I dag
14:10
 
BØRSDAGEN
Hovedindeksen ned to prosent – Børsen går mot sitt største fall hittil i år
Oslo Børs faller markant tirsdag ettermiddag. I skrivende stund er Hovedindeksen ned over to prosent.
13:05
 
Etter en begredelig start på året er det klart for en heftig pengebruk utover 2021, både offentlig og i de tusen hjem. – Folk er klare for å bruke penger, forteller kjendisøkonom.
12:25
 
 
Etter at «West Mira» ikke fikk fornyet tillit av WinthershallDea kjemper nå fagforeningen i Seadrill for at flest mulig oljearbeidere får fortsette i oljejobben sin.
11:51
 
Stortinget ba regjeringen lage en egen kompensasjonsordning for luftfarten. Det vil ikke regjeringen som i stedet tilbyr et par andre plastre på såret. Samtidig fylles det på med en milliard i Avinor-kassen.
10:59
 
Regjeringen venter at oljepengebruken passerer 400 milliarder i år, og vil trappe ned krisetiltakene noe. – Vi legger vekt på at midlertidige krisetiltak nettopp skal være midlertidige, sier finansminister Jan Tore Sanner.
10:58
 
E24+
Det startet med fem ansatte. Nå er Stormgeo solgt for 3,6 milliarder.
10:51
 
Brede fall blant europeiske og asiatiske børser gir utslag i oljeprisen tirsdag formiddag.
10:24
 
Fra 1. juli vil regjeringen halvere permitteringslengden fra 52 til 26 uker. – En smidig løsning, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).
10:05
 
Wall Street-profilen Cathie Woods flaggskipsfond har nå falt over 30 prosent fra toppen.
9:40
 
E24+
På samme måte som aksjer i selskaper hvor forventningene er skyhøye kan falle tungt når forventningene ikke innfris, kan man få en tilsvarende opptur der forventningene er lave.
9:25
 
Nortel fortsetter å sikre seg nye kunder blant de små og mellomstore bedriftene. Selskapet nærmer seg nå vekstmålet sitt for 2020, noen måneder på etterskudd.
9:19
 
 
Regjeringen forlenger støtteordningen for næringslivet. Men bedrifter uten store omsetningstap vil få mindre penger enn i dag.
8:50
 
 
Når Equinors generalforsamling åpner klokken 16 i ettermiddag skal ti forslag fra selskapets aksjonærer behandles.
8:47
 
Elkem etablerer selskapet Vianode, som skal se på vekstmuligheter innen avanserte batterimaterialer. Selskapet vurderer nå investeringer på opp mot ti milliarder i Porsgrunn.
8:39
 
Det amerikanske forsvaret legger på nok en bestilling i rammeavtalen de inngikk med norske Kongsberg Gruppen i 2018.
8:05
 
Yara vil levere ren ammoniakk til Japans største kraftselskap. Den skal produseres i Australia, hvor selskapene også vil satse på CO₂-rensing.
8:02
 
 
Norsk økonomi kan snart skyte fart etter pandemien, tror regjeringen, som likevel justerer ned prognosene som ble lagt frem i fjor høst. – Mye mer fornuftig nå, sier sjeføkonom.
8:01
 
Regjeringen vil bruke over 400 milliarder oljekroner i år, over 30 milliarder mer enn i fjor og betydelig mer enn ventet i oktober. – Overraskende, sier DNBs sjeføkonom.
7:41
 
 
Materialkostnadene til boligbygging i Norge har steget 8,9 prosent på ett år.
7:38
 
 
Han ble ansatt i oljeserviceselskapet i 1988. Nå mister han jobben – og må betale arbeidsgiver 230.000 kroner etter rettssak.
7:22
 
Noreco taper mindre på bunnlinjen i første kvartal enn på samme tid i fjor.
7:09
 
Det ble bygget ut 45 prosent mer fornybar energi i fjor enn året før, den største oppgangen siden 1999, ifølge en fersk markedsrapport fra IEA.
7:07
 
Rec Silicon melder om logistikkproblemet i Stillehavet, men leverer samtidig bedre resultater. Selskapet håper fortsatt på at de kan restarte sin avanserte fabrikk nordvest i USA om et par år.
7:03
 
 
Banken måtte se renteinntektene falle i første kvartal, men lavere lånetap bidro til at overskuddet holdt seg stabilt. Fondssparing vokser sterkt, melder Sbanken.
6:45
 
Norway Royal Salmon fikk svakere driftsresultat i første kvartal enn på samme tid i fjor, men kraftig vekst på bunnlinjen.
6:39
 
 
Regjeringen bevilger ytterligere 7,3 milliarder kroner til coronahåndtering i kommunesektoren i årets budsjett.
6:29
 
Bakkafrost ser tegn til bedring i markedet etter coronakrisen, og snur samtidig fra minus til kraftig i pluss på bunnlinjen i første kvartal.
6:28
 
 
Den syvende folketellingen i Kina viser at befolkningen økte med 72 millioner mennesker fra 2010 til 2020. Med flere eldre og færre i arbeidsdyktig alder, kan det få store konsekvenser for økonomien.
5:32
 
Pilene på børsene i Asia peker ned tirsdag morgen etter teknologifall på Wall Street.
I går
21:58
i går
Verdens nest største kryptovaluta målt i markedsverdi passerte mandag ny milepæl.
21:54
i går
Etter at salget til russiske TMH ble stanset av regjeringen, forsøker den britiske industrigiganten på nytt å finne en kjøper til motorfabrikken.
21:23
i går
Det er vanskelig å utforme budsjett midt i en pandemi, noe Vinmonopolet fikk erfare da de måtte legge milliarder til 2021-anslaget. – Da vi budsjetterte i fjor høst visste ingen når grensene ville åpne igjen, sier poldirektøren.
19:33
i går
 
Det er snart 11 år siden dommen falt, men først nå kommer utbyttet fra de straffbare handlingene etter «vannverksaken» tilbake til Norge.
17:30
i går
Kryptovalutaen ble startet som en parodi av oppstyret rundt kryptovaluta, men har etter hvert blitt verdens fjerde mest verdifulle kryptovaluta. Elon Musks SpaceX skal nå ta valutaen til månen.
16:46
i går
 
Selskapet vil bruke pengene til delvis å finansiere kjøpet av amerikanske Clever.
16:08
i går
 
Delphi-forvalter Andreas B. Lorentzen ser mindre verdi i aksjeanalyser som kun gjengir selskapenes egne estimater. Han ser tegn til kunnskapsmangel hos meglerhusene som tar selskapene på børs.
15:41
i går
 
Finanstoppene Stein Erik Hagen og Christen Sveaas bidrar gjennom sine selskap med 5,5 millioner kroner til Høyres valgkampkasse.
15:32
i går
E24+
Kina fryktes å rapportere befolkningsnedgang for første gang på syv tiår. Det kan få betydning for landets selvbilde, vekst og verdensøkonomien.
15:05
i går
 
Forhandlere melder om et brennhett båtmarked før sommersesongen. Salget har økt kraftig av både mindre og større båter.
14:39
i går
Dow Jones var på vei til til en ny rekordhøyde, men mistet farten mot slutten av handelsdagen.
14:07
i går
16 verft klaget på vedtak om å utrede tiltak mot forurenset sjøbunn. Nesten alle får avslag og må gjøre det likevel, har Miljødirektoratet bestemt.
13:21
i går
For enkelte typer selskaper gir det egentlig svært liten mening å rapportere tall fra regnskapet. Saga Pure er ett av dem.
12:14
i går
Kværner blir den første virksomheten som får støtte under kompensasjonsordningen for innreisekarantene. Selskapet får 11,8 millioner kroner.
11:52
i går
 
