Bompengebråket

Kraftig hopp i bomavgiftene for elbiler i Oslo

Fra 1. mars må elbilister betale 10 og 15 kroner for å passere de to bomringene i Oslo, nesten en dobling fra dagens nivå. Elbilforeningen er skeptisk.

Fra 1. mars blir det dyrere for alle med elbil å krysse bomringene i hovedstaden. Dette mener elbilforeningen er uheldig.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:,

Økningen i prisen fra 1. mars går opp fra 4 kroner i indre ring utenfor rushtiden og det dobbelte i rushtiden. I de to ytre bomringene er prisen henholdsvis 5 og 10 kroner. Prisøkningen i mars gjelder kun elbiler og ikke andre kjøretøyer.

– Det er viktig at det lønner seg å velge nullutslippsbiler. For at vi skal overbevise flere om å ta det steget er det viktig med noen incentiver. Og særlig bompengerabatten er viktig for folk når de vurderer å kjøpe elbil, sier generalsekretær i elbilforeningen Christina Bu til Dagsavisen.

Les på E24+

En utladet Think-drøm: Dette er restene av elbileventyret

Hun mener elbiler mister en viktig konkurransefordel mot bensin- og dieselbiler når avgiften settes opp. Fram til i fjor kjørte elbiler gratis i bomringen. Generalsekretæren minner om at Oslo har vedtatt at byen skal være en nullutslippsby innen 2030. Da vil det ikke være mulig å kjøre bensin- eller dieselbiler i byen.

Med det nye prishoppet legger Oslo seg tett opptil grensen Stortinget har satt om at elbiler ikke skal betale mer enn 50 prosent av hva fossilbiler skal betale i bomringen.

Her kan du lese mer om

 1. Bompengebråket
 2. Elbil
 3. Oslo
 4. Bompenger
 5. Bil
 6. Skatter og avgifter
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Mot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm

 2. Betalt innhold

  Går i krigen for elbilen

 3. Målet om 10 prosent elbiler nådd

 4. Annonsørinnhold

 5. Sp åpner for å endre elbilfordelene

 6. Én av tre vurderer elbil som sin neste bil