E24 retter

I E24 tar vi det redaksjonelle arbeidet på alvor. Vi skal være transparente om feilene vi gjør og rette dem så raskt som mulig.

Vi arbeider etter bestemmelsene i norsk lov, Vær varsom-plakaten, redaktørplakaten, og våre egne interne trafikkregler nedfelt i «E24s etiske retningslinjer».

Vær varsom-plakaten består av etiske normer for pressen og omhandler pressens samfunnsoppdrag, journalistenes integritet, troverdighet, atferd og forhold til kildene. Den inneholder også etiske publiseringsregler.

Redaktørplakaten består av redaktørens plikter og rettigheter, og redaksjonelle retningslinjer for å sikre ytringsfriheten.

I E24 gjelder også et internt sett av trafikkregler, «E24s etiske retningslinjer».

God E24-skikk er god folkeskikk. Vår journalistikk skal være undersøkende, inkluderende og etterprøvbar. De etiske retningslinjene er vårt løfte til deg som leser oss, er i kontakt med oss, omtales eller utsettes for kritisk journalistikk.

Vi setter pris på kritiske tilbakemeldinger og påpekninger av feil. Ta kontakt på e-post til tips@e24.no, eller telefon 22 86 40 25.

Loggen inneholder rettelser f.o.m. 18. august 2022.


Siste rettelser

Risikerer å tømme gasslagre i vinter: – Kan bli veldig vrient

Etter publisering er det lagt til informasjon om at Gazprom tidligere sto på listen over selskaper som sponser Oxford Institute for Energy Studies, men at det russiske selskapet ble fjernet fra listen i mars. Endringen ble gjort 03.10.22 klokken 11.32.

Les artikkel

Geopolitiske skygger over norsk sokkel: – Vi krever å bli beroliget

I en tidligere versjon av denne artikkelen stod det at Alexander Kielland-ulykken var i 1983. Det ble korrigert til 1980, klokken 22.25.

Les artikkel

Salmar trekker kjøp av økt kapasitet: – Ikke forsvarlig

Ved en feil skrev vi i bildeteksten at Witzøe er sjef i Salmar, men han har gått av. Linda Litlekalsøy Aase er sjef nå. Feilen ble rettet kl. 13. Vi beklager!

Les artikkel

Ny milliardær utvandrer: Fredrik Halvorsen flytter til Sveits

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Halvorsen tjente en formue på salget av Tandberg til Cisco. Det stemmer ikke. Halvorsen tjente en formue på å selge Acano til Cisco, og var administerende direktør i Tandberg da selskapet ble solgt til Cisco. Feilen ble rettet 13:28.

Les artikkel

Oppsummering: Dette har skjedd i laksebransjen i dag

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at regjeringens skatteforslag vil hente inn 33 milliarder dollar til statskassen. Det riktige er 33 milliarder kroner. Feilen ble rettet klokken 13.35 den 29.09.2022.

Les artikkel

Oppdrettsnæringen i sjokk: – Dette mottas ikke med jubel

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Kvarøy hadde betalt 70 milliarder i utbytte. Det riktige er 70 millioner. Feilen ble rettet klokken 09.40 den 28.09.

Les artikkel

«Verdens viktigste rente» over fire prosent for første gang siden 2010

I en tidligere versjon av denne saken sto det at dollaren ikke har vært like svak siden mars 2020. Det riktige er at kronen ikke har vært like svak siden mars 2020. Dette ble rettet 28. september klokken 10.43.

Les artikkel

Nordea, DNB og Danske Bank hever rentene

I en tidligere versjon av denne saken var kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lwein i DNB sitert om BSU-renten på «– Vi mener dette er bra, og denne økes ikke med 0,5 prosentpoeng denne gangen.». Dette sitatet er fjernet.

Etter en presisering er avsnittet «Kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin mener det er vanskelig å gi noen oversikt over hvor mye renten på ulike boliglån økes, fordi banken har individuell prising som varierer.» Endret til «Kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin opplyser at det ikke er et entydig svar på hvor mye den enkeltes rente vil økes med, fordi banken har individuelle priser som avhenger ting som betjeningsevne, sikkerhet og risiko.».

