I dag
12:11
 
TURBULENSEN I NORWEGIAN
Norwegian-høring i Irland: Bostyrer ber om mer tid i konkursbeskyttelsen
Etter at Norwegian kom med en ny redningsplan og etter at staten sa ja til å hjelpe dem, var det fredag duket for en ny høring i Irland der Norwegian er under konkursbeskyttelse.
11:22
 
 
Messegeneralen fekk over 600 velkomsthelsingar då dei melde flytting frå Bergen til Stavanger.
11:12
 
 
Når det nasjonale skjenkeforbudet oppheves fredag, må bransjen og gjestene vise seg tilliten verdig, mener NHO Reiseliv.
11:11
 
Nordea og DNB stiller seg positive til å tre inn som nye eiere i Norwegian etter at også regjeringen stiller opp for flyselskapet.
10:48
 
 
Fiskekjøperne får ikke solgt fersk skrei i et coronastengt Europa. I stedet henges torsken til tørk og betaling kommer først til høsten. Nå frykter næringen konkurser.
10:47
 
INVESTTECH-ANALYSERE24+
Investtech anbefaler kjøp av to aksjer. I en tredje aksje går investorer stadig ned i pris for å komme seg ut. Det bør du også gjøre, ifølge analysen.
10:04
 
 
Børsnoterte BW Offshore etterforsker en oljelekkasje som krevde to menneskeliv om bord på et produksjonsskip. Sjefen for rederiet kaller ulykken «uakseptabel».
9:25
 
 
Googles «Project Loon», som skulle gi internettilgang til nye deler av verden med høytflygende ballonger, legges ned.
9:12
 
Oljeselskapet Pandion Energy, med oppkjøpsfondet Kerogen Capital i ryggen, endrer nå strategi. Selskapet vil ikke lenger satse på oljeleting der man ikke kan få tak i fornybar strøm.
9:07
 
Utvidet emisjon i Borr Drilling, Siem Offshore-nyheter og Gjensidiges kvartalsrapport er i fokus på Oslo Børs fredag. Kort tid før rettshøringen i Irland, faller Norwegian-aksjen.
8:53
 
Regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år bidrar til å ta Norge ut av krisen på kort sikt, samtidig som det svarer på de langsiktige utfordringene vi står overfor.
8:15
 
Hvorfor kommer internasjonal storkapital til norsk sokkel og hvordan tilpasser den seg strengere norske klimakrav?
8:08
 
En av verdens rikeste vil få opp dampen på det som kan dempe klimakrisen.
7:04
 
Gjensidige tjente 2,3 milliarder kroner i fjorårets siste kvartal. Forsikringskjempen betaler ut 180 millioner kroner i erstatninger etter jordskredet i Gjerdrum.
6:44
 
 
Fremtind og If mener arbeidet med klimatilpasning må høyere opp på et nasjonalt nivå. – Vi vet at klimaskader vil ramme oss hyppigere i årene som kommer, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind.
6:20
 
 
Google truer med å stenge søkemotoren i Australia dersom regjeringen ikke endrer et lovforslag som tvinger Google til å betale for deling av nyheter.
6:13
 
Den norske staten bryter linjen fra i fjor om å likebehandle de norske flyselskapene når de nå tilbyr Norwegian ekstra hjelp. SAS forventer likebehandling.
6:00
 
E24+
To typer fond skiller seg tydelig ut blant unge fondssparere. Sjekk topplisten for de mest populære DNB-fondene i 2020.
5:37
 
E24+
– Alt i huset er dimensjonert til å vare i 100 år, sier Ståle Raa.
I går
22:24
i går
 
Coronapandemien har gitt The Trump Organization nok en utfordring. Nær 40 prosent inntektsfall ble fasit for konsernet i fjor. – Han har trolig den mest kjente merkevaren i verden, mulighetene er endeløse, sier sønnen.
21:23
i går
 
I Sandefjord har Daniel Bech Erlandsen fått beskjed fra kommunen at puben ikke får åpne før den har fått avklart hva som regnes som matservering.
20:06
i går
Anne Madland (53) har vært kabinansatt i Norwegian i 14 år. Etter dagens håndsrekning fra regjeringen er hun lettet. Håpet er at hun snart ser permitterte kolleger tilbake i jobb igjen.
18:58
i går
 
Visste du at Norge er verdens nest største eksportør av sjømat?
18:27
i går
Flyselskapene verden over har hatt et svært vanskelig år. Nå ser Lufthansa-sjefen litt lysere på situasjonen, selv om pengene fortsatt renner ut.
18:21
i går
 
