Se de beste tilbudene på nett

Det er ingen grunn til å gå glipp av kampanjer og tilbud, selv om du har satt «Nei takk til reklame»-klistremerke på postkassen. Tilbudsavisene finnes også på nett.

17.MAI-TILBUD: Denne uken er det mye is- og annet nasjonaldagsgodt i tilbudsavisene fra butikkjedene. På nettet kan du få med deg tilbudene, selv om du har takket nei til reklame i postkassen din. Montasje: Dine Penger
Publisert:

Det er mange som ikke ønsker reklame i posten, enten fordi man er opptatt av miljøet eller fordi man er lei av den store papirhaugen som til slutt havner usett i papirdunken.
Men det trenger på ingen måte å bety at du må gå glipp av de innbringende kampanjene og tilbudene fra butikkjedene.

LES OGSÅ:

Spar penger med rabattkoder på nett

Legges ut på nett

Det finnes flere nettsteder der tilbudsaviser- og oversikter eller kampanjeaviser på nett legges ut.
Det første nettstedet i Norge som begynte med dette, såvidt Dine Penger har kunnet se, var

Tilbudsweb.no

. Daglig leder Eva Noer startet opp denne siden i 2007.

Faksimile: Tilbudsweb.no

Bla digitalt

Ideen til siden fikk hun etter at firmaet hun jobbet i, ITfarm, begynte med utvikling av eblad - altså at man kan «bla» i kataloger også digitalt.
- I tillegg var jeg, som mor til to barn, opptatt av å gjøre gode kjøp. Men ofte fant jeg ikke igjen tilbudsavisene, eller de hadde blitt rotet vekk. Da tenkte jeg på hvor lurt det måtte ha vært å ha alle tilbudsavisene samlet på ett sted, og at dette måtte det gå an å bruke eblad-løsningen til, forteller Noer til Dine Penger.

LES OGSÅ:

Slik blir du kvitt reklamen

Miljøhensyn

Miljøhensynet spilte også en rolle for Noer.
- Med digitale versjoner av tilbudsavisene kan flere sette klistremerke på postkassen og dermed kan man redusere papirmengden betraktelig - samtidig som folk kan få med seg tilbudene, sier Noer.

LES OGSÅ:

Ikke betal i norske kroner på «harryhandel»

Økende antall brukere

Planen var egentlig at butikkene selv skulle legge ut tilbudene sine, men Noer fant ut at det ble raskere oppdatert om de gjorde jobben selv. Det hender seg også at noen av brukerne tipser om at for eksempel Nilles tilbudsavis har kommet på nett, og at den bør legges ut på siden.
- Vi har ikke brukt penger på markedsføring, men likevel ser vi at det er et økende antall brukere, forteller Noer, som legger til at denne type nettsider er langt mer utbredt i Danmark.

Eklame.no

I fjor dukket det oppe enda en norsk nettside, som samler kundeavisene på ett sted, nemlig

eklame.no

.

Faksimile: eklame.no.

Både her og på Tilbudsweb.no kan du søke på bransje og bosted, slik at du får opp tilbudsaviser som passer for deg.

Dagligvarekupp

Er det tilbud på dagligvarer du er mest interessert i, kan nettsiden

Hverdagskupp.no

være et sted å sjekke opp. Her skal du få opp en oversikt over de beste tilbudene hos norske dagligvarekjeder.

Faksimile: Hverdagskupp.no.

Du kan selvsagt også gå inn på de enkelte butikkjedenes hjemmesider, for å finne frem til - og eventuelt abonnere på - tilbudsavisene.

Mye å spare på tilbud

Forbrukerseksjonen til den danske avisen Jyllands-posten viste for en liten stund siden at du kan

spare store summer på å kjøpe matvarer på salg

.
Ifølge nettavisen kan en dansk familie spare 25 prosent eller 1.000 kroner i måneden ved å kjøpe inn stor, når varene er på tilbud. Og det er vel liten grunn til å tro at dette ikke på noen måte kan overføres til norske forhold.

LES OGSÅ:

Du er vinneren i eurokrisen

- Glemmer å sette ned prisen

Forbrukerombudet gjennomførte ifølge

Aftenposten

nylig en prissjekk i norske dagligvareforretninger, og resultatet er at det ikke står like bra til med prismerking i alle norske butikker.
Det har ikke blitt gjort noen spesifikke undersøkelser på tilbudspriser, men seksjonssjef Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet forteller at de har gjort seg visse oppfatninger om dette.
- Det kan synes som om butikkene i enkelte tilfeller glemmer å sette ned prisen til tilbudspris i kassen. Men samtidig så hender det seg også at de glemmer å sette prisen opp igjen, etter at tilbudsperioden er over. Så disse feilene kan gå begge veier og skyldes nok i hovedsak manglende oppdatering, sier Gjedrem til Dine Penger.

Har rett på tilbudsvare

Han anbefaler kundene om å sjekke kvitteringen, da det er stor variasjon mellom butikkene på hvor flinke de er på prismerking- og sjekking.
Det som i alle fall er sikkert, er at dersom du har sett et tilbud i avisen, så har du rett til å få varen - til tilbudsprisen - i hele tilbudsperioden. Dersom butikken frykter at det raskt kommer til å bli utsolgt, skal dette være opplyst tydelig om i tilbuds- eller kampanjeavisen.
- Vi har nesten ingen klager på akkurat dette punktet, når det gjelder dagligvareforretninger. Men når det kommer til brune- og hvitevarer er det mange som sender klager til oss, fordi de ikke har fått tak i den tilbudsvaren det ble reklamert for, forteller Gjedrem.

Publisert:

Her kan du lese mer om