Høie mener det ikke er utenkelig med reising i mai

Helseminister Bent Høie (H) tror de to neste månedene blir tøffe, trolig med like strenge tiltak. Men reising mot slutten av mai er ikke utenkelig, sier han.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) deler FHIs optimisme om at man igjen kan legge ut på utenlandsreiser mot slutten av mai, dersom vaksineringen går etter planen.
  • NTB
Publisert:

– Min beste vurdering er at mars og april kan bli litt tøffe måneder, muligens med like strenge tiltak, hvor vi må håndtere pandemien og smitten, sier Høie til TV 2.

Mange ble trolig oppmuntret da Folkehelseinstituttet (FHI) tirsdag uttalte at nordmenn kanskje kan begynne å reise igjen mot slutten av mai.

Høie mener at et slikt scenario ikke er utenkelig.

– Det er litt avhengig av hvordan det går i andre land, men i Europa vaksinerer vi i relativt likt tempo. Det betyr at vi kan bli enige om reiserestriksjoner som gjør at vi kan reise, sier han.

Helsemyndighetene venter en betydelig økning i vaksineleveransene i mars, i tillegg til ytterligere økning i april.

– Hvis vi kommer ut av april med kontroll på smitten, og vi har vaksinert det meste av risikogrupper og helsepersonell, betyr det at mai måned kan bli det første steget inn i en mer normal hverdag, sier Høie.

Les også

Milliardhopp for byggevarehusene: - Positiv konsekvens av coronaen

Les også

Sp raser mot at norske coronamillioner havner i Nederland

Publisert: