I dag
7:21
 
E24+
Nordmenn vil gå av med pensjon et år tidligere enn før. Det uroer politikere og forskere.
Flere sier de vil gå av med pensjon tidligere enn for fem år siden, ifølge en fersk undersøkelse. Det bekymrer både politikere og forskere.
7:10
 
KVARTALSRAPPORTER
Styret i teknologi- og forsvarskonsernet satte bremsene på da coronapandemien traff. Et ekstraordinært milliardutbytte ble utsatt, men nå skal dette utbetales likevel. Samtidig kjøper selskapet tilbake færre aksjer enn først planlagt.
5:29
 
SV støttet et forslag som gir skattelette for investering i vannkraft. Nå frykter partiet ødelagt natur og vil begrense ordningen for å stoppe ny utbygging.
I går
21:36
i går
Smarttelefonsalget falt 16 prosent, men vekst for iPad og Mac reddet en liten omsetningsøkning for teknologigiganten.
21:09
i går
 
Nettgiganten Facebook har levert resultater over forventingene i tredje kvartal.
21:02
i går
 
Netthandelsgiganten anslår at den i fjerde kvartal vil omsette for inntil 1.150 milliarder kroner.
20:17
i går
For første gang på 22 år stenger konsert- og utestedet Blå i Oslo etter jul dørene for kulturarrangementer.
19:18
i går
Mindre penger brukt utenlands og på tjenester kan føre til rekord i harde pakker under juletreet.
19:18
i går
 
– Flere norske strømselskaper lurer kundene sine systematisk, sier tidligere mobiltopp Haakon Dyrnes. Nå lanserer han sitt eget strømselskap, og ber samtidig om langt strengere regulering av bransjen.
18:47
i går
– Kompensasjonsordningen må vare minst til påsken 2021, krever NHO-sjef Ole Erik Almlid. Han sier krisen kommer til å vare mye lenger enn folk har tatt innover seg.
18:16
i går
Hittil i år har 35 selskaper blitt notert på handelsplassen Merkur Market. Nå gir tilsynet verdipapirforetakene klar beskjed om hvilke forpliktelser de har.
18:07
i går
Da coronapandemien traff trakk oljenæringen og Equinor i håndbrekket: Investeringer, utbytter og andre kostnader ble kuttet. Nå mener Equinor at tiden er inne for å øke utbyttene igjen.
17:43
i går
Til tross for at de fleste pilene peker rett opp for Orkla under coronakrisen, taper konsernet markedsandeler på noen av våre mest folkekjære produkter - frossenpizzaen.
17:43
i går
Allerede før Equinors nye toppsjef starter i jobben 2. november er det klart at det blir endringer i flere sentrale roller på toppen i konsernet. Den siste endringen som har kommet til på listen er kommunikasjonsdirektøren.
17:00
i går
E24+
Eldar Sætre hadde en siste finte på lur. For jammen tilhører det sjeldenhetene at konsernsjefer tar en overmoden ryddesjau på vei ut døra. Samtidig får aksjonærene en liten godbit.
16:50
i går
Apple, Amazon, Facebook og Google-eier Alphabet rekker akkurat å smette inn kvartalsrapportene sine før presidentvalget. Når gigantene leverer tallene sine torsdag kveld, er annonseinntekter og forventninger om julesesongen i fokus.
16:40
i går
Hovedtillitsvalgt Jørn Lorentzen i Hurtigruten krever at ledelsen legger alle kort på bordet i ny smitteskandale.
16:20
i går
Elektrifisering av industri og oljesektor kan kreve 23 terawattimer strøm årlig og presse strømprisene opp. Det kan også kreve nettinvesteringer på opptil 16 milliarder kroner, viser en fersk NVE-rapport.
16:07
i går
 
Dette skjer etter en dialog med Forbrukertilsynet som mener at treningsselskapet har brutt markedsføringsloven under pandemien.
15:41
i går
Skrekkeksempler på hvordan øltørste tromsøværinger bokstavelig talt henger over hverandre i køer inn på utesteder har fått kommunen, utelivsbransjen og politiet til å ta affære. Nå skal uniformerte kontrollører «banke» inn bedre køkultur med en meterstokk.
15:28
i går
Equinor senker forventningene til olje- og gassprisene og skriver ned verdier for 27 milliarder. Hardest rammet er Bakken-området i USA og det britiske Mariner-feltet.
15:27
i går
E24+
Forsikringsselskapet vil ikke lenger gjøre avtaler med reiseselskapene. Nå må Fjord Tours finne fem millioner til å stille garanti for kundene.
15:22
i går
Det er få aksjer det er knyttet større politisk risiko til enn DNO-aksjen. Spesielt grønn er den heller ikke. Kan det være verdt det?
14:21
i går
 
