Mener Fredriksen står bak Aker Brygge-raid

Investor John Fredriksen skal være mannen bak det anonyme investeringsselskapet Famaday Trading som bruker millioner på aksjer i Norwegian Property.

HANDLETUR: 70-åringen John Fredriksen er blant verdens rikeste. Nå vil et selskap han angivelig står bak, kjøpe enda flere aksjer i Norwegian Property.
  • Maren Løhre
Publisert:

Famaday Trading har utnevnt DNB Markets og Arctic til å se på mulighetene for å kjøpe 35 millioner aksjer i Norwegian Property. Tilsvarende 6,38 prosent av aksjene. Dette kom frem i en børsmelding torsdag.

Norwegian Property eier flere eiendommer i Oslo og Stavanger. Blant dem ni eiendommer på Aker Brygge med et samlet areal på over 100.000 kvadratmeter. Mye av dette er kontorlokaler.

Finansavisen skriver fredag at de forstår at John Fredriksen står bak det anonyme investeringsselskapet, som er registrert på Kypros.

Dette var ikke første gang Famaday Trading var på handletur på Aker Brygge. Fra før har de sikret seg rundt 81 millioner aksjer i selskapet. Det tilsvarer 14,74 prosent av aksjene. Basert på gårsdagens sluttkurs hadde disse aksjene en verdi på rundt 740 millioner kroner.

Les også

Fredriksen-selskaper får bot for manipulering

Får Fredriksen det som han ønsker og kjøpet går gjennom, vil porteføljen være verdt 1,1 milliarder kroner, og han vil sikre seg en eierandel på rundt 21 prosent.

Tradisjonelt holder Fredriksen seg til investeringer innen olje, shipping og fisk. Eiendomsinvesteringer vil derfor være et uvanlig trekk for investoren.

Les også:

Aker Solutions om Russland-sanksjonene: - Kan bety tapte muligheterEn lysning i horisonten: DNO-aksjen gjør helomvending«Storeulv»-forfatter: - Det smarteste Fredriksen har gjort

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
  2. Norwegian Property

Flere artikler

  1. Oppkjøpet av Aker Brygge-eieren fortsetter

  2. Slik er maktkampen om Oslos indrefilet

  3. Aker Brygge-eier stiger etter Fredriksen-nyhet

  4. John Fredriksen med milliardkjøp av aksjer i Norwegian Property

  5. Fredriksen tar enda et jafs av Oslos indrefilet