Innreisen til USA kan ordnes på Gardermoen

Snart kan det bli slutt på å stå i immigrasjonskø ved ankomst i USA for reisende fra Gardermoen.

KAN FÅ VISUM PÅ FLYPLASSEN: Det kan bli enklere å krysse Atlanteren for norske reisende til USA hvis amerikanske myndigheter går med på å etablere Oslo Lufthavn som en såkalt «preclearance»-flyplass.

Lise Åserud
Publisert:

Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) er i kontakt med amerikanske myndigheter for å kunne tilby norske reisende å gjennomføre immigrasjonsprosessen til USA før avreise fra Gardermoen, skriver Aftenposten.

Direktør for terminaldrift på OSL, Knut Holen, bekrefter at de har startet prosessen overfor U.S. Customs and Border Protection for å bli en såkalt «preclearance»-flyplass. Det første møtet om saken finner sted om kort tid

– Vi ser på dette som et godt tilbud til de reisende, først og fremst. Men selvsagt vil en slik godkjennelse kunne gjøre det mer attraktivt for reisende fra hele Nord-Europa å reise via Oslo Lufthavn når det kan bety at de slipper flaskehalsen som immigrasjonskøene i USA ofte kan være, sier Holen.

Om Oslo blir forhåndsgodkjent av amerikanske myndigheter, vil OSL bli den tredje flyplassen i Europa som får en slik status. Til nå er det bare de to irske flyplassene, i Dublin og Shannon, som har denne ordningen. Utenfor Europa har noen karibiske øystater denne ordningen, i tillegg til Canada og De forente arabiske emirater.

Her kan du lese mer om