Rekkehus solgt for 9,8 millioner

Tirsdag denne uken ble et rekkehus i Akersborg Terasse solgt for 9,8 millioner kroner. – Det er et veldig bra marked med få rekkehus til salgs, forteller megler.

SOLGT DENNE UKEN: Rekkehuset som ligger i Akersborg Terasse ble solgt for 9,8 millioner kroner, tirsdag denne uken.
Publisert: Publisert:

Det er høy temperatur i rekkehus-segmentet om dagen med mange kjøpere om beinet, og få boliger til salgs.

Ifølge Eiendom Norges offisielle boligpristall har delte boliger hatt en prisvekst på 7,4 prosent i Norge de siste 12 månedene.

Dette gjenspeiles i prisene på boligene som nå selges i Oslo.

I Akersborg Terasse på Ullevål ble det nylig solgt et rekkehus for 9,8 millioner kroner. Salgsobjektet lå ute til en prisantydning på 9,5 millioner kroner, men tirsdag denne uken ble det altså solgt for 300.000 kroner over takst.

Med sine 146 kvadratmeter har oppussingsobjektet på to etasjer en kvadratmeterpris på rundt 67.000 kroner.

– Det er jo et veldig bra marked, og det er nesten ingen rekkehus til salgs i Oslo for øyeblikket. Da blir det en veldig kamp om de få som ligger til salgs, forteller eiendomsmegler ved Nordvik & Partners, Ida Helmikstøl.

Les også

La ut Oslo-leilighet for 3,6 millioner – selger nektet å godta bud på 800.000 kroner over

Det var stor interesse for boligen i Akersborg Terasse før den ble solgt. Da annonsen hadde ligget på Finn i to dager, hadde Helmiksstøl allerede hatt seks privatvisninger.

FORNØYD SELGER: Ida Helmiksstøl (avbildet) opplyser at både hun og selgeren var godt fornøyd med salgsprisen.

I juni solgte hun et rekkehus litt lenger opp i gaten til 10,9 millioner kroner – nesten to millioner over takst.

– Veldig mange av dem som var interessert i den boligen som ble solgt i juni, var interessert i rekkehuset vi solgte nå.

Det siste året har boligprisene i Oslo steget med hele 16,3 prosent. På landsbasis har nominell boligpris steget med 2,8 prosent fra juli til august. Justert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 1,1 prosent.

Områdebasert

Partner og eiendomsmegler i Eie Wekre og Partnere, Anders Wekre, har også merket trykket på rekkehus-segmentet.

17. august solgte han et rekkehus med oppusningsbehov for 6,2 millioner kroner i Økern hageby (mellom Risløkka og Økern). Den hadde like før blitt solgt for 5,1 millioner kroner. Med andre ord økte prisen på boligen med 1,1 millioner kroner på knappe tre måneder.

AKERSBORG TERASSE 12: Slik ser kjøkken og stue ut i det nysolgte rekkehuset på Ullevål.

Wekre mener rekkehus går veldig bra om dagen, men han peker også på at det først og fremst er områdebasert.

– Jeg har gjort flere verdivurderinger i samme området som der jeg solgte rekkehuset i august. Jeg var nylig i et rekkehus i Oreliveien som i fjor ble verdivurdert til 5,5 millioner kroner på samme tid i fjor. Nå vurderte jeg den samme boligen til rundt 7 millioner kroner, forteller Wekre.

Ida Helmiksstøl har merket det samme som meglerkollegaen sin, og hun kan fortelle at kjøpere er veldig bevisst på hvor de vil bo.

–Kjøpere er spesifikt på jakt etter objekter i Akersborg terrasse. Jeg har opplevd at folk venter med boligkjøp til neste gang et rekkehus selges i samme gate, sier hun.

Hun tror man i tillegg ikke vil se noen prisavtagning i nærmeste fremtid.

– Akkurat nå så er det ekstremt lite rekkehus ute på Finn, og mange har sett at det sjeldent dukker opp nye. Hvis man ikke vinner budrunden, så kan man ikke forvente å finne noe lignende uken etter.

Dominoeffekt

Carl Geving, administerende direktør i Eiendomsmeglerforbundet, mener boligmarkedet i Oslo opplever en dominoeffekt.

– Vi har bygget for lite boliger over lang tid, og det gjør at Oslo-markedet er veldig spesielt. Prispresset forsterkes oppover, fra mindre til større enheter forteller han.

Han peker på at når folk ikke får kjøpt noe nytt, selger de heller ikke.

– Småbarnsfamilier som ser at det blir trangt å bo i leilighet ønsker seg større plass, og da går de som regel etter rekkehus. Men siden det er så lite rekkehus og eneboliger i markedet, er det veldig vanskelig å komme seg inn. Derfor selges ikke leilighetene igjen, og de som vil videre fra rekkehus til enebolig selger ikke, fordi de ikke får tak i hus, utdyper Geving.Les også

Dette skjer med boligprisene om renten øker med 2 prosentpoeng

Les også

Obos tar grep for å hindre boligspekulasjon

Les også

Selger nektet å godta bud på 800.000 kroner over prisantydning

Publisert: