Ekskona til Røkke selger markedets dyreste leilighet

– Norge har fått en populasjon av svært rike mennesker som kan kjøpe slike boliger, forteller megleren. Sjekk bildene nede i saken!

SVINDYR: Er man villig til å bla opp 185.000 kvadratmeteren, kan man våkne opp til denne utsikten.

PRIVATMEGLEREN
Publisert:,

Bankfunksjonær Kari Monsen Røkke selger luksusleiligheten på Tjuvholmen til 52 millioner.

Den er ikke bare landets dyreste på det åpne markedet akkurat nå. Leiligheten til ekskona til Kjell Inge Røkke har også drøyest kvadratmeterpris i landet, hvor kjøperen må ut med 185.174 kroner for hver av de 280 kvadratmeteren leiligheten rommer.

Leiligheten ble lagt ut for salg fredag, men Finansavisen omtalte at leiligheten var i ferd med å legges ut i en reportasje hos Kari Monsen Røkke allerede for to uker siden.

Les også

Dette er Norges dyreste bolig i august

Eier to Tjuvholmen-leiligheter

Monsen Røkke eier flere boliger, hvorav to hører til Norges dyreste leilighetskompleks, Tjuvholmen.

Les også

Ser salgsboom for luksusboliger

Hennes andre leilighet ble lagt ut for salg i 2012 for 37 millioner kroner. Leiligheten har vært inn og ut av markedet de siste årene, og ble senest lagt ut til 34,5 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Leiligheten Karin Monsen Røkke selgere er frontleiligheten i andre etasje på Kavringen Brygge 6.

Ingen ville imidlertid flytte inn i det fasjonable nabolaget for summen Monsen Røkke ønsket, og etter flere utilfredsstillende bud velger hun heller å selge frontleiligheten på Kavringen Brygge 6 til 52 millioner, forteller partner Jon Kvisgaard i Privatmegleren, som har ansvaret for salgsoppdraget.

– I dette tilfellet er beliggenheten her den aller beste, men eier har en leilighet hun ikke har fått solgt i løpet av tre år. Den er fin, og hun velger heller å flytte tilbake til den, selv om beliggenheten til denne leiligheten er vesentlig mer spektakulær, sier han.

Les også

Dette er de billigste og dyreste luksuskvadratmeterne

Aker Brygge-effekten

Kvisgaard bor selv på Tjuvholmen, og sier det ikke er uvanlig at eierne i nabolaget hans flytter internt.

– Det er den samme effekten som vi så på Aker Brygge for noen år siden. Når man først forelsker seg i et sted, og trives i et område fundere man til å optimalisere beliggenheten. Det er flere av dem som er interessert i denne leiligheten, også lokale fra Tjuvholmen.

Monsen Røkke, som ble rikskjendis da hun var gift med Kjell Inge Røkke, er mor til Elisabeth Monsen Røkke og Aker-kronprins Kristian Røkke.

Hun har boltret seg på 280 kvadratmeter over en etasje, med terrasser på totalt 80 kvadratmeter. Det følger med to garasjeplasser.

Leiligheten i etasjen over er av tilsvarende størrelse og standard, og ble solgt for 50 millioner for to år siden, ifølge Kvisgaard.

Les også

Her oppe ligger det som trolig er Norges dyreste hotellrom

MASTER BEDROOM: I likhet med de fleste leilighetene på Tjuvholmen, har leiligheten et stort soverom med bad tilknyttet.

Flere lite profilerte rikinger

Til tross for stiv prisklasse, er det vesentlig flere kjøpere til en leilighet for 52 millioner kroner enn det folk flest forestiller seg, ifølge Kvisgaard.

– Velstandsutviklingen i Norge de siste 25 årene har vært formidabel. Norge har fått en populasjon av svært rike mennesker som kan kjøpe slike boliger. Det var ikke så mye av det for 20 år siden. Da visste du hvem som hadde penger, nå aner du ikke, sier Kvisgaard.

Les også

Luksusboligsalget stupte i fjor

Han forteller en rekke interessenter har henvendt seg etter reportasjen i Finansavisen sto på trykk, og den neste tiden ligger flere private visninger i kalenderen.

– Det er så mange nordmenn som har suksess i ulike bransjer, som media ikke kjenner til. Før var det rederne og grossererne som hadde penger, nå er det vesentlig flere.

For ordens skyld: E24 er eid av VG, som er et selskap i Schibsted-konsernet. Finn.no er også eid av Schibsted.

Her kan du lese mer om