E24 retter

I E24 tar vi det redaksjonelle arbeidet på alvor. Vil skal være transparente om feilene vi gjør og rette dem så raskt som mulig.

Vi arbeider etter bestemmelsene i norsk lov, Vær varsom-plakaten, redaktørplakaten, og våre egne interne trafikkregler nedfelt i «E24s etiske retningslinjer».

Vær varsom-plakaten består av etiske normer for pressen og omhandler pressens samfunnsoppdrag, journalistenes integritet, troverdighet, atferd og forhold til kildene. Den inneholder også etiske publiseringsregler.

Redaktørplakaten består av redaktørens plikter og rettigheter, og redaksjonelle retningslinjer for å sikre ytringsfriheten.

I E24 gjelder også et internt sett av trafikkregler, «E24s etiske retningslinjer».

God E24-skikk er god folkeskikk. Vår journalistikk skal være undersøkende, inkluderende og etterprøvbar. De etiske retningslinjene er vårt løfte til deg som leser oss, er i kontakt med oss, omtales eller utsettes for kritisk journalistikk.

Vi setter pris på kritiske tilbakemeldinger og påpekninger av feil. Ta kontakt på e-post til tips@e24.no, eller telefon 22 86 40 25.

Loggen inneholder rettelser f.o.m. 18. august 2022.


Siste rettelser

SAS har én uke på å betale streikerammede kunder

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at familien Rolland både ventet på billettrefusjon, erstatning for merutgifter til hjemreisen og en standard kompensasjon som alle får. Det riktige er at de ennå venter på erstatning og kompensasjon. Dette ble rettet fredag 9. september klokken 16.45.

Les artikkel

Dronning Elizabeth er død

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Prins Harry og hertuginne Meghan dro til Skottland da nyheten om dronningens helsetilstand ble kjent. Det riktige er at Prins Harry dro til Skottland. Feilen ble rettet klokken 19.54, 8. september

Les artikkel

NHO krever tilskudd: – Lånegaranti ikke nok

I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det at partene skulle møtes klokken 16. Det riktige er klokken 14. Feilen ble rettet klokken 13.30 den 08.09.

Les artikkel

Oljeprisen faller under 90 dollar

I en tidligere utgave av denne saken sto det at Thina Saltvedt er oljeanalytiker i Nordea. Den riktige tittelen er sjefanalytiker for bærekraftig finans. Saken ble oppdatert klokken 17.55.

Les artikkel

Flyr fraktet betydelig færre passasjerer i august

I en tidligere versjon av saken sto det Flyr i stedet for Norwegian i avsnittet som sammenlignet de to resultatene. Dette ble rettet onsdag 7. september klokken 08.45.

Les artikkel

Vil kutte skreikvoten til laveste nivå siden 2009

Havforskningsinstituttet opplyste først at fiskerne fanget mer enn kvoten i 2022. Instituttet har senere tatt kontakt med E24 å opplyst at informasjonen var feil. Opplysningen ble tatt ut av saken tirsdag 6. september klokken 15.56.

Les artikkel

Equinor mener kraftmarkedet trenger gigantiske garantier for å unngå kollaps

I en tidligere utgave av denne saken sto det i ingress at marginkravene tilsvarte 15.000 milliarder dollar, men beløpet skulle vært beskrevet i kroner. Feilen ble endret klokken 11.40.

Les artikkel

Høy strømpris fører til Hydro-kutt

Det er lagt til følgende presisering i første sitat: «Dette er en måte å justere og tilpasse produksjonen til markedet».

Les artikkel

Sverige med hastegrep: Kan være større enn et «Einar Aas-øyeblikk»

I en tidligere versjon skrev E24 at Einar Aas gikk personlig konkurs. Det er galt, han unngikk det. Feilen ble rettet 13:49.

Les artikkel

Finanstilsynet vil gi DNB dagbøter på 50.000 kroner

I en tidligere versjon av denne saken var tittelen Finanstilsynet vil gi DNB dagmøter på 50.000 kroner. Tittelen ble også sendt som nyhetsvarsel i E24s app. Feilen ble rettet klokken 08.37, fredag 2. september.

Les artikkel

Elbil-aksjer faller på Hongkong-børsen

Li Auto ble først omtalt som Lio Auto. Feilen ble rettet 2. september klokken 7.13.

Les artikkel

Røykutvikling på valseverk i Holmestrand

E24 gjenga opprinnelig politiets melding om brann i Hydros valseverk i Holmestrand, men verket eies nå av Speira. Opplysningen ble rettet klokken 19.34.

Les artikkel

20 år med opptur og kriser i Norwegian: – Har vært en perfekt storm over ganske mange år

Saken ble klokken 18.21 presisert med detaljen om at Norwegian er 20 år som lavprisselskap. Selskapet ble opprinnelig stiftet i 1993, men begynte først å operere som lavprisselskap med Boeing 737-fly i 2002.

Les artikkel

Nå blir det opptil 75 prosent dyrere å lade elbilen på veien

E24 oppga feil før-pris for Circkle K sine drop-in kunder. Feilen ble rettet klokken 14.40, 01.september 2022.

Les artikkel

SSB: Strømsjokket var moderat for de fleste i næringslivet i første halvår

Saken ble oppdatert 02.09.2022, klokken 08.02, for å tydeliggjøre hva SSB sin analyse baserte seg på.

Les artikkel

Norad gir 30 millioner kroner til Norsk Solar

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Norad gir 40 millioner til Norsk Solar, dette stemmer ikke. Norad har gitt tilsagn på 30 millioner, som lar selskapet utvikle prosjekter opp til 40 millioner kroner. Dette ble rettet klokken 10.05.

Les artikkel

Ny strømprisrekord

I en tidligere versjon av denne saken var prisene for Midt- og Nord-Norge opplyst i kroner i stedet for øre. Dette ble rettet mandag 29. august klokken 13.42.

Les artikkel

Elon Musk på ONS: – Støre har helt rett

I en tidligere versjon av denne saken ble det brukt et bilde av feil fly ved landing på Sola lufthavn. Dette ble rettet klokken 09.44.

Les artikkel

Kraftkommuner frustrert av Støre-utspill: – Regjeringen som har ansvaret

I setningen «Onsdag kom NVE med nye tall, som viser en enda lavere fyllingsgrad i norske vannmagasiner» manglet siste del «enn normalt på denne tiden av året». Dette ble lagt til 25. august kl. 21.18.

I faktaboksen ble Gro Anita Mykjåland nevnt som ordfører i Iveland. Mykjåland ble valgt inn på Stortinget, og Terje Møkjåland (Krf) ble ny ordfører i Iveland. Feilen ble rettet fredag 26. august, klokken 08.55.

Les artikkel

Rekordhøy laksepris løftet Salmar-resultatet

I den første utgaven av saken sto det at operasjonelt driftsresultat var på 952 millioner kroner. Det riktige er 883 millioner, inkludert kostnader til søksmålet i USA.

Les artikkel