Asker bibliotek låner ut kunstverk

Innbyggerne i Asker kan pryde veggene med gratis bilder signert noen av landets mest kjente samtidskunstnere, takket være en ny utlånsordning som biblioteket har startet.

SKAL LÅNE UT KUNSTVERK: Her fra da H.K.H. Kronprinsessen besøkte Asker bibliotek.

Gorm Kallestad
  • NTB
Publisert:

Alt som trengs er lånekort fra Asker bibliotek, legitimasjon og en signatur. Dermed kan du spasere ut døra med et eller flere kunstverk og henge dem opp på veggene hjemme. Der kan du nyte synet av kunsten, og imponere din omgangskrets, i seks uker før kunsten må leveres tilbake til biblioteket.

- Folk er begeistret for tilbudet. Vi har foreløpig totalt ni bilder til utlån og bare ett er ledig akkurat nå. Dessuten er det ventelister på flere av bildene, sier bibliotekar Frid Feyling ved Asker bibliotek til Vårt Land.

Ordningen er kommet i stand takket være utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket. Dermed har Asker bibliotek fått anledning til å kjøpe inn kunst.

Samlingen består av åtte kunstnere: Bjørn Carlsen, Arne Malmedal, Ida Lorentzen, Magne Furuholmen, Bjørn Randsve, Tiril Schrøder, Ulf Nilsen og Kristian Dahl. Ordningen åpnet 11. januar i år og kan bli utvidet. Asker kommune er selvassurandør for kunstsamlingen.

Kunstnerne selv har uttrykt begeistring, ifølge Feyling. Hun er ikke kjent med at andre bibliotek her i landet låner ut kunst. Det har heller ikke generalsekretær Ann Berit Hulhin i Norsk Bibliotekforening.

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Flere bibliotek tilbyr gratis hjemlån av kunst: Lån kunst gratis!

  2. Mot færre nye bøker til bibliotekene i år

  3. - Bonus om kunsten stiger i verdi

  4. Annonsørinnhold

  5. Nå kan du bo som Fred Flintstone

  6. Munch-arving kritiserer utstilling