I dag
18:42
 
 
Nye regler for elsparkesykler
Nye regler for elsparkesykler ble lansert fredag. De innebærer blant annet at du kan få gebyr hvis du parkerer elsparkesykkelen på feil sted.
17:53
 
 
Tre ganger har det vært innbrudd i hovedkontoret til gründerselskapet Askeladden & Co og deres legekjede Dr. Dropin. Utbytte: To kodebrikker til bank og lapper med passord.
16:53
 
OPPKJØP OG SAMMENSLÅINGERE24+
Sbanken-sjef Øyvind Thomassen er godt sikret hvis et DNB-oppkjøp gjør at han mister jobben. Men aksjene hans er mer verdt enn etterlønnsavtalen.
16:31
 
 
Villa Bergstuen på Svartskog rommet et lavmælt drama i siste sesong av suksessen Exit. Nå skal eiendommen selges.
15:09
 
Det går mot en nedgang på Wall Street for uken sett under ett etter rykter om «rikingskatt».
14:56
 
Statsminister Erna Solberg holdt fredag innlegg på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden arrangerer.
14:36
 
 
Starten på året var preget av stengte butikker i flere land. Nå satser XXL-sjef Pål Wibe på en «staycation»-sommer, og øker innkjøpene med flere hundre millioner kroner.
14:10
 
 
Etterforskningen som har pågått siden høsten 2019 er nå avsluttet.
13:48
 
E24+
William Høie (24) fullførte en master i statsvitenskap i august, men venter fortsatt på sin første jobb. Ledigheten blant nyutdannede er høyere nå enn under finanskrisen, viser nye tall.
13:44
 
 
HAMAR (VG) I sin tale til landsmøtet lover Audun Lysbakken at skattene på «store formuer og skyhøy arv» vil gå i været hvis SV får makt etter valget.
13:15
 
 
Dette er ukens viktigste grønne nyheter.
13:11
 
Fredag overleverte Equinor en ny milliardplan til olje- og energiminister Tina Bru. Planen vil kutte rundt én prosent av norske utslipp, ifølge selskapet.
12:47
 
 
Espedal ble på Lyses bedriftsforsamling torsdag valgt til konsernets styreleder for de neste to årene. 2020-resultatet var preget av lave strømpriser.
12:09
 
 
Elon Musks romfartsselskap SpaceX gjennomførte fredag en vellykket oppskyting, den tredje bemannede romferden på mindre enn ett år.
12:04
 
 
Norge blir en del av det nye EU-programmet InvestEU. Programmet vil blant annet skape nye grønne arbeidsplasser i Norge, mener næringsminister Iselin Nybø (V).
11:55
 
Salget av nye boliger har satt rekord siden februar.
11:26
 
Neste uke kommer rundt 60 selskaper med kvartalstall. Vi ser på fire av de, og anbefaler kjøp av tre og salg av ett før rapporteringen.
11:23
 
 
Sagbrukene har gode tider med kraftig prisvekst på trelast. Barkebiller i Canada fører til dyrere terrasser.
11:12
 
Mye av vinterens eufori rundt Øystein Stray Spetalen-selskapet Saga Pure er nå borte og gjør at aksjen kan være en kjøpskandidat igjen.
11:07
 
 
Vi går mot et spennende stortingsvalg. Det kan og bør bety slutten for at noen kunder i Norge betaler langt mer i nettleie enn hva som ellers er vanlig.
11:02
 
 
Den norske kunstsamleren og skipsmegleren Hans Rasmus Astrup er død. Han ble 82 år gammel.
10:50
 
 
Bitcoin faller omtrent 11 prosent fredag formiddag, og får følge av flere av de største kryptovalutaene.
10:38
 
 
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) legger frem forskrift om hjemmekontor. Ny teknologi og et mer fleksibelt arbeidsliv vil være sentralt i det nye regelverket.
10:30
 
Tørrlastaksjene til John Fredriksen og Tor Olav Trøim har bykset stort i kjølvannet av at fraktmarkedet beveger seg betydelig oppover.
10:28
 
 
En rekke tillitsvalgte for oljearbeidere mener at Equinor nå må stoppe med å underslå betydningen av kostnadskutt og sikkerhet. Nå ber de selskapet rydde kraftig opp før Melkøya-anlegget starter opp igjen.
9:25
 
Fjong-gründeren gjorde drømmen om «matkasse» for klær til virkelighet.
9:11
 
 
– Alarmerande, seier ein erfaren rekneskapsførar om kva han frå høyra frå bønder i eit av landets viktigaste jordbruksområde.
9:02
 
Yara-aksjen falt etter at selskapet presenterte resultater for årets første kvartal.
8:57
 
