Studenter tyr til forbrukslån for å dekke utgifter

En ny undersøkelse viser at over 70.000 studenter har søkt om forbrukslån for å få betalt sine utgifter. Norsk studentorganisasjon mener studiestøtten må økes.

SPINKELT: Norsk studentorganisasjon mener studiestøtten må økes.

Foto: Sara Johannessen NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Undersøkelsen viser at 28 prosent av norske studenter har tatt forbrukslån eller benyttet kredittkort for å betale basisutgifter som mat, bolig og helsetjenester. Undersøkelsen er gjennomført av Sentio på oppdrag fra Norsk studentorganisasjon (NSO) som mener at tallene underbygger kravet om økt studiestøtte.

– Vi er bekymret for utviklingen, og vi beveger oss i en farlig retning når studentene må benytte seg av forbrukslån og kredittkort for å dekke basisutgifter, mener NSO-leder Marianne Andenæs.

Tirsdag startet regjeringens budsjettkonferanse hvor store deler av statsbudsjettet for 2018 vil spikres, og Andenæs mener regjeringen må ta til seg disse tallene.

– Nå kan Erna Solberg og regjeringen vise at de tar studentenes økonomiske situasjon på alvor og innfri kravet fra et enstemmig storting om å øke studiestøtten i lengde og omfang. En forutsigbar og stabil studentøkonomi bidrar til at studentene vil kunne fokusere på studiene, sier Andenæs.

Hun peker på at regjeringen har vist en stor vilje til å satse på høyere utdanning, blant annet gjennom stortingsmeldingen «Kultur for kvalitet» og ved å innføre opptrappingen til 11 måneder studiestøtte.

– Vi ber sammen med ungdomspartiene og flere samarbeidsorganisasjoner om at regjeringen i deres siste budsjett innfrir ungdomskravet, avslutter hun.

Les også

Ungdomspartiene krever 15.000 flere studentboliger

Les også

Tom (58) fikk 2,7 millioner i forbrukslån. Nå er pengene spilt bort

Les også

Nå blir det dyrere å binde studielånrenten

Her kan du lese mer om

  1. Studentliv
  2. Forbrukslån
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Studenter tar opp forbrukslån for å dekke månedlige utgifter

  2. Økonomiske bekymringer påvirker karakterene for mange studenter

  3. Ungdomspartiene krever 15.000 flere studentboliger

  4. Annonsørinnhold

  5. 7 av 10 studenter sier de ikke kan studere uten deltidsjobb

  6. Nordmenn sliter mer med å betale kredittkortgjeld enn forbrukslån