Obos og Selvaag inn i valgkampen

OBOS og Selvaag tar i bruk Youtube for å få ny boligpolitikk.

BRUKER YOUTUBE: OBOS-sjef Martin Mæland.

Marianne Otterdahl-Jensen
  • Hilde C. Wright - Estate Nyheter
Publisert: Publisert:

Det er ingen hemmelighet at boligbyggerne er lite fornøyd med strenge byggeforskrifter og økte krav til egenkapital ved boligfinansiering, og nå slår OBOS og Selvaag seg sammen for å få velgerne til å velge bort partier som forsurer hverdagen for utbyggerne.

Lavere egenkapital, enklere regler
Dette skjer gjennom en Youtube-video, hvor fokus er satt særlig på kravet til 15 prosent egenkapital ved kjøp av bolig. I tillegg setter videoen spørsmålstegn ved dagens byggeforskrifter, som byggebransjen fastslår er fordyrende ved oppføring av nye boliger.

Les også: Vil forby nye kjøpesentre

«Nye byggeforskrifter, fulle av krav, gjør boligene dyrere å bygge. Dessuten krever myndighetene nå at du må ha minst 15 prosent egenkapital for å få boliglån i banken. Dermed er det mange som ikke får det lånet de trenger til å kjøpe bolig, selv om de har inntekt nok til å betjene det», sier videoen, som senere oppfordrer til å stemme på partiene som vi forenkle byggeforskriftene og senke egenkapitalkravet.

Tirsdag formiddag var videoen vist rundt 400 ganger. Videoen kan du se her.

Har foreninger med seg
Da Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i går presenterte de siste boligtallene, ble det kjent at man sammen med Huseiernes Landsforbund(HL) anbefaler velgerne å gå for borgerlig boligpolitikk.

9. september står vi overfor et veldig viktig veivalg. Vi mener boligpolitikken de borgerlige partiene vil føre, vil gjøre boligmarkedet i Norge bedre og føre til raskere boligbygging og mindre klasseskiller, sier Ffs Christian Vammervold Dreyer ifølge NTB.

Også Eff og HL mener at det økte kravet til egenkapital for å få boliglån, som regjeringen har innført, har ført til et klasseskille i boligmarkedet. Organisasjonene mener unge med god betjeningsevne, men liten egenkapital, blir stengt ute.

Les også:

  • - Når alle tror boligprisene skal ned, så går de ned

Les flere nyheter om eiendom på Estate Nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. - Jeg tipper de har fått rådom å trekke seg unna

  2. - Ikke Finanstilsynets oppgave å hjelpe folk inn på boligmarkedet

  3. Vil ikke hyle og skrikeom egenkapitalkravet

  4. Boligeksperter:- Økt klasseskille er prisen å betale

  5. Hun mener Finanstilsynets lånetak er i førstegangskjøpernes interesse