Samtidig som LNG-anlegget på Melkøya fortsatt er stengt etter brannen i fjor jobber Equinor og partnerne med videreutviklingen av området. Nå sanksjoneres satellittfeltet Askeladd Vest som skal gi nye volumer og mer penger i kassen.
8:48
 
Laksekjempen vil gi milliardutbytte til eierne, men konsernsjefen fikk ingen bonus for 2020.
8:33
 
Telia-konsernet gjennomfører et stort omstillingsprogram som innebærer nedbemanninger og kostnadskutt. Nå skal selskapets teknikere overtas av Netel. Siden nyttår har om lag 150 stillinger blitt kuttet i Norge.
8:02
 
Yaras resultat etter skatt snur fra ett år siden og går svakt i pluss i første kvartal. Økte priser mer enn utlignet effekten av dyrere gass, sier selskapet.
7:43
 
 
På 35 studieplasser fikk tollerutdanningen i år hele 2.064 førsteprioritetssøkere. – Fantastisk, sier tolldirektør Øystein Børmer.
7:25
 
Tallet på nyregistrerte elvarebiler har skutt i været siden nyttår. Nå justerer Enova ned støttesatsen fra 40 til 30 prosent.
7:22
 
Telegiganten Telia forventer fortsatt en flat til moderat vekst i 2021, men i Norge peker pilene oppover. Der steg antallet mobilkunder og marginen, samtidig som antallet «pakkekunder» har nådd 23.000.
7:14
 
Dogecoin ble skapt som en spøk, men stadig flere kaster seg på Musk-favoritten. Nå er kryptovalutaen verdt over 34 milliarder dollar og sammenlignes med Gamestop-bevegelsen.
7:02
 
Pantesystemselskapet leverte noe bedre resultat enn analytikerne ventet for årets tre første måneder.
7:01
 
 
Stengte butikker i flere land preget XXL i første kvartal, men selskapet leverte en omsetning på 2,2 milliarder kroner. De anslår at nedstengingen av butikkene kostet dem 155 millioner kroner i tapt omsetning.
6:55
 
Norske Skog investerer en milliard kroner for å omgjøre en papirmaskin i Østerrike til produksjon av papir til bølgepapp. Regnskapet for første kvartal viser lavere inntekter, men overskudd på 205 millioner kroner.
6:42
 
 
Fordelingen av coronavaksiner på verdensbasis går altfor sakte. Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein er bekymret for konsekvensene, også for oss her hjemme.
6:23
 
 
I mars falt Oslo-prisene med 1,2 prosent. Nå tror flere i bransjen at prisene vil falle videre i april.
6:04
 
 
Siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole er det mest populære studiet.
6:00
 
Oljeaksjer generelt – og Aker BP spesielt – hadde en frisk avslutning på 2020. Spørsmålet nå er om Aker BP henger etter.
I går
21:33
i går
Både i amerikanske og europeiske aksjer har veddemålene på kursfall gjennom shortsalg kollapset. Eksperter peker på småsparernes Gamestop-angrep tidligere i år.
19:56
i går
USAs president vil kunne komme til å øke skattesatsen på gevinst for de aller rikeste til over 40 prosent.
19:10
i går
 
Klimaaktivist Greta Thunberg (18) tok i bruk sterke ord da hun deltok i en høring i den amerikanske kongressen.
19:08
i går
Regjeringen «lot seg ikke presse av noen», forsikret Bent Høie (H) i et brev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i januar. Men Koronakommisjonen fant at regjeringen «ga etter for press» fra flere som ville endre coronareglene.
17:50
i går
Utviklingen på Dokken kan styrke hele sentrum – og byutviklingsprosjektene som allerede er kommet langt i planleggingsfasen på Laksevåg, vil styrke denne sentrumsutviklingen betydelig. Nå vil vi ha tilbake Laksevågfergen med ny, kortreist teknologi som passer Bergen og utviklingen på Dokken perfekt.
17:35
i går
 
Staten tapte penger på å bygge for mange skip. Nå skal staten betale for at skipene hugges opp, etter at opposisjonen på Stortinget overkjørte regjeringen.
17:30
i går
 
Jaguar Land Rover må innstille bilproduksjonen ved to britiske fabrikker som følge av den globale mangelen på mikrobrikker, opplyser selskapet.
16:49
i går
Den danske havvindutvikleren Ørsted var skeptisk til kjempeinvesteringer i en energiøy i Nordsjøen. Nå går de sammen med pensjonsfondet ATP og vil by.
16:02
i går
 