Fem år etter sin fødsel har Vipps blitt en gigantsuksess i Norge. Selskapet vokser videre, lanserer mobilabonnement og etablerer seg på stadig nye fronter. Nå venter mange spent på om selskapet klarer å bli en internasjonal suksess, slik Spotify og Klarna har blitt for svenskene. En avtale med Visa kan være gjennombruddet som skal gjøre det mulig.
14:15
i går
Regjeringen foreslår å bevilge 7,3 milliarder kroner i corona-kompensasjon til norsk kommuner i første halvdel av 2021.
14:00
i går
 
Statkraft ville trolig fått en børsverdi på over 250 milliarder kroner, og Pareto mener timingen for en notering er god. - Vekstmulighetene våre er kun begrenset av kapital, sier Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen.
13:58
i går
Den europeiske sentralbanken rører verken renten og støttekjøpene etter dagens møte, men signaliserer nye mulige grep mot slutten av året.
13:26
i går
 
Investeringsbanken har kommet i søkelyset etter flere handler med aksjer i selskaper de anbefaler, eller er rådgiver for.
13:02
i går
E24+
Da Norge stengte ned i mars, var markedet allerede nådd en bunn. De to månedene etterpå mer enn doblet en rekke aksjer seg. Her er selskapene som utmerket seg.
12:55
i går
 
Stortinget har bestemt at høringen om Equinors sterkt kritiserte satsing i USA neste uke, skal gå for lukkede dører.
12:32
i går
En ny SSB-rapport viser at økonomiske konsekvenser av stans i tildeling av nye letearealer til petroleumsvirksomheten er beskjedne. Nedtrapping av oljevirksomheten vil selvsagt ha kostnader, men norsk økonomi vil fortsette å vokse selv med en relativt rask nedbygging av petroleumsvirksomheten.
12:26
i går
Økt smitte, deflasjon, minusrente og usikkerhet er bakteppet når Den europeiske sentralbanken holder rentemøte torsdag. Økonomene venter flere lettelser fra sentralbanken, men ikke i denne omgang.
12:13
i går
 
Straumen frå havvind vil truleg bli for dyr for det norske fastlandet. Likevel kan staten koma til å gjera nye milliardinvesteringar.
10:59
i går
Som følge av mer smitte og nye innstramminger vil én av to ferger legges i opplag fra 2. november. 20 servitører mister jobben.
10:10
i går
Fagforeningen mener selskapet som overtar bakketjenestene på Flesland også må ta over ansvaret for arbeidstakerne.
10:03
i går
I en fersk rapport anslår NVE høyere strømpriser i de neste 20 årene enn de foregående 20. Strømmen blir dyrest i Sør-Norge og billigst i nord.
10:03
i går
 
Ap spør om gratis frukt til statsrådene. SV spør om både gratis frukt og gratis menskopper. Rødt spør om restaurering av myr.
9:17
i går
I ukens episode av Mitt voksenpoeng forteller Askeladden-gründeren om sin selskapsfilosofi.
9:00
i går
 
For tusener av utenlandske arbeidstagere betyr strengere karanteneregler at periodene i Norge blir lengre: – Det blir vanskelig, sier Rimants Jonkus (35) fra Latvia.
8:52
i går
 
Torsdag snudde Hovedindeksen oppover med 1,30 prosent etter en blytung uke. Equinor er et av 19 selskaper som leverte kvartalsrapport før Børsen åpnet.
8:42
i går
Equinor skriver ned verdier for 27 milliarder kroner etter å ha nedjustert forventningene til oljeprisen. Nå tror de på 64 dollar fatet etter 2030, etter tidligere å ha oppgitt 80 dollar.
8:37
i går
 
Med kommunal støtte går den fyrste havvind-konferansen i Stavanger av stabelen neste veke.
8:05
i går
 
SR-Bank fikk et resultat for tredje kvartal som er mer enn 20 prosent svakere enn i 2019. Banken har tatt betydelige tap som følge av koronapandemien.
7:49
i går
Læringsplattformen har siden i fjor hatt en eksplosiv økning i inntekter. Ved utgangen av tredje kvartal har selskapet 21,5 millioner aktive brukerkontoer.
7:43
i går
 
