Lei av folk? Her kan du kjøpe din egen øy

For 150.000 kroner mer enn leiligheten på 15 kvadratmeter i Oslo, kan du kjøpe en 146 dekar stor øy på Helgelandskysten. Med på kjøpet får du 90 kvadratmeter stort hus. 

PRIVAT: Langt ut øyriket på Helgelandskysten ligger det hvitmalte huset, langt unna alle forstyrrelser.

Foto: Privat
Publisert:

Langt unna alt og alle kan du bli herre over din helt egne øy på den idylliske Helgelandskysten.

– Både hus og området rundt er fantastisk, og består av flere hundre øyer, holmer og skjær. Samtidig er det såpass langt ut fra fastlandet at det er bortimot totalt fravær turister og andre forstyrrelser, forteller Sven Roger Nordberg, som selv selger eiendommen som har vært i familien siden starten av 1900-tallet.

Prisen han er satt er 1.950.000 kroner, som er 150.000 kroner mer enn salgsprisen for en 15 kvadratmeter stor Oslo-leilighet, uten eget bad, som E24 nylig omtalte.

Les også

Dyr bolig på Oslos vestkant: Selges for 100 millioner kroner

Båttransport

Eiendommen ligger 18 nautiske mil fra Sandnessjøen båthavn, og for å komme frem må du organisere egen båttransport. Båtturen tar en times tid fra Sandnessjøen med en fart på 20 knop.

– Nå har det seg slik at jeg bor i Porsgrunn, og må dessverre innse at avstanden blir for stor for å få benyttet stedet slik jeg ønsker, og vil nå selge for å realisere drømmen om jordomseiling med seilbåt, sier eieren.

Han forteller at huset er bortimot totalrestaurert, og at bare noe arbeid innvendig gjenstår før alt er på stell.

Interessen for den spesielle eiendommen har vært stor, forteller han.

– Området rundt egner seg til dykking, kajakkpadling, fiske, surfe og så videre. Jeg nyter hvert sekund der oppe. Eiendommen er restaurert med tanke på mulig kommersielt bruk, og har utallige muligheter, sier han, og opplyser at de så langt har vært flest privatpersoner.

STORT: Huset ligger helt alene på eiendommen, som inkluderer flere av eiendommene rundt.

Foto: Privat

Lang historie

Det som i dag er brukt som hytte, har vært i familien i lang tid. Ute i havgapet har familien drevet med fiske og hatt noen få gårdsdyr.

– Når det gjelder historien til hytta, så ble den opprinnelig bygd i 1901 av min tippoldefar Baste Bastesen. Baste var opprinnelig fra Bergen, men traff min tippoldemor Serine på jobb der oppe i nord. Han kjøpte da eiendommen, og i løpet av sommeren 1901 bygde han huset, og på høsten flyttet kona inn. De fikk til sammen 13 barn der ute, hvorav 7 vokste opp.

Eiendommen er ikke vernet.

– Eiendommen har gått i arv til meg, og jeg har eid eiendommen i snart 15 år. På denne tiden har hus, brygge og tilbygg blitt totalrestaurert. Jeg har aldri bodd der selv, men jeg har brukt å være der om vår, sommer og høst, forteller han.

Her kan du lese mer om