VGTV bruker klipp fra Viaplays sportssendinger. Det liker Viaplay dårlig. Til høsten møtes mediegigantene i retten.
17:39
i går
SV mener 25. konsesjonsrunde på norsk sokkel kan være i strid med klimamålene i Parisavtalen. De kommer med enkle svar på komplekse problemer, mener oljeministeren.
15:56
i går
 
Norges Bank har nok en gang bestemt at nullrenten blir liggende. Coronavaksinen bestemmer når det endrer seg, mener Nordea Markets.
15:27
i går
Det nasjonale skjenkeforbudet bør gjeninnføres, men med rom for lokale tilpasninger der det er lite smitte, mener ekspert på helserett.
14:38
i går
Det er bare et spørsmål om tid før Nel går til aksjemarkedet for nok en emisjon. Som småaksjonær bør du særlig være klar over én ting.
14:08
i går
Flyanalytiker Jacob Pedersen i Sydbank mener at den norske regjeringens positive innstilling til Norwegian-hjelp er redningen for selskapet.
13:57
i går
Den europeiske sentralbanken holder renten uendret på årets første rentemøte, og varsler rekordlave renter helt til det er tydelig tegn på at inflasjonen tar seg opp.
13:35
i går
E24+
Niklas Lüder Barre og to kollegaer slet med vond rygg på hjemmekontor. Da fikk de en ide. Nå har de solgt flere tusen ståbord.
12:39
i går
 
Egentlig skulle Wintershall Dea starte produksjonen på prestisjeprosjektet Dvalin i disse dager, men nå har det dukket opp skjær i sjøen.
12:18
i går
Forrige uke ble det klart at Scandic skal iverksette oppsigelser av 300 årsverk. Onsdag møtte tillitsvalgte ledelsen. – Regjeringen har nå gitt oss en mulighet til å fortsette, sier konserntillitsvalgt Anne Marie Andersen.
12:17
i går
MYRE I VESTERÅLEN (VG) Alle venter på skreien. Imens jobbes det på høygir for å holde coronasmitten unna bedriftene som skal ta imot og bearbeide den verdifulle torsken fra Barentshavet.
12:04
i går
 
Gryende optimisme i markedene dagen etter presidentskiftet i USA, samt utsikter til at Norges Bank blir blant de første til å heve renten, kan gi enda sterkere krone på kort sikt.
11:16
i går
11:13
i går
 
Både salg og igangsetting av nye boliger fikk seg en knekk i pandemi-året.
11:09
i går
Private kapitalister hadde nok stilt tøffere krav for å bidra til en løsning for Norwegian enn det næringsminister Iselin Nybø har gjort.
11:00
i går
Opposisjonen i næringskomiteen går ifølge Frp og Ap inn for et forslag om at Konkurransetilsynet må sørge for at store forskjeller i innkjøpsbetingelser fra dominerende leverandører må være saklig begrunnet.
10:37
i går
 
Beslutningen om å fase ut oppdrett langs vestkysten av Canada av hensyn til urbefolkningen, møter nå kraftig motstand fra de norske lakseselskapene Mowi og Cermaq.
10:32
i går
E24+
I Norwegians skisse til redningsplan er det lagt opp til å hente inn ny kapital til litt under 7 kroner pr. aksje. På Oslo Børs handles aksjen likevel til nær 70 kroner.
10:04
i går
 
Equinor slutta som oljesand-operatør i 2017. No sel dei også dei siste aksjane dei hadde i næringa.
10:00
i går
 
Sentralbanksjefen gjentar at nullrenten vil bli værende «en god stund fremover».
9:49
i går
 
Forbrukertilsynet mener Sophie Elise Isachsen og forlaget har brutt markedsføringsloven på to punkter. Det ene punktet erkjennes, men det andre er de sterkt uenig i.
9:43
i går
Regjeringen er positive til å bidra med penger til Norwegian, men er avhengig av støtte fra Stortinget.
9:01
i går
Meglerhuset tror husholdningenes forbruksmønster gradvis vil reverseres mellom dette året og neste år. Dette vil føre til en stor oppgang i norsk økonomi, mener økonomene.
9:01
i går
Regjeringens positive signaler til flyselskapet løftet aksjen onsdag. Hovedindeksen endte tilnærmet uendret fra dagen før.
8:38
i går
Kommunikasjons-ringreven måtte få sparken som redaktør i Morgenbladet før det ble aktuelt å starte for seg selv.
8:28
i går
 
