Første bank har kuttet renten

Sparebank 1 Østfold Akershus er første bank ut til å følge Norges Banks rentekutt.  

KUTTER. Sparebank 1 Østfold Akershus varsler at de vil kutte lånerentene sine, men hvor mye har de ikke bestemt.
Publisert:

Sparebank 1 Østfold Akershus setter ned sine innskudds- og utlånsrenter etter at Norges Bank torsdag reduserte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,25 prosent.

– Vi trenger noen dager til å vurdere hvor mye renten skal settes ned på innskudd og utlån, men våre kunder vil bli varslet så snart detaljene er på plass, sier administrerende direktør Arild Bjørn Hansen i en pressemelding fra banken torsdag.

Følger sentralbanken

Kommunikasjonsdirektør Ivar A. Christoffersen forteller at sentralbankens kutt var utslagsgivende.

Administrerende direktør Arild Bjørn Hansen.

- Vi vurderer hele tiden markedet og har tenkt en stund at vi skal gjøre noen tilpasninger i rentene, og rentekuttet fra Norges Bank i dag gjorde utslaget som fikk oss til å bestemme oss for å gjøre det nå, sier han til E24.

Men hvor mye og hvem som vil nyte godt av rentekuttet kan han ikke si.

- Vi kommer til å sette oss ned i morgen og regne på dette, før vi kommer frem til resultatet.

- Vil alle bankens kunder få lavere rente?

- VI har ikke sagt at alle får rentekutt, eller hvor mye kuttet vil være. Det er enkelte grupper som det er stor konkurranse om for tiden, for eksempel unge lånekunder. De vil nok bli tilgodesett også hos oss. Det er det unge som i dag oppnår de beste lånebetingelsene i bankene, sier Christoffersen.

Vurderer rentekutt

Da E24 snakket med de største bankene tidligere torsdag, var det ingen som ville bekrefte at de ville følge Norges Bank og sette ned sine renter.

– Dette vil naturlig nok gjøre at vi vurderer om vi også skal kutte utlånsrenten, men på grunn av konkurransesituasjonen kan vi ikke si noe om hva vi gjør før vi faktisk gjør det, sa Unni Strømstad, pressesjef i Nordea til E24.

Les også:

Dette betyr rentekuttet for din lommebokBankene: For tidlig å si om vi kutter lånerentenRenterådet er splittet før rentemøte

Publisert:

Her kan du lese mer om