Saken er oppdatert 26. september klokken 12.56.

Les artikkel

Mener økt skatt kan true gunstige fastprisavtaler

I en tidligere versjon av denne saken sto det at vannkraften samlet betaler 57 prosent i grunnrenteskatt og inntektsskatt, men riktig tall er 59 prosent. Saken er endret 25. september kl. 18.58.

Les artikkel

Ser milliardmulighet etter funn av NOD-brikke i Airpods

I sitatet fra ABG-analytikeren hadde vi ved en feiltagelse skrevet 60–80 milliarder, i stedet for millioner dollar. Det ble rettet kl. 13.50. Vi beklager!

Les artikkel

Hinter om «normalhevinger»: – Men usikkerheten er stor

I en tidligere tittel til denne saken sto det at sentralbanken venter at renten vil stige til rundt tre prosent til sommeren. Det er ikke riktig. Sentralbanken venter at renten vil øke til rundt tre prosent i løpet av vinteren. Dette ble rettet 22. september klokken 10.11.

Les artikkel

Venter mye dyrere boliglån – Emma (20) har allerede snakket med banken

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Emma Horgen Frivoldkjøpte en toromsleilighet da hun var 18 år. Det riktige er at hun kjøpte en treromsleilighet. Artikkelen ble rettet klokken 13.12.

Les artikkel

Vianode investerer to milliarder i batterifabrikk på Herøya

I en tidligere versjon av denne saken sto det at selskapet venter at 60.000 tonn batterimateriale er nok til å forsyne 20.000 elbiler. Det riktige er én million elbiler. Saken ble oppdatert klokken 08.55.

Les artikkel

Nedgang på Asia-børsene før rentemøter

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Japan-børsen var åpen mandag. Dette stemmer ikke, børsen holder stengt i forbindelse med høytidsfeiring.

Les artikkel

Gir bort selskapet – unngår skatteregning på 7 milliarder

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Patagonia hadde en estimert verdi på rundt 30,8 milliarder dollar, tilsvarende 314 milliarder kroner. Det riktige er et verdiestimat på rundt 3 milliarder dollar, tilsvarende 30,8 milliarder kroner. Saken ble rettet klokken 22:15.

Les artikkel

Verste børsdag for Tomra på 16 år

Bioteknologiselskapet Nordic Nanovector ble ved en feil omtalt i stedet for databrikkeselskapet Nordic Semiconductor. Saken ble rettet fredag 16. september 2022 klokken 17.52.

Les artikkel

Industritopp glad for kortsiktig strømhjelp: – Den store bekymringen er 2023

I en tidligere versjon av saken sto det at Sunde fryktet konkurser og bråstopp i industrien neste høst og vinter, men han mente høsten og vinteren 2022. Saken er korrigert 16. september kl. 13.48.

Les artikkel

Yara om Aaslands hurtigspor for nett: – Et veldig positivt signal

I en tidligere versjon av saken ble Lars Røsæg omtalt som finansdirektør, men riktig tittel er visekonsernsjef. Saken er rettet 15. september kl. 13.05.

Les artikkel

Historisk kryptohendelse gjennomført: – Starten på en ny æra

I en tidligere versjon av artikkelen ble det ikke opplyst om Schibsteds eierandel i Firi. Dette ble lagt til klokken 11.58.

Saken inneholdt tidligere en forklaring på «proof og stake» som var upresis. Denne ga utrykk for at «proof of stake» gir blokkjeden mulighet til å behandle flere transaksjoner per sekund. I denne versjonen er det presisert at «proof of stake» legger grunnlaget for at flere transaksjoner kan behandles per sekund. Presiseringen ble lagt inn 15. september klokken 17.12.

Les artikkel

Fjernet tre av fire soverom i boligannonse etter Tiktok-refs

I en tidligere versjon av denne saken var oppført Malin Garnes som 27 år gammel. Det stemmer ikke. Garnes er 24 år gammel. Dette ble rettet onsdag 14. september klokken 22.17.

Les artikkel