Her får du gratis reisehåndbøker

Nå kan du få reisehåndbøker helt gratis på nettet. Men bare på dansk!

TRIUMFBUEN: Skal du ut å reise, for eksempel hit til Paris, kan du nå laste ned reisehåndbok gratis fra nettet. Foto: Scanpix
Publisert:

Skal du ut og reise, kan du nå spare deg selv for både noen hundrelapper og unødvendig tung håndbagasje.

Gratis nedlasting

Det danske forlaget Onlibri tilbyr nå gratis nedlasting av en rekke reisehåndbøker over nettet. Og da velger du selv hvor mye du vil skrive ut.
Reiseguidene inneholder fakta om reisemålet, familieaktiviteter, shoppingtips, miniparlør, klimatabell og annet nyttig stoff for tilreisende. De er i farger og inneholder kart, t-banekart og enkelte bilder.
Bøkene er riktignok på dansk, som jo ikke er særlig forskjellig fra bokmål.

Populære reisemål

Foreløpig kan du velge blant disse reisemålene: Danmark, USAs Vestkyst, USAs Østkyst, Italia, Roma, London, Australia og New Zealand, Kina og Taiwan (med blant annet Beijing og Shanghai), Berlin, Paris, Spania og Portugals storbyer, og feriesteder i Spania og Portugal.
Du laster bøkene ned som en Adobe Acrobat-fil. Så kan du enten skrive ut de sidene du vil eller laste den ned på en smart-mobil.

Kommer senere

I nærmeste fremtid blir bøker til en rekke andre reisemål også tilgjengelig, som Russland, Japan og Korea, Afrika, storbyer i Norden, Tyskland, Belgia, Nederland og Luxembourg, Frankrike, Polen, Estland, Latvia og Litauen, Storbritannia, Ukraina, Sveits og Østerrike, Ungarn, Slovenia og Tsjekkia, Sør-øst Asia, Sør- og mellom-Amerika, Bulgaria, Serbia, Kroatia og Slovenia.

Ingen gratis lunsj

Som med alt annet er det en hake med alt som er gratis. Bøkene har en del reiselivsannonser, og du må oppgi kjønn, alder og postnummer for å få lastet ned.

Klikk deg inn Onlibri her.

Noen også på norsk

Også Ryanair tilbyr gratis reisebrosjyrer på sitt nettsted

ryanair.com.

De ligger under Free travel guide. Noen reiseguider er gitt ut på norsk, blant annet Dublin, Frankfurt, Faro og London.

Publisert:

Her kan du lese mer om