Racerfører Tollefsen på milliardrally i Sverige

Den tidligere racerføreren Ivar Tollefsen kjøper svenske eiendommer i racer-fart.

Publisert:

Fastighetsvärlden skriver at det siden i fjor høst har heller vært tynt med utenlandske eiendomsinvesteringer i Sverige. Racerfører Tollefsen har imidlertid beholdt gassen i bånn og har kjøpt leiligheter for ikke mindre enn 1,77 milliarder svenske kroner i årets første kvartal, skriver NeNyheter.no.

Interessert i flere nyheter om næringseiendom?

- Ikke prisfall

Heimstaden har ifølge Fastighetsvärlden rukket å gjøre elleve større forretninger i år og kjøpt sentrale boligeiendommer i byer som Stockholm, Malmø, Helsingborg, samt i en rekke mindre svenske byer og tettsteder, vesentlig i Småland og Skåne.

- Vi merker ikke direkte til noe prisfall i vår del av markedet, uttaler adm. direktør Patrik Hall i Heimstaden til Fastighetsvärlden. Hall mener det bare er mindre konkurranse i markedet.

Heimstaden var også aktive i 2007, da de kjøpte eiendommer for til sammen 2,8 milliarder svenske kroner, fordelt på tolv større transaksjoner.

Kjøpeglad

Tidligere i år ga den kjøpeglade nordmannen 700 millioner for alle aksjene i selskapet Bostaden i Vetlanda i Småland.

Ivar Tollefsens eiendomsimperium er bygd opp i løpet av drøyt to år. Tollefsen kjøpte Heimstaden for 1,9 milliarder svenske kroner i slutten av 2005. Da hadde selskapet 2260 leiligheter. Heimstaden oppgir nå at de har 10 500 leiligheter, men antallet er trolig en god del høyere gjennom årets transaksjoner.

Les også: Hamstrer boliger i Sverige

Mesteparten av eksponeringen til Heimstaden ligger i Syd-Sverige, samt i Stockholm og byer i nærheten av Stockholm.

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen har ellers gjort seg bemerket ved å ha kjørt rallyet Paris-Dakar, klatret i fjellvegger i Antarktis og gått på ski over Grønland.

Interessert i flere nyheter om næringseiendom?

Publisert:

Her kan du lese mer om