SAS fortsetter USA-satsingen: Åpner ny Boston-rute

Flyet som tidligere fløy oljeruten til Houston skal neste år fly en ny rute til Boston.

TIL NEW ENGLAND: SAS setter nå dette Boeing 737-700-flyet inn på en ny rute til Boston i USA fra mars neste år. Frem til da skal flyet trafikkere København-New York. Arkivbilde.

  • Marius Lorentzen
Publisert:

Oppdatert: Opplysning om at Norwegian også skal åpne ruter til Boston fra Oslo og København i mai neste år er lagt til saken.

Bare noen få uker etter at SAS presenterte nye ruter til Los Angeles (fra mars 2016) og Miami (fra høsten 2016), melder selskapet nå at de også starter en rute til Boston i USA.

Ruten vil gå fra København syv dager i uken, som en helårsrute. Oppstarten er planlagt til slutten av mars 2016, omtrent samtidig med den nye ruten mellom Stockholm og Los Angeles.

SAS skal ikke bruke noen av deres egne langdistansefly på ruten, men det innleide Boeing 737-700-flyet fra PrivatAir. Dette flyet har frem til nå blitt brukt på direkteruten mellom Stavanger og Houston. Denne ruten legges nå ned på grunn av nedturen i oljenæringen, og skal frem til mars trafikkeres på en ny kveldsrute mellom New York og København.

Flyet er malt i SAS-farger og har på Houston-ruten kun hatt business-seter.

Flyet skal imidlertid bygges om ikke lenge, slik at det får 20 business-seter og 66 Go-seter (økonomiklasse).

Les også

SAS outsourcer regionalruter og øker flåten

Pøser på med USA-ruter

SAS skriver at de blir det eneste selskapet som skal fly direkte mellom Skandinavia og Boston, men det varer ikke lenge. I mai neste år åpner nemlig Norwegian ruter til Boston fra København og Oslo. Disse flyes henholdsvis én og to ganger i uken, mens SAS skal fly hver dag.

– SAS er det flyselskapet med det absolutt sterkeste tilbudet fra Skandinavia til USA, som er et voksende og etterspurt marked blant frekvente reisende. Vi har lenge hatt Boston høyt på ønskelisten over direkte destinasjoner, og vi er derfor glad for å kunne åpne salget til denne direkteruten fra København syv ganger i uken, sier konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, i en pressemelding.

SAS peker på at mange organisasjoner og bedrifter innenfor teknologi, finans, medisin og universitetssektoren har ønsket seg en slik rute til Boston. I Boston finner man noen av USAs beste universiteter, i tillegg til mange selskaper innenfor forsvars- og legemiddelindustrien.

Les også

SAS frykter at nordmenns reiselyst avtar: – Vi har merket en effekt allerede

Solid interesse

Både SAS og Norwegian har de siste årene økt tilbudet markant over Atlanteren fra de tre hovedstedene i Skandinavia. Byer som Los Angeles, Las Vegas, Boston, New York, Washington DC, Miami/Fort Lauderdale, San Francisco og Chicago er enten allerede betjent eller får snart ruter via de to selskapene.

Begge selskapene viser til en solid interesse blant publikum, og selv om United nå legger ned sin rute fra New York til Oslo, ser det ikke ut til at de to skandinaviske selskapene sliter med å fylle setene.

Les også

Irer skal fly for SAS til småflyplasser

Les også

SAS satser videre på USA: Åpner ruter til Miami og Los Angeles

Les også

September bød på sterk passasjervekst for Norwegian

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Reise
  2. Scandinavian Airlines (SAS)

Flere artikler

  1. SAS kansellerer: Oljenedturen tok knekken på direkteruten til Houston

  2. SAS satser videre på USA: Åpner ruter til Miami og Los Angeles

  3. Norwegian åpner direkterute til Las Vegas

  4. Annonsørinnhold

  5. Første rute er satt for SAS’ nye Airbus-modell

  6. SAS bestiller langdistanse- ekspressen til Airbus