Konkursen i Thomas Cook

To av fire Thomas Cook-fly fra Norge er innstilt tirsdag

Det hersker mandag kveld stor usikkerhet rundt hva som vil skje med reisene til Ving-passasjerer som etter planen skal på ferie tirsdag.

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Ved 18.30-tiden er de to flyvningene til Thomas Cook fra Oslo Lufthavn tirsdag morgen markert som innstilt på Avinors nettsider. Også de to påfølgende ankomstene ved Oslo Lufthavn er oppført som innstilt.

E24 får opplyst av Avinor at flyselskapene leverer inn data til deres system som ligger til grunn for informasjonen som ligger på lufthavnens nettsider, men de henviser samtidig videre til Ving for mer informasjon.

Foreløpig vil ikke Ving bekrefte at passasjerene ikke vil få reise.

– Vi avventer situasjonen og kommer med informasjon om morgendagens fly til berørte gjester når vi vet mer, skriver informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge i en sms til E24.

Svenske Swedavia opplyser ifølge Expressen ved 20-tiden at tirsdagens fly fra Stockholm og Gøteborg også er innstilt.

Ving Norge har varslet at de vil sende ut en pressemelding innen kort tid, ifølge NTB. Samtidig gjorde selskapet det kjent at det ikke vil bli avholdt noen pressekonferanse mandag.

Les på E24+

Les også: (+) Ving Norge har vært en utbyttemaskin for et selskap i krise

Totalt skal Thomas Cook gjennomføre fire avganger fra Norge tirsdag. I tillegg til de to fra Oslo, er det oppført to avganger fra Trondheim. Ved 18.30-tiden er ikke disse to avgangene kansellert.

Sitter fortsatt i møter

Mandag ettermiddag opplyste Røhr-Staff at ledelsen i Vinggruppen i Norden fremdeles sitter i møter.

– Vi vet ikke hvor lenge disse varer, men når de er ferdige vil vi kunne ha en uttalelse om hva som skjer med Ving fremover, skrev Røhr-Staff til E24 og forklarte videre at man da håper å kunne innkalle til en pressekonferanse.

Reiseoperatøren opplyste på morgenkvisten at alle flyavgangene til og fra Norden mandag er kansellert. Dette har i løpet av dagen rammet 6.000 nordiske reisende, av disse er 457 reisende til og fra Norge.

Ving Norge har tidligere mandag understreket at de er en egen juridisk enhet og derfor ikke er konkurs, til tross for at morselskapet Thomas Cook begjærte seg konkurs natt til mandag.

Gjennom hele dagen har ledelsen i Vinggruppen i Norden sittet i intense møter for å gjøre en egen vurdering på situasjonen her. Det er disse møtene som fremdeles ikke er ferdige mandag kveld.

Les også:

Les også

Svindlere forsøker å lure rammede Ving-kunder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Konkursen i Thomas Cook
 2. Ving
 3. Thomas Cook
 4. Oslo Lufthavn
 5. Konkurs
 6. Luftfart

Flere artikler

 1. Svindlere forsøker å lure rammede Ving-kunder

 2. Ving: Mandagens Norden-flyvninger kanselleres

 3. Tyrkia-flyplass skaper trøbbel for Ving-reisende

 4. Fortvilte passasjerer: Håper Ving rydder opp

 5. Ving om oppkjøp: – Det pågår hyppig møtevirksomhet