Morten Nystrøm ble fjernet som analysesjef i Arctic etter å ha kjøpt aksjer i Quantafuel før han sendte ut en positiv analyse. Nystrøms erstatter kjøpte også aksjer rett før analysen ble publisert.
16:00
i går
E24+
Stengte butikker og stengte grenser sender nordmenn på nett for å handle kosmetikk, hår- og skjønnhetsprodukter. Endringene er kommet for å bli, varsler Virke.
15:58
i går
E24+
46,5 millioner i krisepenger til restaurant- og utelivsbransjen. – Jeg synes det er kjekt med penger, men dette løser ingenting, sier Christopher Haatuft ved Lysverket.
15:11
i går
USAs president Joe Biden tok til orde for ambisiøse utslippskutt da han åpnet sitt klimatoppmøte torsdag.
14:54
i går
Der reglene er strengere lokalt, som eksempelvis i Oslo, vil disse gjelde på grunnlovsdagen.
13:46
i går
På forhånd var det ikke ventet at Den europeiske sentralbanken (ESB) skulle gjøre noen rentejustering.
13:36
i går
Byrådet i Oslo har torsdag bestemt at det ikke gjøres noen endringer i koronatiltakene denne uka. En ny vurdering gjøres tirsdag.
13:33
i går
Equinor avviser at brannen på Melkøya i fjor skyldes kutt i vedlikehold. Brannen startet i filtre som ikke var skiftet siden 2015, ifølge en Ptil-rapport.
12:48
i går
De regionale coronatiltakene oppheves i ti kommuner i Vestfold og Telemark fylke fredag. Kommunene har vært på tiltaksnivå B.
12:41
i går
Usikkerhet rundt etterspørsel, Irans sanksjoner og økte råoljelagre er blant det som påvirker oljeprisen tirsdag.
12:35
i går
 
Mens kontantbruken stuper og betalingsteknologi utvikler seg, ser Norges Bank på muligheten for digitale sentralbankpenger. Nå skal sentralbanken i gang med tekniske tester de neste årene.
12:25
i går
Havvindselskapet Aker Offshore Wind og Aker Horizons allierer seg med et skotsk universitet for å se om man kan unngå at gamle vindmøller bare havner på søppeldyngen.
11:58
i går
 
Nortura flytter produksjonen av de konkurranseutsatte pølsesortene til anlegget i Tønsberg. Det gjør at 30 ansatte mister jobben.
11:31
i går
Det er på høy tid at Stortinget tar en grundig debatt om hvordan Oljefondet skal forvaltes til det beste for oss og kommende generasjoner.
11:23
i går
 
Natur og Ungdom varsler omfattende aksjoner etter at gruveselskapet Nussir ASA varsler byggestart i Hammerfest kommune i sommer.
10:50
i går
 
Hammerfest-ordfører Marianne Næss Sivertsen (Ap) ønsker svar fra Equinor etter at Petroleumstilsynet har avdekket alvorlige regelbrudd etter Melkøya-brannen.
10:42
i går
Om oppkjøpet av Sbanken lar seg stoppe er avhengig av myndighetene, raske milliardinvesteringer – eller kalde føtter fra DNB i frykt for kundeflukt. Det første og siste er kjernestrategien til opprørerne.
10:34
i går
 
Klimapolitikken skal halvere utslippene på ni år, skape jobber og gode liv, og være rettferdig. Det er en stor oppgave, men mulig hvis vi løfter i flokk.
10:08
i går
EU-kommisjonen forbereder seg på å gå til sak mot AstraZeneca for svikt i leveransene av vaksinedoser, opplyser kilder i diplomatiet til Politico.
9:49
i går
 
– Equinor-direktør Anders Opedal er direkte ansvarlig for kostnadskuttene som førte til storulykken på Melkøya-anlegget, mener Bellona-leder Frederic Hauge.
9:07
i går
 
Brannen på Equinors gassanlegg i Hammerfest kalles en storulykke av Ptil-direktøren. Nå avdekker de flere brudd og avvik. Brannen oppsto i filtre som ikke har vært skiftet siden 2015.
9:04
i går
Det franske spritkonsernet Pernod Ricard, som blant annet selger Absolut Vodka, opplevde uventet sterk salgsvekst på 19,1 prosent i første kvartal av 2021.
9:01
i går
Etter at Arcticzymes la frem sine resultater steg aksjen 21 prosent på Børsen.
8:31
i går
Equinor vil mer enn doble det justerte resultatet i første kvartal fra i fjor, ifølge et snitt av estimater som selskapet selv har hentet inn.
8:25
i går
 
Første del av Hywind-prosjektet er ferdigstilt. Nå slepes elleve digre betongkonstruksjoner til Vindafjord.
8:23
i går
Fundamentene bygges i Norge før vindmøllene fra Europa skal kobles på.
8:22
i går
 
