Toromsleilighet i Ullevål Hageby solgt for 7,55 millioner

«Gjennomgående eldre slitt standard» skremte ikke kjøperen fra å legge 3,6 millioner over prisantydning på bordet.

3,6 MILLIONER OVER PRISANTYDNING: En leilighet bestående av råkjeller, ett soverom og kjøkken av eldre standard gikk for 7,55 millioner i Ullevål Hageby.
Publisert:

– Det er ikke hver dag man opplever dette, sier eiendomsmegler Jan Erik Reenskaug i AABL Eiendomsmegling til E24.

Over 90 interessenter stakk hodet innom visning da en toromsleilighet med bruksrett til kjeller hadde visning denne uken i Ullevål Hageby.

Leiligheten på Moltke Moes vei 6 er på 56 kvadratmeter og fordrer fullstendig rehabilitering.

Den var priset til 3,95 millioner kroner, mens en takstmann hadde vurdert leilighetens verdi til 4 millioner kroner.

Les også

Så mye bolig får du for 10 millioner kroner i europeiske hovedsteder

– Du kan tenke deg hvordan det så ut

Prisantydningen gir en kvadratmeterpris på 69.883 kroner, et par hundrelapper under prisgjennomsnittet i bydelen St. Hanshaugen og Ullevål, ifølge Finn.no.

Leiligheten har to hageparseller, men ingen parkeringsplass. I tillegg har leiligheten en eventuell verdifull bruksrett til en råkjeller på 56 kvadratmeter. Kjelleren har stått urørt siden 1915, og har ikke nedgang fra leiligheten.

– Det er en råkjeller med fuktutslag. Du kan tenke deg hvordan det så ut der nede. Det er bare boder, stoppekraner og rør, sier Reenskaug.

Kjøper må søke både borettslaget og kommunen om å integrere kjelleren til leiligheten.

Fuktutslag i kjelleren og gammel standard i leiligheten skremte ikke interessentene fra å legge inn høye bud.

Over 20 bud ble lagt inn, og de siste tre timene knivet to budgivere om leiligheten, ifølge megleren. Da det siste budet pålydende 7,55 millioner kroner tikket inn, ble det tyst. Leiligheten gikk dermed 3,6 millioner over prisantydning.

SLITT: Leiligheten har bare ett soverom.

Hentet inn takstmann

Salgsprisen gir en kvadratmeterpris på 132.456 kroner uten råkjelleren (primærrom). Medregnet kjelleren er bruksarealet på 106 kvadratmeter, hvilket betyr at kjøperen har bladd opp 71.226 kroner per kvadratmeter, hvor samtlige må rehabiliteres.

I Oslo er bransjenormen at eiendomsmeglere setter prisantydning, noe som har ført til beskyldninger om at meglere i hovedstaden setter prisantydning for lavt for å lokke til seg flere interessenter, såkalt lokkeprising. I midten av oktober ble 10 meglerkjeder i Oslo tatt for lokkeprising.

Reenskaug forteller at han diskuterte prisen med en takstmann, og i hvilken grad man skulle ta høyde for at det finnes kjøpere som er villig til å bla opp millioner for å omgjøre råkjelleren til en del av leiligheten.

– Det er ofte tilfeldigheter hva man kan komme borti av kjøpere. De første budene lå rundt 4 millioner, og mange ga seg tidlig. Teknisk sett var jeg enig med takstmann om at leilighetenes tekniske verdi tilsa at den ikke var verd mer enn 4 millioner kroner. Man kan spekulere i om noen vil bruke 2 millioner for å ta kjelleren i bruk, men det er vanskelig å prise inn det. Takstmannen ville ikke det, og jeg forholdt meg til taksten.

– Det er ikke alltid man treffer med prisen, og det var større interesse enn jeg forutså, sier Reenskaug.

Les også

Ettroms oppussingsobjekt med fellesdusj solgt for 2,1 millioner

– Her er det mye å gjøre

Eiendomsmegler Jan Erik Reenskaug forteller at enkelte av interessentene anslo at leiligheten måtte pusses opp for opptil tre millioner for å sette den i «grei» stand.

– Det er et rehabiliteringsobjekt, og det kommer klart frem i salgsoppgave at her er det mye å gjøre.

– Hvis man investerer i leiligheten og gjør den rålekker, kan man kanskje få 8,5 millioner kroner, men markedet for nyoppussede leiligheter er et helt annet marked. Her må man finne mennesker som har energi og overskudd til å starte på dette.

NORGES DYRESTE BORETTSLAG? Det er mange om beinet når leiligheter i Ullevål Hageby havner på markedet. Hageparseller følger gjerne med leilighetene.

Kjent nabolag

Ullevål Hageby er ett av Oslos dyreste boligstrøk, og det er langt fra sjelden objektene går millioner over takst.

I mai gikk en 173 kvadratmeter stor tomannsbolig i Niels Henrik Abels vei for 13,3 millioner kroner, hele 3,5 millioner kroner over prisantydning.

Spriket mellom prisantydning og salgspris tilsvarer en romslig leilighet, og meglers prisantydning ble kritisert for å være lavere enn salget av tilsvarende objekter i området tilsier.

Les også

Mindre bruk av lokkepriser i Oslo

De høye prisene vitner om at nabolaget har en høy stjerne blant pengesterke kjøpere i Oslo. Og man er ikke nødvendigvis sikret bolig i borettslaget dersom man vinner budrunden. Skal man bo i Hagebyen må man ta høyde for at andre beboere kan benytte forkjøpsretten.

Flere kjente norske kulturpersonligheter eier bolig i Ullevål hageby, og nabolaget er også kjent fra TV-serien Kampen for tilværelsen.

Les også

Rekordår for salg av dyre boliger

Les også

Dusj på gangen, sanerbart kjøkken, 24 kvadrat. Pris: 2,1 mill.!

Les også

Årsveksten i boligprisene i Oslo har for første gang bikket 20 prosent

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om