Nordea Markets tror ikke vaksinene fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson vil bli brukt i Norge, men forventer likevel at den første rentehevingen kommer til høsten.
11:32
i går
Per i dag har Nav registrert til sammen 77.400 permitterte. Av disse har 25.000 vært permittert sammenhengende i minst ett år.
10:47
i går
E24+
Bøndene har en felles motstander i regjeringen. Under overflaten ulmer en betent konflikt mellom organisasjonene, der motstridende påstander om nivået på kravene i jordbruksoppgjøret står sentralt.
10:07
i går
Tilfellene av alvorlige bivirkninger gjør at ekspertutvalget mener vaksinene bør tas ut av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet – men de anbefaler å gjøre dem tilgjengelig for frivillig bruk utenfor.
9:36
i går
E24+
Høye renter og svake kvartalsrapporter har skapt uro blant teknologitilhengerne på Oslo Børs. Ekspertene øyner derimot flere gode kjøpsmuligheter blant teknologiselskapene.
8:50
i går
 
At vindturbinene kan settes opp like utenfor Karmøy, var avgjørende for at to nye selskap har valgt å teste ut teknologien sin her. Metcentre er ikke redd for lokal vindkraftmotstand.
8:40
i går
Det Bergen-baserte værtjenesteselskapet selges for 3,6 milliarder kroner til den svenske giganten Alfa Laval. Siden investeringsfondet EQT gikk inn på eiersiden i 2014 har Stormgeo doblet både inntekter og antall kunder, og har vært «en utmerket investering», ifølge fondet.
8:28
i går
Oslo Børs starter uken med nedgang, der Norwegians tegningsretter falt tungt.
8:23
i går
Medregnet revidert budsjett vil regjeringen ha brukt 229 milliarder kroner på krisetiltak, og tiltakene beholdes inntil videre. – Jeg har god tro på at vi skal få fart på Norge, sier finansministeren.
8:00
i går
Kjerneinflasjonen var på 2 prosent i april sammenlignet med nivået ett år tidligere. Det er omtrent som ventet, men tallene preges av coronanedstengingens effekt på inflasjonstallene for ett år siden.
7:50
i går
Fredag dukket investor og milliardær Øystein Stray Spetalen opp på listen over de største aksjonærene i hydrogenselskapet Nel med aksjer for rundt 74 millioner kroner. Nå er han ute av aksjonærlisten.
7:09
i går
Fornybarselskapet Cloudberry ønsker å flytte fra Euronext Growth til hovedlisten på Oslo Børs. - Et naturlig neste steg for oss, sier konsernsjef Anders Lenborg, som også vurderer å hente mer penger.
6:55
i går
 
33.600 personer var langtidsledige ved utgangen av mars. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) frykter at de skal falle utenfor for godt.
6:46
i går
 
Hackerangrepet som har ført til flere dager med driftsstans ved en av USAs viktigste oljerørledninger, sprer frykt for cybersikkerheten i landet.
6:41
i går
E24+
I januar i fjor ble Klinikk for Alle kjøpt opp for 300 millioner kroner. Halvannet år senere er antall klinikker økt fra 29 til 85 – og det hele styres fra Sandnes av Oscar Maaseide.
6:38
i går
 
Et løft på helse og reduserte skatter og avgifter. Det er Frps hovedkrav til regjeringens reviderte nasjonalbudsjett.
6:33
i går
Selv regjeringens reviderte nasjonalbudsjett kan tirsdag bli overskygget av nyheter fra Kina.
6:00
i går
Tirsdag kan Rec Silicon-ledelsen forsøke å rydde opp i uklarheten som oppsto da et strategisk partnerskap ble kansellert i begynnelsen av april.
5:33
i går
Det ble en god start på uken for de fleste Børsene i Asia- og Stillehavsområdet med markant oppgang i Sør-Korea og Australia. Sistnevnte stiger etter en fersk rapport fra den australske sentralbanken som viste økt troverdighet til landets virksomheter i april.
09/05
21:39
09/05
Regjeringen foreslår at vindkraftanlegg skal betale en produksjonsavgift på hver kilowatt de produserer.
21:34
09/05
Asbjørn Abrahamsen tapte titalls millioner da han som storaksjonær solgte seg ut av Norwegian i fjor. Nå er han tilbake som luftfartsaksjonær på Børsen.
20:50
09/05
E24+
Flere hundre sjeldne mynter og sedler skiftet eiere i helgen. Til sammen ble det handlet for 19,5 millioner kroner, men opptakten til auksjonen inneholdt et uvanlig drama.
20:42
09/05
 