I fjor høst takket regjeringen blankt nei til å hjelpe Norwegian en gang til. Etter den oppdaterte planen fra flyselskapet, sier regjeringen ja til støtte - så lenge flere vilkår blir oppfylt.
8:24
i går
 
Den norske industriundersøkelsen stiger så vidt over det historiske snittet for første gang siden andre kvartal 2019. Selv om pandemien fortsatt gir usikkerhet, er det nå flere enn tidligere som ser positivt på utsiktene fremover.
8:00
i går
 
Det landbaserte oppdrettsselskapet er klar for å ta turen på Euronext Growth. Med seg på laget har selskapet den profilerte investoren Øystein Stray Spetalen.
7:57
i går
 
Altus Intervention og Archer skal sammen med samarbeidspartnere levere brønntjenester for 5 milliarder kroner på 28 Equinor-plattformer de neste årene.
7:25
i går
 
Hydrogenselskapet satser stort de neste årene. Selskapet skal ansette over 100 flere og kutte kostnadene i hydrogenproduksjonen kraftig. Men satsingen vil også koste og driftsresultatet blir negativt i 2021.
6:27
i går
 
Ved bredden av storlakselva i Årdal i Ryfylke starter byggingen av ny laksefabrikk til høsten. Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame tar sikte på å produsere 24 millioner laks årlig på land i hjemkommunen Hjelmeland.
6:14
i går
 
– Jeg forventer at USA så raskt som mulig kommer med et forsterket utslippsmål under Parisavtalen, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).
6:12
i går
 
Canadas statsminister Justin Trudeau er skuffet over at president Joe Biden stanser byggingen av oljerørledning Keystone XL.
6:06
i går
Etter to uker i ny jobb kommer Equinors utenlandssjef med en klar beskjed: Selskapet skal ut av flere land og endre måten man driver landvirksomheten – en satsing som selskapet har tapt store milliardsummer på. Likevel vil ikke Al Cook bli sett på mannen som kommer inn for å rydde opp.
6:00
i går
Tomra er et godt, helgrønt selskap. Men den som nå kjøper aksjen i håp om god avkastning, bør tenke seg om to ganger.
20/01
23:20
20/01
«Vi har ingen tid å miste», skrev Biden i sin første twittermelding som president onsdag. Han tok sine egne ord på alvor. Bare timer etter innsettelsen signerer han 17 presidentordrer.
22:48
20/01
 
En ruset leasingkunde totalskadet bilen. Etterpå har leasingselskapet og forsikringsselskapet kranglet i retten.
21:27
20/01
Han tjente over 120 millioner kroner på taler og boksalg etter perioden som visepresident. Hun måtte stoppe egen valgkamp etter pengemangel, selv om hun ble ansett som en av de rikeste kandidatene. Nå skal de sammen lede USA gjennom de fire neste årene.
20:49
20/01
Norwegian kutter ikke nok gjeld i sin siste redningsplan, mener London-bankene HSBC og Bernstein. Flyselskapet står overfor avgjørende dager i retten.
20:19
20/01
Det store spørsmålet foran torsdagens rentebeslutning er om Norges Bank vil gi nye signaler om når renten skal heves. Norske økonomer er delte i synet på om renteoppgangen starter i år eller neste år.
19:18
20/01
E24+
Hotellgruppen De Bergenske gjennomfører nå drøftelser for å nedbemanne.
18:50
20/01
XXLs store inkluderingssamarbeid med Nav ble lagt på is etter E24s avsløringer som førte til gransking av arbeidsforholdene i kjeden. Nå har Nav bestemt seg for å slippe sportskjeden inn i varmen igjen etter forsikringer fra Arbeidstilsynet.
18:12
20/01
 
Under 10 minutter etter Donald Trumps presidentperiode var over, bekreftet Kina at de innfører sanksjoner mot 28 amerikanere knyttet til presidenten.
16:45
20/01
 
WASHINGTON D.C./OSLO (VG): – Demokratiet er vinneren, sa Joe Biden i sin første tale som USAs president.
16:38
20/01
 
I fjor lanserte Bolt elsparkesyklene sine i Norge, onsdag lanserte de taxitjeneste.
16:22
20/01
 
