Petra kostet over 120 millioner kroner

Ekstremværet Petra førte til flomskader for mer enn 120 millioner kroner, ifølge tall fra Finans Norge. Telemark ble hardest rammet.

FLOM: Riksvei E163 ved Lørenskog stasjon full av vann før helgen. Nedbøren etter ekstremværet "Petra" skapte problemer mange steder.
Publisert: Publisert:

Ekstremværet som herjet i Sør-Norge forrige uke, førte til omfattende vannskader på eiendommer og flomskader på naturen. Det var Telemark som ble verst rammet.

Forsikringsselskapene har hittil meldt om skader for rundt 120 millioner kroner, og trolig blir kostnadene høyere.

– Vi er fremdeles i en tidlig fase og skadene meldes fortsatt inn, så beløpet kommer trolig til å endre seg. Forsikringsselskapene og saneringsselskapene jobber nå på spreng for å hjelpe folk som har fått skader i boligene sine etter flommen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge, som er hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge.

Det kan ta uker og i de verste tilfellene måneder å få tørket opp etter en vannskade, deretter kan utbedringen begynne, ifølge Neverdal.

Meteorologisk institutt (MET) kom med varsel om at ekstremværet Petra ville inntreffe tirsdag forrige uke. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varslet også om rødt flomvarsel – som er det aller høyeste nivået – tirsdag.

Torsdag var den dagen det var meldt mest nedbør.

Allerede fredag hadde det regnet fra seg i store deler av Sør-Norge.

Les også

Lettere å få erstatning ved flyforsinkelser

Les også

Klimaendringene en større kilde til bekymring

Les også

– De fleste hetebølger skyldes global oppvarming

Publisert: