andre kan se på, endre eller elevere skattemeldingen for seg.

Skatteetaten har satt krisestab som arbeider med å skille mellom kritiske og ikke-kritiske oppgaver.

– Skattemeldingen og Folkeregisteret er nå blant de mest kritiske oppgavene som får særlig oppmerksomhet, sier Holte.

Les også

Virke frykter at 405.000 arbeidsplasser kan forsvinne

Stenger publikumsmottak

Tiltakene Skatteetaten har innført innebærer at publikumsmottakene er stengt. Når det gjelder ID-kontroll vil det være mulig å bestille time, men man må belage seg på at enkelte steder vil ha redusert åpningstid og kapasitet.

Internt i organisasjonen innebærer tiltakene at flest mulig skal jobbe hjemmefra, og at det blant annet ikke vil gjennomføres møter med mer enn 15 personer.

Skatteetaten opplyser også at enkelte kontorer er stengt midlertidig for å gjennomføre vask etter risiko for smitte.

Publisert: