I dag
19:53
 
GRENSEHANDELEN
Svenskene fnyser av norske avgiftskutt: – Dette vil ikke påvirke grensehandelen
Avgiftene på alkohol og snus settes ned og avgiften på sukker fjernes. Ordfører i Strömstad Kent Hansson tror likevel nordmenn vil strømme over grensen - når den åpnes igjen.
18:30
 
– Sikkerhetskulturen i Equinor er ute av kontroll, sier Bellona-leder Frederic Hauge etter enda en brann på et av Equinors landanlegg. Han skylder på kostnadskutt, men Equinor mener det er for tidlig å konkludere om årsaken.
18:26
 
Frp fikk stanset skatteøkningen som ifølge regjeringen ville ha fremmet økt investering i arbeidsplasser.
17:55
 
 
20 vinnere vant 3,3 millioner kroner i en sørafrikansk lottotrekning tirsdag. Nå kommer beskyldningene om svindel.
17:27
 
 
Henrik Saxborn er konsernsjef i Castellum, et svensk selskap som vil kjøpe norske Entra og alle praktbyggene de forvalter. I denne episoden forteller han hvorfor Castellum er interessert i det norske eiendomsmarkedet, og om spillet som pågår nå.
16:35
 
Salgstallene fra fem meglerkjeder indikerer at november ble den åttende strake måneden med boligprisvekst i Norge siden pandemien slo til i mars.
15:16
 
 
Det brant i et utstyrsbygg på det store industrianlegget. Ingen personer ble skadet.
15:12
 
Den tidligere Telia Norge-sjefen overtar for Dag Falk-Petersen som går av med pensjon.
14:33
 
Coop sier Konkurransetilsynet har gitt signaler om at det kommer et varsel om vedtak i saken der tilsynet mistenker prissamarbeid i dagligvarebransjen, og at dette kommer før jul, ifølge Norges nest største dagligvareselskap.
14:31
 
Da vaksinasjonsnyheten kom, løsnet salget av feriereiser i flere europeiske land, men i Norge har salget gått tregt. Nå begynner det også her, melder TUI.
14:29
 
Elon Musk advarer om Tesla-kollaps på børs dersom markedet mister troen på elbilprodusentens fremtidige inntjening.
12:28
 
Biotekselskapet Moderna, som er med i vaksinekampen, er sendt til værs på børs, men det finnes skeptikere også. – Handles mer som bitcoin enn biotek, mener strateg.
12:25
 
 
USAs påtroppende president, Joe Biden, vil inntil videre beholde tollbarrierene som Donald Trump innførte etter at han gikk til handelskrig mot Kina.
12:06
 
Man kan ha inntil ti gjester på inntil to dager i løpet av julen, romjulen og nyttår.
11:02
 
 
Frp gjekk med på milliardstøtte til karbonfangst. Bellona-leiaren jublar, men håper staten vil gå endå lenger.
10:19
 
 
Til tross for positive vaksinenyheter, kan coronakrisen bli dyp og langvarig, advarer Finanstilsynet. Bankene bør derfor holde tilbake utbytte og forberede seg på økende utlånstap fremover.
10:07
 
BØRSKOMMENTARE24+
Det høyeste og beste budet på Entra akkurat nå, finner du på Oslo Børs. Med tilnærmet kontant betaling.
8:19
 
 
Kjøtt som er dyrket fram i laboratorier, kan nå selges på restauranter i Singapore – det første landet i verden som tillater salg av denne typen kjøtt.
8:14
 
Pfizer-vaksinen er godkjent for bruk i Storbritannia. Vaksineringen vil ifølge helseministeren starte neste uke, sier han i et intervju med Sky News.
8:08
 
 
Softbank-konglomeratet puster investor Jan Haudemann-Andersen i nakken.
6:21
 
 
– Rein sosial dumping, sier klubbleder Øyvind Strøm i Norsk Helikopteransattesforbund.
6:16
 
E24+
Gammel teknologi i ny innpakning skal gjøre fiskeavfall om til olje og mel om bord i fiskebåter.
6:05
 
Både Nordnet og Avanza melder om økt interesse for vaksineaksjer som Moderna, Pfizer og AstraZeneca.
6:00
 
 
Massiv satsing på havvind, grønn skipsfart og oppdrett. Oljeboring i Arktis og gruvedrift på havbunnen er derimot ikke bærekraftig, ifølge ekspertrapporten til Erna Solbergs havpanel.
6:00
 
Schibsted-leder Kristin Skogen Lund er optimist når det gjelder børsene i 2021, men tror at mange bransjer vil merke ettervirkningene av coronaviruset.
5:59
 