Driften av et enormt rørledningsnett i USA er stanset på tredje dagen som følge av et dataangrep. Biden-administrasjonen sier det jobbes på spreng.
20:08
09/05
Vi må forvalte kunnskapskapitalen vår like godt som vi forvalter oljeformuen.
20:00
09/05
 
Selv om prisene har skutt opp 70 prosent på ti år, avfeies en boligboble i Norge av ny forskning.
20:00
09/05
E24+
Petroleumsingeniør Heidi Brevik (27) er landets yngste vindkraftsjef. Fra Smøla på Nordmøre ser hun et klart behov for mer kompetanse innenfor fornybar energi.
19:08
09/05
E24+
Ove, Sindre, Jan Eivind og Ida. Alle med Andreassen til etternavn. Fire blad, tre generasjoner. Alle jobber på basen i Dusavik - som nettopp fylte 55 år.
18:55
09/05
 
Fearnley Securities ser nesten 100 prosent oppside i Bergen Carbon Solutions. Flere av anslagene som ligger til grunn for analysen, er identisk med, eller tett inntil, selskapets egne estimater. – Husk at her er alle på lag, sier tidligere analysesjef.
17:09
09/05
 
Eiendomsmegler Marius Berger råder hytteeiere til å selge i år. Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand ber kjøpere tenke seg godt om.
16:41
09/05
Bedrifter som tar tilbake permitterte, skal få lønnsstøtte også i juli og august, slik at de kan utnytte ordningen bedre. – Mange bedrifter vegret seg, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) til E24.
14:20
09/05
Sveinung Rotevatn (V) kaller 2022 et «veldig dårlig tidspunkt» for elbilmoms – og sier Venstre vil stritte imot dersom de rødgrønnes plan omfavnes av blå regjeringskolleger.
11:57
09/05
E24+
I helgen kunne 3500 nederlendere danse tett i tett til bandet Racoon. Et norsk firma bidrar nå til at kultur, idrett og universiteter kan gjenåpne før vaksinen er satt.
11:11
09/05
 
Lakseoppdretteren på Arnøya i Troms kan juble for rekordpriser for sjette år på rad. Det tradisjonelle fiskebruket på øya opplever sin kraftigste bølgedal i moderne tid.
11:02
09/05
E24+
Skal du få dekket strøm og leie når arbeidsgiver sender deg på hjemmekontor? Og hvem passer på at du har det bra på jobb?
10:43
09/05
 
Mandag kommer karantenestriden mellom norske hytteeiere i Sverige og staten opp for lagmannsretten. At gjenåpningen her hjemme er i full gang, endrer ingenting.
8:34
09/05
Elisabeth Grieg er allergisk mot bullshit og brennende opptatt av likestilling. Hun begynte tidlig å blande seg i familiebedriften – blant annet da hun oppdaget at broren hadde flere aksjer i selskapet enn henne og de to søstrene.
7:49
09/05
 
Hvis koronapasset kommer på plass, tror Color Line på tilnærmet normal drift til sommeren.
6:00
09/05
Småinvestorer som ønsker avkastning fremover har knapt bedre alternativer enn utbytteaksjer. Da er de også rustet for stormen.
08/05
20:54
08/05
Aker jobber med å få på plass en langsiktig finansieringsstruktur i Aker Horizons og varsler oppkjøp av mer modne fornybarselskaper fremover.
20:06
08/05
 