Før børsåpning onsdag sendte Everfuel ut pressemelding om en ny kontrakt med verdens største vindkraftprodusent. Børsmeldingen til Oslo Børs kom nesten tre timer senere.
15:46
20/01
Onsdag tar Joe Biden over som USAs president. Hans krisepakke, kombinert med amerikanernes sparepenger, er godt nytt for USAs økonomi, mener eksperter.
15:07
20/01
Netflix skilte seg ut på en merkedag i amerikansk historie. Det ble teknologifest på Wall Street da Joe Biden ble tatt i ed som USAs 46. president.
14:09
20/01
Det er unektelig litt rart at en intern overføring av Akers aksjepost i Rec Silicon utløser et så kraftig kurshopp vi har sett denne uken.
14:04
20/01
WASHINGTON DC/OSLO (VG) Tidligere president Donald Trump la igjen et brev til president Joe Biden. – Veldig sjenerøst, sier Biden om brevet.
13:59
20/01
Sentralbanker verden over kuttet styringsrentene da viruset tok grep om verdensøkonomien. Nå venter økonomene rentehevinger - og Handelsbanken mener Norges Bank blir først ut.
13:57
20/01
E24+
Hotelldirektøren hadde i oppgåve å finna nye eigarar. Då dei var på plass, mista han jobben.
13:46
20/01
Onsdag klokken 18.00 tas Joe Biden i ed som USAs neste president.
12:48
20/01
Oslo beholder skjenkeforbudet og sosial nedstenging til 4. februar, sier byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse onsdag.
12:06
20/01
 
Opphevet skjenkeforbud møtes med sprudlende glede i serveringsbransjen i Trondheim.
11:26
20/01
 
Trondheim, Kristiansand og Tromsø åpner kranene, mens Oslo fortsetter skjenkeforbudet. Bergen åpner for øl og vin til mat. En rekke andre kommuner med lavt smittetrykk vil tillate skjenking.
10:55
20/01
 
Coronapandemien reduserte antallet jobbreiser i fjor med nesten 40 prosent. Det har norske arbeidsgivere spart milliardbeløp på, ifølge Simployer.
10:44
20/01
Minst 621 personer tatt med seg koronasmitte fra utlandet til Norge i januar, rundt dobbelt så mange som i hele desember. I Oslo er økningen enda kraftigere.
10:31
20/01
 
Forsvarerne advarer mot at vitner kan ha blitt påvirket av den massive og negative dekningen den såkalte Tjøme-saken har fått.
10:20
20/01
 
Fra og med fredag tillates alkoholservering til maten på restauranter og serveringssteder i Arendal kommune.
10:13
20/01
 
Bioteknologiselskapet Lytix Biopharma, med røtter i Tromsø, har fått godkjennelse fra amerikanske helsemyndigheter til å starte studier i USA.
10:10
20/01
E24+
Tolv kommunar i Vestland har meldt seg på i kampen om å få 2000 arbeidsplassar i ein ny batterifabrikk.
9:50
20/01
 
I desember ble det solgt 293 millioner liter bilbensin og diesel i Norge. Det er en nedgang på 6 prosent sammenlignet med samme måned i året før, ifølge SSB.
9:41
20/01
 
Grieg Seafood, Vest Havbruk og Omfar går sammen om landbasert oppdrett i Årdal.
9:09
20/01
Produksjonen av vindkraft steg i fjor med 79 prosent fra året før til 9,9 terawattimer. Det skjer etter flere år med store investeringer i nye kraftverk, ifølge Statistisk sentralbyrå.
9:02
20/01
Hovedindeksen falt, men Kjell Inge Røkke kunne igjen notere seg en meget sterk dag på Børsen. Kahoot fikk også en oppsving i sluttminuttene.
9:01
20/01
 
Telegiganten tar store tap i vårt nordiske naboland og varsler at det blir et utbytte på aksjonærene i år, selv om det blir mindre enn fjorårets.
8:06
20/01
 
Storbanken har vært både långiver og megler for Tor Olav Trøim-satsingen. Nå har riggeventyret strandet, men pantet dekker trolig fortsatt gjelden og på veien har meglerhuset også hanket inn millionhonorarer.
6:44
20/01
E24+
Selskapet Aton AS, med Kjell Madland i spissen, og Stavanger Storsenter AS blir ikke enige om hvem som har bruksretten til denne gangbroen. Nå blir det rettssak i april.
6:33
20/01
E24+
Trond Sandven mer enn doblet bruktbilsalget i et fjorår preget av norgesferier, stengte fabrikker og avgiftslette.
6:21
20/01
 
Donald Trump har benådet 73 personer i løpet av sine siste timer ved makten. Blant dem er hans tidligere rådgiver og sjefstrateg Steve Bannon.