Verdibanken bytter navn til Easybank og dropper kristen-profilen

Den opprinnelig kristne nisjebanken Verdibanken bytter ut lån til vanskeligstilte med billån og dyr kreditt.

KRISTEN BANK: Verdibanken hadde fra starten av et mål om å gjenvinne den kristne innflytelsen i samfunnet. Nå er navnet endret til Easybank, og «det være enkelt å søke, raskt å få svar og lett å takke ja» ifølge hjemmesiden til banken som nå tilbyr bare billån og forbrukslån.
Publisert: Publisert:

I 2003 ble åpningen av kristen-banken Verdibanken markert med bønn på oppstartsmøtet. 13 år senere står banken nå overfor en radikal kursendring der det opprinnelige mottoet om å skulle «gjenvinne kristen innflytelse i samfunnet» blir byttet ut med raske billån og forbrukslån.

Fra å være en nisjebank for vanskeligstilte og ideelle organisasjoner, skal banken som nå er omdøpt til Easybank nemlig fase ut alle kunder som ikke faller i enten bil- eller forbrukskategorien innen 2020, skriver Dagen.no.

Samtidig er ikke lenger den opprinnelige målgruppen velkommen: dørene stenger allerede nå for de minst aktive kundene.

Navneskiftet og utfasing av lite aktive kunder er i realiteten siste spiker i kisten for visjonen om kristenbanken som skulle være «første skritt for å gjenvinne kristen innflytelse i samfunnet», skriver avisen.

Også virksomheten i det beslektede Verdifondet – som stilte garanti for boliglån for vanskeligstilte ved hjelp av midler som ble overført fra bankens overskudd – legges nå på is.

Vårt Land skrev allerede i desember i fjor om retningsskiftet mot forbrukslån-markedet, men de omfattende endringene er først nå i sommer blitt implementert.

Aksjonærene ble i juni informert om navneskiftet og at 200 millioner i ny kapital er hentet inn.

Direktør Fridtjof Leif Gillebo i foreningen Knif, Kristen-Norges interessefellesskap som organiserer mange av de kristne organisasjonene som har vært kunder hos Verdibanken, sier at mange av medlemmene har flyktet til Sparebanken Sør.

Publisert:

Her kan du lese mer om