Rec Silicons løsning på skattefloker kutter forpliktelsene og øker resultatet i tredje kvartal.
7:29
i går
E24+
– Folk passer bedre på husene sine, og er til stede dersom det skjer noe, sier Vegar Styve i Frende Forsikring.
7:06
i går
Nye funn av ukjent størrelse kan blåse liv i utbyggingsplanene for Bay du Nord – storfunnet som ble gjort for syv år siden.
7:04
i går
Det er ikke flust av selskaper på Oslo Børs som tjener på coronakrisen, men Orkla er ett av dem.
6:44
i går
Equinor skriver ned verdier for 27 milliarder kroner grunnet svakere prisutsikter, og leverer svakere tall for tredje kvartal enn på samme tid i fjor.
6:39
i går
Demokratenes presidentkandidat Joe Biden punger ut dobbelt så mye reklamepenger i valginnspurten som president Donald Trump.
6:23
i går
Oljeselskapet som kontrolleres av BP og Kjell Inge Røkkes Aker fikk en milliard kroner igjen på skatten i tredje kvartal takket være skattepakken. Samtidig mener selskapet den samme pakken gir store investeringsmuligheter på norsk sokkel.
6:23
i går
E24+
TORP (Aftenposten/E24): Flere begynte på pilotutdanningen hos Pilot Flight Academy i år enn i fjor. Samtidig står skolebenkene for årets førsteårsstudenter tomme andre steder.
6:20
i går
Oljeselskapet DNO gikk med underskudd i tredje kvartal, mye på grunn av en milliardnedskrivning.
6:05
i går
Obos og Oslo kommune er i samtaler om å etablere et felles boligselskap for å skaffe boliger til dem som faller utenfor det vanlige boligmarkedet.
6:00
i går
E24+
Norske Lifecare utvikler teknologi som kan revolusjonere behandlingen av diabetes. - Vi skal gi folk mulighet til å glemme at de har sykdommen, sier direktør Rune Frisvold.
6:00
i går
E24+
Denne uken kommer sannsynligvis etterkrigstidens heteste BNP-tall fra USA.
5:40
i går
 
1. november overtar Skatteetaten ansvaret for oppgavene som kemnere i landets kommuner har nå, som å kreve inn skatt og kontrollere skatter og avgifter.
28/10
21:17
28/10
Investeringsbank tror nitrogendioksid i lufta kommer fra Apple-leverandører.
20:00
28/10
E24+
Investorer bør forberede seg på det verste — ikke bare på dagen for det amerikanske valget, men også i ukene og månedene som følger.
19:47
28/10
Apotekene gjorde ingenting galt da de i vår satte opp prisene på munnbind, har konkurransetilsynet konkludert.
19:43
28/10
Sveriges flagg ble argentinsk, produktbeskrivelsene var i beste fall upassende og en stekepanne med målgruppen kvinner. Det manglet ikke på feil da Amazon åpnet nettbutikk i Sverige.
18:47
28/10
Flere av landets største bedrifter strammer til bruken av hjemmekontor. Oslo Handelsstands Forening frykter for butikker og restauranter når tusenvis av potensielle kunder forsvinner fra sentrum på dagtid.
18:39
28/10
DEBATT: Debatten har rast om den stadig mer omstridte formueskatt-rapporten til Knut Røed i Frischsenteret. Kanskje ikke så rart, når det stadig oppdages nye mangler.
18:30
28/10
 
De nye strenge tiltakene vil gjelde for hele landet og vare én måned. Blant annet stenges restauranter, barer og treningssentre.
17:21
28/10
Konsekvensene av de nye coronatiltakene kan føre til stopp i fremdriften av flere bygge- og anleggsprosjekt. Bransjen etterlyser forutsigbarhet og midlertidige arbeidstidsordninger.
17:13
28/10
Sigurd Strand stakk av med ukeseieren og ligger fortsatt i tet i konkurransen. 23-åringen jobber med trading til vanlig, og anbefaler sine konkurrenter å få øynene opp for Merkur Market dersom de vil prøve å slå ham.
16:28
28/10
Det ble ikke enighet i forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og nytelsesmiddelforbund (NNN) onsdag. Dermed blir det mekling.
15:52
28/10
Usikkerheten rundt coronavirusets videre påvirkning på verden bidrar til blytung ettermiddag på verdens børser.
14:40
28/10
E24+
Arendals Fossekompani viser at selv tilsynelatende trivielle aksjegrep kan gi voldsom effekt på Oslo Børs. Det sier mye om investorklimaet.
14:36
28/10
Heller ikke Wall Street slapp unna den blytunge børsdagen. Mangelen på krisepakke samtidig som flere land stenger ned får skylden.
14:35
28/10
 
Forsvarer Arild Dyngeland mener det ikke finnes bevis som kan knytte skipsreder Georg Eide til forsøket på ulovlig skraping av skipet «Tide Carrier».
14:13
28/10
 
Granskningsrapporten om koronautbruddene på Hurtigruten ble tatt vekk fra rederiets nettsider.
13:11
28/10
 