Et dataangrep har ført til midlertidig stans i all drift ved rørledninger som leverer rundt 45 prosent av alt drivstoff på USAs østkyst, opplyser operatøren.
18:04
08/05
 
Norges biloppsamleres forening hevder at Tesla forbyr gjenbruk av bildeler. – Bærer preg av PR-utspill, svarer bilprodusentens representant i Norge.
15:04
08/05
I Oslo kunne prisveksten vært inntil 40 prosent svakere i et hypotetisk scenario uten utleieinvestorer, ifølge SSB-forsker Erlend Eide Bø.
15:00
08/05
 
Når topplederne opplever at nedsiden ved å delta i samfunnsdebatten i tradisjonelle medier blir for stor, oppstår nye arenaer. Nå podder topplederne.
12:49
08/05
 
Det svenske eiendomsselskapet Balder kjøper eiendom som huser oljebaser. – Reiser spørsmål ved bærekraftaspektet, sier Balder-investor Handelsbanken Fonder, som nå skal i møte med selskapet og deretter vurdere sin investering.
10:42
08/05
Som et grep for å dempe prisutviklingen i hovedstaden de siste årene, vil Fremskrittspartiets ungdomsparti (FpU) blant annet fjerne rentefradraget på boliglån. – Et særdeles dårlig forslag, mener Eiendom Norge. Forslaget får heller ikke støtte hos moderpartiet.
10:41
08/05
Wizz Air-sjefen mener Næringsdepartementet ikke snakker sant når de forsvarer norske kommuners mulige boikott av selskapet. – Noen liker ikke konkurranse. Ok. Men vi er her for å konkurrere.
9:11
08/05
Hun har studert i Frankrike uten å kunne fransk. Og tatt jobber hun ikke ante hva gikk ut på. Kjerstin Braathens vei til topps i DNB er ikke helt A4.
9:01
08/05
 
Forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket mener Rema 1000 og Coops 3-for-2-kampanjer bidrar til økt matsvinn. – Se til Kiwi, sier hun.
8:10
08/05
Norske Hans Peter Brøndmo leder arbeidet med å utvikle «hverdags-roboter» i Googles hemmelighetsfulle søsterselskap X. Om fem til ti år kan de leve iblant oss, spår han.
7:29
08/05
 
Mens Industri Energi og Fellesforbundet ikke støtter «Kielland»-arbeidernes og -etterlattes krav om ny gransking av «Kielland»-ulykken, løfter EL og IT-forbundet fram viktigheten av ny gransking.
07/05
22:51
07/05
E24+
Bondeorganisasjonene brøt torsdag forhandlingene om jordbruksoppgjøret. En fersk beregning viser hvilke regjeringer som har gitt mest og minst de siste 30 årene.
22:02
07/05
Kjell Inge Røkkes Aker ønsker fortsatt å bygge ut Pecan-funnet i Ghana, men vurderer noe en rekke alternative løsninger for å få det til. Et «delvis nedsalg» er et av alternativene.
21:51
07/05
SV vil senke terskelen for oljeprosjekter som skal innom Stortinget. Frp vil gjøre det samme for kostbare klimatiltak. Nei takk, svarer olje- og energiministeren som tirsdag godkjente to milliardprosjekter på sokkelen.
20:15
07/05
Leiligheten på 13 kvadratmeter i Oslo ble solgt 200.000 kroner over prisantydning, og endte på 2,45 millioner kroner etter budrunde.
19:32
07/05
Byrådet i Oslo ønsker at selskaper som leier ut elsparkesykler må ha tillatelse fra kommunen og betale for leie av grunn. Tier reagerer på satsene som de mener at kan koste dem over ti millioner kroner i året.
19:04
07/05
De lave søkertallene til petroleumsrettede studier har vakt oppmerksomhet og debatt.