 
Vekst i den australske økonomien på 3,3 prosent i perioden juli til september har ført landet ut av den første resesjonen på nærmere 30 år.
5:47
 
Påtalemyndigheten i USA etterforsker det som kan være et forsøk på å kjøpe en benådning fra president Donald Trump.
5:42
 
 
Norwegian har igjen stanset utbetaling av refusjoner for billetter kjøpt gjennom reisebyråene. Årsaken er søknaden om konkursbeskyttelse i Irland.
5:00
 
Hallgeir Kvadsheim mener BSU-ordningen er Norges beste spareordning. Men det finnes også noen ulemper, så i dagens episode av Pengerådet har han samlet opp 18 punkter med fallgruver - og noen muligheter - du kanskje ikke visste om fra før.
I går
22:08
i går
En ny opptur på Wall Street sendte den brede S&P500-indeksen og Nasdaq-indeksen til nye rekordnivåer tirsdag. Dow Jones steg også, men ikke til ny rekord.
20:44
i går
 
Virke og NHO jubler og tror på mindre svenskehandel etter at regjeringen og Frp kutter avgifter på typiske grensevarer med 3,7 milliarder kroner. – Et historisk grep for å bidra til flere arbeidsplasser i Norge, sier Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen.
20:13
i går
 
Frp er ikke fornøyd med budsjettavtalen med statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen, men Frp-leder Siv Jensen sier at de likevel vil stemme subsidiært for en avtale som har økt budsjettet med om lag 18 milliarder kroner.
19:53
i går
Frp er ikke fornøyd med budsjettavtalen med statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen, men Siv Jensen sier at de likevel vil stemme subsidiært for en avtale som har økt budsjettet med omlag 18 milliarder kroner.
19:42
i går
 
Den første renteøkningen etter coronakrisen kan komme allerede neste år, mener tallknuserne i DNB Markets.
17:45
i går
 
Skattepakken til oljenæringen er i strid med EØS-avtalen. Det mener MDG. Finansdepartementet avviser dette.
17:23
i går
Eiendomsaktøren NREP blar opp tre milliarder for et Coop-lager ved Gardermoen. Ifølge rådgiver Pangea er dette den høyeste kjøpesummen noensinne for en norsk logistikkeiendom.
15:42
i går
 
Oljefondets sjef Nicolai Tangen tok ut 181 millioner pund i utbytte fra forvaltningsselskapet Ako Capital i regnskapsåret som endte i februar, ifølge ferske regnskapstall.
15:37
i går
 
Oljekuttene som ble innført i juni vil ikke bli videreført inn i 2021.
15:33
i går
 
Under budsjettarbeidet har de to regjeringspartiene bedt forbrukerminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) foreslå for Stortinget at alt vi skylder skal vises frem i gjeldsregisteret.
14:58
i går
 
Til tross for at nybilsalget økte i november, har det så langt i år blitt solgt færre biler enn i fjor. Mest populær i 2020 er Audi e-tron, mens salget av Tesla Model 3 har gått markant ned.
14:52
i går
Sparebank 1 Markets venter utbytte fra norske Odfjell Drilling i 2022. Samtidig mener meglerhuset at riggselskapet bør kjøpe konkurrenten, John Fredriksen-selskapet Northern Ocean.
14:48
i går
 
Solid på overtid skal de fire borgerlige partiene være i ferd med å lande en budsjettenighet. Avtalen skal innebære milliarder i avgiftskutt, også på vin og øl.
14:48
i går
 
Lars Haltbrekken (SV) reagerer sterkt på Equinors forurensing på Mongstad. Han kaller saken en skandale.
14:15
i går
 
Eksporten fra Norge faller raskere enn klimagassutslippene. Det kan bli omvendt om Norge tar våre grønne grep ut.
13:54
i går
 
25.000 jobber i fare etter at to kjeder på knapt 15 timer har varslet at enden kan være nær.
13:47
i går
Med mindre børskursen skulle kollapse, er det bare et spørsmål om tid før en mulig utvannende emisjon kommer.
13:46
i går
Finanskomiteen på Stortinget ber regjeringen vurdere å stramme inn på kravene til Oljefondets investeringspraksis. I tillegg til grov korrupsjon, bør hvitvasking, skatteunndragelse og annen økonomisk kriminalitet føre til at Oljefondet trekker seg ut.
12:21
i går
Anklages for å ha kommet med feil opplysninger rundt myndighetskrav. Selskapet avviser å ha gjort noe galt.
11:48
i går
Salget av lokalmat og drikke i dagligvarehandelen har hatt en kraftig økning i 2020. Hittil i år er det omsatt lokal mat og drikke for nær 12 milliarder i butikk.
11:36
i går
Too Good To Go har inngått samarbeid med over 500 dagligvarebutikker. Til sammen har 215.000 poser med overskuddsvarer blitt reddet i år.
11:10
i går
Selskapene Pfizer og Moderna har begge søkt om godkjenning for sine vaksinekandidater i Europa. Senest den 29. desember skal Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) holde et ekstraordinært et møte om Pfizers vaksine.
11:00
i går
E24+
Nok en oppjustering bekrefter Kahoots eksplosive vekst - og aksjens ferd. Endelig begynner ledelsen i quizselskapet å rekke opp hånden.
11:00
i går
 
Etter et historisk kraftig fall i verdensøkonomien i år, tror OECD at vi kan være tilbake på nivåene før coronakrisen ved utgangen av neste år. Men det er enorme forskjeller. Kina ventes å stå for en tredjedel av den globale veksten i 2021.
10:00
i går
Den norske innkjøpssjefindeksen (PMI) falt tilbake i november etter nye smitteverntiltak i både Norge og i utlandet. Men indeksen, som landet på 51,9 poeng, signaliserer likevel oppgang.
9:32
i går
Seadrill-selskapet vil gå retten vei i et forsøk på å rydde opp i milliardgjelden.
8:53
i går
 
Oslo Børs har gått over på Euronext-systemet Optiq. Det vil også stramme inn de automatiske kurssikringene som bremser elleville aksjebevegelser.
8:36
i går
I ukens episode av Voksenpoeng går vi gjennom vanlige spørsmål om jobbsøking.
8:18
i går
E24+
Norsk Tipping frykter at isolasjon og ensomhet fører til mer gambling. Mange spilleavhengige har fått tilbakefall det siste året. Flere tiltak innføres for å snu trenden.
8:00
i går
Christian Ringnes svarer på hvordan man bør kle seg under nettmøter. Og avslører hvordan han ville investert én million kroner.
7:55
i går
 
Selskaper som betaler petroleumsskatt bidro med 116 milliarder kroner i 2019 mot 147 milliarder kroner i 2018.
7:49
i går
 
Oljefondet er storeier i en rekke av selskapene som utvikler coronavaksiner. Fondet sitter på aksjer for over 150 milliarder kroner i syv slike selskaper.
5:50
i går
Innovasjon Norge deler ut 112 millioner kroner i lån og tilskudd for å sikre grønnere skip i kystflåten. – Det er fortsatt penger igjen, så det er bare å søke, sier næringsminister Iselin Nybø.
5:46
i går
Den amerikanske oljekjempen vil også kutte investeringene til det laveste nivået på 15 år.
5:42
i går
Opec-landene har hevet møtet om hvilket nivå oljeproduksjonen skal ligge på framover uten enighet. Møtet er utsatt til torsdag.
5:42
i går
Tall fra Nets viser en kraftig økning i netthandel forrige uke. Unntaket var på den såkalte «Black Friday», da shopping på nett sank med 41 prosent.
5:35
i går
E24+
– En typisk dag er gjennomplanlagt, sier Paal Larsen, en av topplederne i Meltwater.
5:00
i går
 
Camilla Amundsen i Telenor har ansvaret for en enorm omlegging som påvirker mange norske hjem. Det gamle kobbernettet skal legges ned og erstattes med fiber og trådløst bredbånd over 5G. I siste E24-podden kan du høre hvordan dette enorme arbeidet skal gjøres.
30/11
22:21
30/11
 
Helsegiganten Pfizer er langt fremme i kappløpet om coronavaksiner, men den store corona-oppgangen på børs er det selskapene BioNtech og Moderna som har stått for. Sistnevnte steg hele 19 prosent bare i løpet av mandag.
22:21
30/11
Ericsson gjør nå et kraftig comeback i Norge og bygger ut 5G for både Telia og Telenor. Her forteller Norgessjefen om hvem som leder 5G-kampen globalt, hvordan norske distrikter kan få trådløst bredbånd og når det tekniske som trengs er på plass for det neste norske nødnettet.
21:41
30/11
 
Da Petter Aarak (47) lente seg frem for å legge bagen under setet, satte passasjeren foran ham seg, og seteryggen traff Aarak hardt i hodet.
20:32
30/11
 