Sju personer har søkt erstatning etter å ha fått coronavaksine i Norge. Samtlige av sakene gjelder bivirkninger etter å ha fått vaksinen.
8:01
i går
Pengene fortsetter å renne ut av PGS, men underskuddet for årets tre første måneder er langt lavere enn i samme periode i fjor.
7:51
i går
 
Søstrene Massey frykter at de må stenge butikkdørene etter 36 år. Virke frykter omfattende butikkdød ved fortsatt nedstenging i Oslo og Viken.
7:45
i går
 
Den sveitsiske storbanken ble hardt rammet av hedgefondskandalen tidligere i år. – Uakseptabelt, sier banksjefen.
7:01
i går
Forsikringskjempen økte overskuddet kraftig i årets første kvartal etter at finansmarkedene har lagt coronauroen bak seg. Mindre reising under pandemien reduserte forsikringsutbetalingene, mens en kald vinter kostet Gjensidige 316 millioner.
6:53
i går
 
USAs president Joe Biden forsøker å øke tempoet i den internasjonale klimainnsatsen med klimatoppmøtet som begynner torsdag.
6:43
i går
 
Arbeiderpartiet vil føre en aktiv, profesjonell og langsiktig eierskapspolitikk, der staten i samarbeid med private skaper lønnsomme arbeidsplasser og nye næringsmuligheter. Denne linjen er næringsminister Iselin Nybø knallhard motstander av. Men når Venstre foreslår å tilføre markedet mer statlig kapital, hva er det Nybø vil selge?
6:20
i går
Tokyo-børsen stiger to prosent til tross for høye smittetall. I India er det fall etter rekordsmitte.
6:01
i går
 
Borgerkrigen i Libanon for 30 år siden forårsaket store ødeleggelser og redsler. Men nå sier folk som overlevde krigen, at dagens økonomiske krise er verre.
6:01
i går
 
MDGs Lan Marie Berg ber statsminister Erna Solberg (H) garantere at Norge ikke vil motarbeide USAs president Joe Biden på klima.
6:00
i går
Det begynner å lukte både penger og ørlite grønt av Yara. Fredag får vi vite mer om hvor attraktiv denne relativt sjeldne børsnisjen er.
21/04
22:55
21/04
 
Den enorme og hjelpsomme roboten mister jobben i den amerikanske varehuskjempen, ifølge WSJ.
21:32
21/04
Det er en bølge av børsnoteringer i USA, og Oljefondet ser det som et tegn på stor optimisme i markedet. – Vi deltar, men vi deltar litt selektivt, sier nestleder Trond Grande i Oljefondet.
21:22
21/04
E24+
Staten kan ikke ha et spesielt ansvar hver gang sikkerheten må vurderes, sier statsminister Erna Solberg om fremtiden for motorfabrikken. Arbeiderpartiets Terje Aasland åpner for at staten kan bli eier.
19:31
21/04
Flere nøkkelpersoner har sluttet i Norwegian de siste årene. Nå skriver også Astrid Mannion-Gibson, Tomas Hesthammer, Tonje Næss og Tore Østby seg opp på listen, men Østby har ikke forlatt Norwegian-kontoret på Fornebu for siste gang.
19:31
21/04
 
Etter å ha stått tomt i ett år, skal Scandic-hotellet i Holmenkollen gjennom en omfattende renovering. Prislapp: 280 millioner. – Så dyrt har vi aldri bygget om noen gang, sier gårdeier Christian Ringnes.
19:29
21/04
 
Oslo kommune er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale flere millioner i erstatning til Selecta etter at selskapet tapte en ugyldig anskaffelsesprosess.
19:05
21/04
En russisk gruppe har tatt på seg skylden for et hackerangrep mot taiwanske Quanta. Nå vil gruppen ha penger fra Apple for å slutte og publisere stjålet informasjon.
17:33
21/04
 
Nedre Romerike Avløpsselskap innrømmer regelbrudd i avlyst biogassanbud, men avviser klage fra portugisisk selskap som ble disket i siste liten.
17:22
21/04
Leiligheten i Oslo ble kjøpt for 10,8 millioner i 2016. Megleren sier de aldri hadde forventet at resultatet skulle bli så høyt.
16:12
21/04
Svenskene vil bygge ut kraftlinjer raskere for å kunne takle kraftig økt strømforbruk. Den norske kraftbransjen mener Norge bør gjøre det samme.
16:02
21/04
 
EU benytter ikke opsjonen til å kjøpe 300 millioner ekstra vaksinedoser fra Janssen eller AstraZeneca. Det er ikke avgjort om selskapene får nye kontrakter.
15:34
21/04
 
Det finnes gode grunner til de senere årenes økte vektlegging av aktiv konkurransepolitikk. Det er effektiv konkurranse og mangfold, og et tilsvarende fravær av maktkonsentrasjon, som særpreger en velfungerende markedsøkonomi.