Bompengebråket

Kraftig hopp i bomavgiftene for elbiler i Oslo

Fra 1. mars må elbilister betale 10 og 15 kroner for å passere de to bomringene i Oslo, nesten en dobling fra dagens nivå. Elbilforeningen er skeptisk.

Fra 1. mars blir det dyrere for alle med elbil å krysse bomringene i hovedstaden. Dette mener elbilforeningen er uheldig.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Økningen i prisen fra 1. mars går opp fra 4 kroner i indre ring utenfor rushtiden og det dobbelte i rushtiden. I de to ytre bomringene er prisen henholdsvis 5 og 10 kroner. Prisøkningen i mars gjelder kun elbiler og ikke andre kjøretøyer.

– Det er viktig at det lønner seg å velge nullutslippsbiler. For at vi skal overbevise flere om å ta det steget er det viktig med noen incentiver. Og særlig bompengerabatten er viktig for folk når de vurderer å kjøpe elbil, sier generalsekretær i elbilforeningen Christina Bu til Dagsavisen.

Les på E24+

En utladet Think-drøm: Dette er restene av elbileventyret

Hun mener elbiler mister en viktig konkurransefordel mot bensin- og dieselbiler når avgiften settes opp. Fram til i fjor kjørte elbiler gratis i bomringen. Generalsekretæren minner om at Oslo har vedtatt at byen skal være en nullutslippsby innen 2030. Da vil det ikke være mulig å kjøre bensin- eller dieselbiler i byen.

Med det nye prishoppet legger Oslo seg tett opptil grensen Stortinget har satt om at elbiler ikke skal betale mer enn 50 prosent av hva fossilbiler skal betale i bomringen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Bompengebråket
 2. Elbil
 3. Oslo
 4. Bompenger
 5. Bil
 6. Skatter og avgifter

Flere artikler

 1. Mot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm

 2. Betalt innhold

  Går i krigen for elbilen

 3. Ionity skrur opp ladeprisene: – Kan koste 20 kroner per mil

 4. Annonsørinnhold

 5. Målet om 10 prosent elbiler nådd

 6. Sp åpner for å endre elbilfordelene