At ikke hotellprisene har falt mer i år henger sammen med hvor lite fortjeneste det er på overnattinger om dagen, forklarer hotellekspert. I Kristiansand og Kristiansund økte prisene med over 10 prosent i tredje kvartal.
20:30
30/11
E24+
BØ I VESTERÅLEN (Aftenposten): Menn med høy formue melder flytting til Bø i Vesterålen for å få lavere formuesskatt. En av dem skal flytte til et hus på 52 kvadratmeter noen meter fra hovedveien.
18:43
30/11
Aker BioMarine annonserte at et årelangt utviklingsarbeid nå skal bli til en splitter ny produktserie som kan gi store inntekter. Det gir både aksjemarkedet og Kjell Inge Røkke dollartegn i øynene.
17:17
30/11
 
En 45 år gammel installasjonsfeil ble aldri rettet opp. Oljesøl er den nye normalen på Equinors anlegg på Mongstad, ifølge ansatte.
17:12
30/11
Samtidig som bruken av mekanisk fjerning av lakselus fortsetter å øke kraftig, mangler oppdretterne fortsatt gode metoder for å sortere ut rensefisk i forkant. – En ren dødsdom, sier forsker.
16:28
30/11
Børsdagen ble tung, men likevel har den siste måneden vært historisk god på Oslo Børs.
16:09
30/11
E24+
Ingen av de 60 ansatte ved Avinor sin kontrollsentral på Sola vil flytte til Østlandet dersom sentralen legges ned.
15:38
30/11
E24+
Nordmenns låneopptak spiser opp inntektene - og mer til. Stadig færre er immune når rentene igjen skal opp.
15:00
30/11
Den andre smittebølgen skyller hardt inn over Europa og gir voldsomme menneskelige og økonomiske kostnader. IMF ser nå mer pessimistisk på utviklingen i Eurosonen enn for bare en drøy måned siden.
14:54
30/11
 
Samarbeidsavtalen mellom Nikola og General Motors blir mindre enn først varslet, noe som tvinger lastebilprodusenten å legge pickup-planene på is.
13:57
30/11
E24+
Økonomien til Sola Strand Hotel var så presset at stiftelsen bak bare hadde ett valg: Å selge.
13:50
30/11
Ungarn har inngått avtale med selskapene etter at en konflikt med norske myndigheter stoppet signeringen i fjor.
13:39
30/11
Heftige kurshopp har dyttet tre hydrogenaksjers børsverdi til 44 milliarder kroner. – Dette er det store blant de norske aksjene, sier investeringsekspert Robert Næss, som advarer mot å fylle opp porteføljen sin med hydrogenaksjer.
13:36
30/11
 
Helikoptertrafikken fra Sola er mer enn halvert på grunn av streik. Aker BP er blant oljeselskapene som blir rammet.
13:10
30/11
 
Selskapets aksje setter fart oppover i førhandelen to timer før Wall Street åpner.
12:48
30/11
 
Langs kysten hekkar millionar av sjøfuglar. Snart får dei selskap av dei fyrste norske havvind-kraftverka.
12:35
30/11
Ledigheten i Norge er høy, og stigende. – Jeg vil beskrive situasjonen som krevende, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.
12:31
30/11
12:14
30/11
 
Castellum-sjef Henrik Saxborn nekter å gi opp Entra til tross for avvisningen fra Folketrygdfondet. Han forventer at Entra-styret snart anbefaler Castellums bud.
11:38
30/11
Er det endelig verdiaksjenes tur til å sole seg i rampelyset? Rådgiverne har tatt feil gang på gang.
11:35
30/11
Handelen på verdens tredje største børs stoppet i over et døgn 1. oktober.
10:48
30/11
Største eier i Entra vil ikke gi sin støtte til budene fra hverken SBB eller Castellum, som kjemper om å få kjøpe det norske eiendomsselskapet.
10:23
30/11
 
Overskuddet for private barnehager i fjor endte på 1 milliard kroner. Av dette ble 11 prosent overført til eierne som utbytte, ifølge nye tall fra SSB.
10:00
30/11
Øystein Stray Spetalens Saga Pure har så langt truffet blink med sin grønne snuoperasjon på børs.
9:15
30/11
Volue-aksjen har roet seg på Oslo Børs den siste tiden. Nå sikrer Spetalen seg gevinst.
9:05
30/11
 
Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender vil stille et ufravikelig krav til alle selskaper Oljefondet investerer i.
8:17
30/11
 
Ordningen med ekstern gransking av alvorlige oljeulykker er ikke blitt brukt en eneste gang etter at den kom i 2010. Nå mener forbundet Safe at det er på tide.
8:05
30/11
Arne L. Norheim slutter etter rundt halvannet år i stillingen som toppsjef for IT-selskapet. – Vi har sammen funnet ut at det er tid for en endring, sier styrelederen.