12 norske leverandører får rammeavtaler i fem år med Vår Energi. Hva de er verdt, oppgir ikke oljeselskapet.
12:49
28/10
 
Det er trolig ikke et spørsmål om Equinor må ta nedskrivninger i milliardklassen når regnskapet for 3. kvartal legges frem torsdag, men mer om hvor store de blir.
12:11
28/10
NHO og Byggenæringens Landsforening frykter at forvirring rundt de nye smittetiltakene vil føre til større økonomiske konsekvenser enn nødvendig. – Situasjonen er ille, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.
12:05
28/10
E24+
Aasta Holm Heide sa opp advokatjobben. Nå vil hun etablere 25 nye kaffebarer innen 2025. Med seg på laget har hun eierne av frisørkjeden Cutters.
10:19
28/10
Coronasmitten sprer seg i Europa og demper stemningen, også blant investorene på kontinentet.
8:55
28/10
 
Landbrukseigedommar i dødsbu kan forfalla i mange år før ny eigar overtar. Det vil regjeringa ha slutt på.
8:48
28/10
Mediekonsernet hadde et driftsresultat på 678 millioner i tredje kvartal. - Et eksepsjonelt kvartal for Schibsted, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund.
8:31
28/10
Kværner slapp onsdag sin siste kvartalsrapport før ekteskapet med Aker Solutions skal fullbyrdes. Selv om inntektene falt, leverer selskapet bedre marginer og resultat.
8:02
28/10
 
Den norske detaljhandelen økte i september etter et markant fall i august. Veksten var imidlertid mindre enn ventet.
8:00
28/10
En kraftig innstramming i oljepolitikken vil dempe norsk vekst frem mot 2050, men ikke mer enn at det tilsvarer ett års tapt BNP-vekst, viser anslagene i en ny SSB-rapport.
7:53
28/10
 
Lønnsoppgjøret for ansatte på oljebransjens forsyningsbaser langs kysten er i havn.
7:07
28/10
 
Aker Solutions er i ferd med å slå seg sammen med Kværner – igjen. Coronapandemien og oljebremsen har gitt et kraftig fall i inntekter og resultat. Totalt regner selskapet med at omsetningen i 2020 til falle med en fjerdedel.
7:02
28/10
Banken setter av mindre til utlånstap i tredje kvartal, mens inntektene holdt seg stabile.
6:16
28/10
Over 1.000 lastebilsjåfører kunne ha blitt tatt ut i streik fra onsdag morgen, men to timer på overtid kom partene til enighet.
6:12
28/10
E24+
I 192 år har Idsøe-familien drevet slakterforretning i Stavanger. Aldri har de solgt mer kjøtt enn i år. Og snart er det jul...
6:07
28/10
E24+
Et fåtall av de nye selskapene på Merkur Market tjener penger, og sannsynligheten er stor for at emisjonene kan komme tett fremover. Investeringsdirektør Robert Næss anslår kapitalbehovet til å bli opp mot 200 milliarder kroner.
6:00
28/10
I ukens episode av Pengerådet har Hallgeir Kvadsheim vært litt egoistisk og invitert sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen, til studio.
5:27
28/10
E24+
– Det var et stort puslespill. Vi jobbet mot tiden, forteller Siri-Anne Mjåtvedt i bergensrederiet Utkilen.
27/10
22:04
27/10
Mobilselskapet Nortel kaster seg på bølgen av nye selskaper som slår inn over Børsen. Selskapet vil hente 75 millioner i frisk kapital for å satse videre i bedriftsmarkedet, lansere trådløst bredbånd og for å ha nok penger til de klarer å gå i pluss.
21:15
27/10
Selskapets skytjenester fortsatte den elleville veksten, og omsatte alene for 118 milliarder kroner i kvartalet.
21:00
27/10
 
En tapt anbudskonkurranse fører til at ansatte i Widerøe Ground Handling på Bergen lufthavn Flesland mister jobben.
20:39
27/10
Skilegenden kjøpte hus for 1,2 millioner i Bø i Vesterålen. Hele investeringen sparer han inn på under et år i nordlandskommunen, basert på 2019-ligningen.
20:11
27/10
 
Økokrim la ned påstand om ni måneders fengsel for Georg Eide. Rederen er tiltalt for medvirkning til alvorlig miljøkriminalitet etter Tide Carrier-forliset.
20:00
27/10
E24+
Et pandemirammet arbeidsmarked har ført til kraftig økning i antall søkere til økonomiutdanninger i USA.
19:59
27/10
Fra og med mandag kan man bestille vanlige biler i Uber-appen igjen.
19:27
27/10
Én aksje i Arendals Fossekompani kostet tirsdag ettermiddag 3.500 kroner. Nå vil styret dele den opp.