Sjøhyttepriser stiger for syvende år på rad

Nå koster den «typiske» sjøhytten i snitt 2,87 millioner kroner.

HYTTELIV: Etter coronapandemien har salget av fritidsboliger økt kraftig i mai og juni.
Publisert: Publisert:

Prisene for fritidsboliger ved sjøen har steget med 3,9 prosent det siste året, melder Eiendom Norge.

Nå koster den «typiske» sjøhytten i snitt 2,87 millioner kroner.

– Prisene på sjøhytter i Norge stiger for syvende år på rad, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Færder har det siste året vært landets dyreste sjøhyttekommune med en medianpris på 6 millioner kroner. Deretter følger Sandefjord og Tvedestrand på henholdsvis 4,85- og 4,58 millioner kroner.

– Samtidig er det solgt langt flere sjøhytter denne sesongen enn tidligere år, og det spesielt etter 1. mai i kjølvannet av corona-utbruddet, sier Lauridsen.

I løpet av det siste året ble det solgt 2.164 fritidsboliger ved sjøen, en oppgang på 9,5 prosent fra året før. Kun i mai og juni i år ble det solgt 715 sjøhytter, noe som er rundt 40 prosent flere sammenlignet med i fjor.

Fjellhyttemarkedet har de siste månedene også opplevd betydelig økt salg, hvor antall omsetninger har økt med 77,8 prosent i forhold til året før.

– Kombinasjonen av tiltakene mot corona-utbruddet med reiserestriksjoner og den historiske null-renten har fått stor effekt i hyttemarkedet, sier Lauridsen.

Les hele meldingen her
Publisert: