Statoil før Sivs oppvaskmøte om bensinprisene: - Prisøkningen ligger ikke hos oss

I det de skal inn og forsvare seg overfor Siv Jensen, sier Statoil Fuel & Retail at ingen av aktørene som er kalt inn på teppet kan lastes for dyr bensin.

MØTTE BRANSJEN: Finansminister Siv Jensen vil ha svar på hvorfor bensin kan koste 15 kroner literen når oljeprisen er så lav.
Publisert:

- Det er ingen grunn til panikk i det norske drivstoffmarkedet. Det er et av de mest konkurranseintensive markedene i Norge. Det er derfor prisene svinger så mye som de gjør, sier kommunikasjonsdirektør Pål Heldaas i Statoil Fuel & Retail til fremmøtt presse - rett før dørene stenges til oppvaskmøtet mellom finansminister Siv Jensen og bensinbransjen klokken 9 onsdag.

Agendaen for møtet er enkel nok: Mens oljeprisen synker til bunns, vedvarer de stive prisene ved bensinpumpene. Hva foregår?

Informasjonssjef Pål Heldaas i Statoil Fuel & Retail.

- Konkurransen er for dårlig, fastslo Jensen på vei inn møtet.

Les også

Bensinprisen på nær samme nivå som før oljeprisfallet: Noen tar seg bedre betalt

- Ligger ikke hos drivstoffkjedene

Fra bransjen møter UNO-X-gruppen, Statoil Fuel & Retail, Smart Fuel (Shell), Esso Norge, ST1 og BEST. I tillegg deltar Norsk Petroleumsinstitutt.

- Vi kommer til å vise finansministeren at prisene våre svinger i takt med kostprisene våre, slik de gjør i et marked med sterk og kontinuelig konkurranse, sier Heldaas.

Statoil-toppen antyder at ministerne har bommet totalt med møtedeltakerne.

- Prisøkningen på drivstoff ligger ikke hos de norske drivstoffkjedene som er innkalt her i dag. Prisøkningen og marginene ligger i rafferimarkedet, sier han.

Han fremholder at konkurransen er god.

- Den som påstår noe annet, kjenner ikke fakta.

Les også

Bensinkjedene mener staten må skylde på seg selv: Siv svarer med å kalle dem inn på teppet igjen

- Kordinerer sin adferd

Konkurransetilsynet mener dog å kjenne fakta. De fastslo nylig at norske forbrukere er lidende av dårlig konkurranse.

(...)- De fire nasjonale drivstoffkjedene har klart stilltiende å koordinere sin atferd i markedet blant annet gjennom en felles prisoppgang hver mandag og torsdag. Konsekvensen er høyere priser for forbrukerne og høyere bruttomarginer for selskapene, uttalte konkurransetilsynsdirektør Christine Meyer da tilsynet nylig la frem sine funn.

Publisert: