Her får du påskehytte på fjellet i siste liten

Det er fortsatt muligheter for deg som ennå ikke har sikret deg hytte på fjellet i påsken. Men du må punge ut – eller ut på viddene.

EKSOTISK: Vil du vekk fra sivilisasjonen i påsken? Denne hytta i Renheimen Nasjonalpark ligger 1400 meter over havet, har sengeplass til fem personer og koster 500 kroner døgnet.

KJELL STÅLEVIK
  • Karl Wig
  • Erik Aspaas Haugen
Publisert:,

Turistkontorene ved store norske skidestinasjoner forteller om svært knepent hyttetilbud i den nært forestående påskeuken. Det presser opp prisene.

– Skal du leie hytte i Hemsedal nå, må du noen kilometer utenfor skisenteret. Påsken er høysesong, og da blir prisene deretter. Mye er tatt, men i første halvdel av påskeuken er det fortsatt noe ledig, sier markedsansvarlig Tine Østby ved Hemsedal Turistkontor.

På Beitostølen er det meste for lengst utleid.

– I år ser at folk har booket hytte tidligere enn noen gang. Det er mye som er fullt nå. Den beste muligheten er nå i palmehelgen og frem til onsdagen. I andre halvdel av påskeuken er trøkket størst, sier Bjørn Jacobsen i Destinasjonskirurgene til E24.

FORTSATT MULIGHETER: Men sjansen er størt i den første påskehelgen, ifølge turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil Gudrun Sanaker Lohne.

Foto: Hans Martin Nysæter / Destinasjon Trysil

Destinasjon Trysil oppfordrer til det samme:

– Mye er bestilt, men fra denne første påskehelgen til onsdag er det muligheter. Og det kan jo komme avbestillinger, sier turistsjef og daglig leder Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil.

Les på Dine Penger Pluss:Din hytte kan være gullgruve – slik tjener du penger på den

– Alle kan ikke reise til Geilo

Norgesbooking er blant de største landsdekkende hytteutleierne i Norge. De har hytter fra Lindesnes i sør til Alta i Nord.

Og daglig leder Karina Nielsen merker godt trykket inn mot påsken.

– Det er alltid hektisk på denne tiden av året. Og det begynner virkelig å minke nå. Det betyr at folk må være mer fleksible. Alle kan ikke reise til Geilo og Hemsedal, sier Nielsen.

Likevel er det fortsatt mulig å leie hytte ved de store vintersportsstedene.

– På Norefjell og Gaustablikk finnes det ledige hytter, sier Nielsen.

Kjøpe hytte i stedet for leie?Sjekk hva du får for to millioner ved 10 av Norges mest populære skianlegg

Enklere kår

For de på et strammere budsjett, eller med litt lavere krav til standard, har Norgesbooking blant annet alternativer uten strøm og vann.

Men det er ikke veldig populært. Ifølge Nielsen krever stadig flere å ha strøm og vann på hytta:

– Når man skal være borte såpass lenge som en uke, syns folk det er enklest. Men de hyttene vi har som er uten strøm og vann har mange gode og enkle løsninger, fremholder hun

E24 har funnet priseksempler på hytter og skileiligheter som er ledige i påsken ved kjente norske vinterdestinasjoner – og noen mindre kjente steder for deg som føler deg mer eventyrlysten.

Les også

Derfor tror ikke meglertoppen på hyttepris-hopp

HEMSEDAL

På Ulsåk, et tettsted i Hemsedal, har Fossheim Hotell en ledig seksmannhytte av «eldre årgang» fra søndag til torsdag i påskeuken:

LEDIG: For 4.800 kroner kan du sikre deg en av disse 40 kvadrat store seksmannshyttene i Hemsedal fra søndag til onsdag i påskeuken.

Foto: Ellen Eitrheim

Hytten er på cirka 40 kvadratmeter fordelt på kjøkken, stue, bad og to soverom – men du må klare deg uten peis. Prisen er 4.800 kroner.

– Det er kort vei til langrennssporet og går gratis skibuss til bakken, forteller Ellen Eitrheim i Fossheim Hytter til E24.

BEITOSTØLEN

Utleiefirmaet Booking Service Beitostølen forteller at de har noen få skileiligheter ledig. Som denne:

LEDIG: Du kan få 65 kvadrats skileilighet sentralt på Beitostølen i første eller andre halvdel av påskeuken for 8.000 kroner.

Foto: Booking Service Beitostølen

Leiligheten er på 65 kvadrat og koster 14.000 kroner å leie i hele påskeuken (søndag til mandag). Alternativt kan den leies første halvdel (søndag til onsdag) for 7.500 kroner eller sist halvdel (onsdag til mandag) for 8.000 kroner.

– Den ligger midt i sentrum, har eget bad med dusj og toalett, kjøkken med oppvaskmaskin, stue med peis og to soverom. Det ene har dobbeltseng og det andre har enkeltseng, forteller daglig leder Nicolay Flaate.

NOREFJELL

Det meste er utleid ved bakken, men utleiemegleren Norgesbooking forteller at noe fortsatt står ledig. Som denne skileiligheten midt i Norefjell skianlegg, tilgjengelig fra onsdag til søndag (1.-5. april):

LEDIG: Vil du på Norefjell får du skileilighet ved bakken fra onsdag til søndag for 8700 kroner.

Norgesbooking

Leiligheten er på 58 kvadratmeter med seks sengeplasser fordelt på to soverom, bad, kjøkken stue, peis og badstue. Prisen er 8.700 kroner.

TRYSIL

Skistar spesialiserer seg på hytteutleie i blant annet Trysil. Ifølge utleiefirmaet er det nesten ikke ledige hytter i påskeuken, mens det er flere ledige rom på fjellhotell. Som her, på Park Inn Trysil Mountain Resort:

LEDIG: Det er nær skrapet for ledige hytter i Trysil, men overlever du på fjellhotell, får du dobbeltrom fra mandag til onsdag her for 2.015 kroner per person.

Foto: Ola Matsson

Mandag til onsdag kan du sjekke inn på dobbeltrom for 2.015 kroner per person. Da er to dagers heiskort i Trysil-anlegget inkludert.

KVITFJELL

Hytteutleieren Novasol forteller at mye er fullt, men har du 22.995 kroner til overs kan du sikre deg denne fra lørdag til lørdag i påskeuken:

LEDIG: Punger du ut 23.000 kroner kan du få 120 kvadratmeters påskehytte på Hafjell.

Foto: Novasol

For pengene får du 120 kvadratmeter boltringsplass, fire soverom til åtte personer, to bad og langrennsløyper få minutter unna. Men du må kjøre 20 minutter for å komme deg til Kvitfjells alpinsenter.

GEILO

Det finnes noen ledige ferieleiligher, som her – 150 meter fra både langrennsløyper og skibakken:

LEDIG: Fra lørdag til lørdag i påskeuken kan du leie skileilighet her på Geilo for den nette sum av 15.960 kroner.

Foto: Novasol

Leiligheten er på 70 kvadratmeter, har tre soverom med sengeplass til seks personer – og tilgang til felles innendørs svømmebasseng. For opphold lørdag til lørdag i påskeuken må du punge ut 15.960 kroner.

GAUSTABLIKK

Det finnes fortsatt muligheter for deg som vil tilbringe påskeferien i Telemark. Er du villig til å bruke 13.300 kroner kan du sikre deg denne på Fjelltun fra onsdag til mandag (1.-6. april):

LEDIG: Her på Fjelltun på Gaustablikk er det åtte sengeplasser, tre soverom og hems - bare 20 meter til langrennsløyper er det også. Prisen fra 1.-6. april ligger på 13.300,-

NORGESBOOKING

For pengene får du tre soverom og hems med 8 sengeplasser, peis, bad, egen badstue, beliggenhet midt i alpinbakken og 20 meter til nærmeste langrennsløype.

GAUTEFALL/NISSEDAL

Ved Bjønntjønn kan du sikre deg denne hytta fra onsdag til mandag i påskeuken for 8.900 kroner:

LEDIG: I denne hytta ved Bjønntjønn i Gautefall er det ni sengeplasser, 4 soverom, 2 bad, badstue og boblebad. Prisen for datoene 1.-6. april ligger på 8.900.

NORGESBOOKING

Du får 144 kvadratmeters boltringsplass, ni sengeplasser fordelt på fire soverom, to bad, badstue og boblebad. Haken? Det er fem kilometer å kjøre til Gautefall Skisenter.

For den fjellvante

Utleiefirmaet Inatur spesialiser seg på de hyttene som er litt enklere, men som ligger i områder der det ofte ikke er lov å bygge lenger.

– Det er fortsatt en del ledig hos oss – for dem som har lyst på en skikkelig fjelltur, sier Torbjørn Madsen i Inatur til E24.

Han forteller at de har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene.

– Vi snakker om en økning på 40–50 prosent. Det enkle friluftslivet har blitt veldig populært og hytter i for eksempel Jotunheimen er veldig eksotisk. I tillegg koster det bare noen hundre kroner natten.

Men det fordrer at du er villig til å gå et stykke og klarer deg med enkle kår.

Slik som disse hyttene:

Denne hytta i Renheimen Nasjonalpark ligger 1.400 meter over havet og har sengeplass til fem personer. Prisen er 500 kroner døgnet.

KJELL STÅLEVIK

Denne hytta ligger i Stordalen i Møre og Romsdal, har senger til fire personer og koster 380 kroner i døgnet.

INATUR

I Namsskogan i Nord-Trøndelag ligger denne nedsnødde hytta. Her kan man få en ekte villmarksopplevelse for 625 kroner døgnet. Det er plass til seks personer.

INATUR
Les også

– Kan være lurt å vente

Les også

Derfor tror ikke meglertoppen på hyttepris-hopp

Les også

Fjellhyttesalget tar av

Her kan du lese mer om

  1. Reise

Flere artikler

  1. – Markedet er bedre nå enn før finanskrisen

  2. Alle bagasjebånd stoppet opp på Oslo lufthavn

  3. Oslo lufthavn forventer normal drift

  4. Annonsørinnhold

  5. Knallstart på påsken for Turistforeningen

  6. SAS kjører buss for fly fra Stavanger til Oslo