I dag
21:33
 
INVESTORENES AKSJEKJØP
Laveste veddemål på aksjeras på årevis: – Gamestop-situasjonen har nok redusert appetitten
Både i amerikanske og europeiske aksjer har veddemålene på kursfall gjennom shortsalg kollapset. Eksperter peker på småsparernes Gamestop-angrep tidligere i år.
19:56
 
USAs president vil kunne komme til å øke skattesatsen på gevinst for de aller rikeste til over 40 prosent.
19:10
 
 
Klimaaktivist Greta Thunberg (18) tok i bruk sterke ord da hun deltok i en høring i den amerikanske kongressen.
19:08
 
Regjeringen «lot seg ikke presse av noen», forsikret Bent Høie (H) i et brev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i januar. Men Koronakommisjonen fant at regjeringen «ga etter for press» fra flere som ville endre coronareglene.
17:50
 
Utviklingen på Dokken kan styrke hele sentrum – og byutviklingsprosjektene som allerede er kommet langt i planleggingsfasen på Laksevåg, vil styrke denne sentrumsutviklingen betydelig. Nå vil vi ha tilbake Laksevågfergen med ny, kortreist teknologi som passer Bergen og utviklingen på Dokken perfekt.
17:35
 
 
Staten tapte penger på å bygge for mange skip. Nå skal staten betale for at skipene hugges opp, etter at opposisjonen på Stortinget overkjørte regjeringen.
17:30
 
 
Jaguar Land Rover må innstille bilproduksjonen ved to britiske fabrikker som følge av den globale mangelen på mikrobrikker, opplyser selskapet.
16:49
 
Den danske havvindutvikleren Ørsted var skeptisk til kjempeinvesteringer i en energiøy i Nordsjøen. Nå går de sammen med pensjonsfondet ATP og vil by.
16:02
 
 
Morten Nystrøm ble fjernet som analysesjef i Arctic etter å ha kjøpt aksjer i Quantafuel før han sendte ut en positiv analyse. Nystrøms erstatter kjøpte også aksjer rett før analysen ble publisert.
16:00
 
E24+
Stengte butikker og stengte grenser sender nordmenn på nett for å handle kosmetikk, hår- og skjønnhetsprodukter. Endringene er kommet for å bli, varsler Virke.
15:58
 
E24+
46,5 millioner i krisepenger til restaurant- og utelivsbransjen. – Jeg synes det er kjekt med penger, men dette løser ingenting, sier Christopher Haatuft ved Lysverket.
15:11
 
USAs president Joe Biden tok til orde for ambisiøse utslippskutt da han åpnet sitt klimatoppmøte torsdag.
14:54
 
Der reglene er strengere lokalt, som eksempelvis i Oslo, vil disse gjelde på grunnlovsdagen.
13:46
 
På forhånd var det ikke ventet at Den europeiske sentralbanken (ESB) skulle gjøre noen rentejustering.
13:36
 
Byrådet i Oslo har torsdag bestemt at det ikke gjøres noen endringer i koronatiltakene denne uka. En ny vurdering gjøres tirsdag.
13:33
 
Equinor avviser at brannen på Melkøya i fjor skyldes kutt i vedlikehold. Brannen startet i filtre som ikke var skiftet siden 2015, ifølge en Ptil-rapport.
12:48
 
De regionale coronatiltakene oppheves i ti kommuner i Vestfold og Telemark fylke fredag. Kommunene har vært på tiltaksnivå B.
12:41
 
Usikkerhet rundt etterspørsel, Irans sanksjoner og økte råoljelagre er blant det som påvirker oljeprisen tirsdag.
12:35
 
 
Mens kontantbruken stuper og betalingsteknologi utvikler seg, ser Norges Bank på muligheten for digitale sentralbankpenger. Nå skal sentralbanken i gang med tekniske tester de neste årene.
12:25
 
Havvindselskapet Aker Offshore Wind og Aker Horizons allierer seg med et skotsk universitet for å se om man kan unngå at gamle vindmøller bare havner på søppeldyngen.
11:58
 
 
Nortura flytter produksjonen av de konkurranseutsatte pølsesortene til anlegget i Tønsberg. Det gjør at 30 ansatte mister jobben.
11:31
 
Det er på høy tid at Stortinget tar en grundig debatt om hvordan Oljefondet skal forvaltes til det beste for oss og kommende generasjoner.
11:23
 
 
Natur og Ungdom varsler omfattende aksjoner etter at gruveselskapet Nussir ASA varsler byggestart i Hammerfest kommune i sommer.
10:50
 
 
Hammerfest-ordfører Marianne Næss Sivertsen (Ap) ønsker svar fra Equinor etter at Petroleumstilsynet har avdekket alvorlige regelbrudd etter Melkøya-brannen.
10:42
 
Om oppkjøpet av Sbanken lar seg stoppe er avhengig av myndighetene, raske milliardinvesteringer – eller kalde føtter fra DNB i frykt for kundeflukt. Det første og siste er kjernestrategien til opprørerne.
10:34
 
 
Klimapolitikken skal halvere utslippene på ni år, skape jobber og gode liv, og være rettferdig. Det er en stor oppgave, men mulig hvis vi løfter i flokk.
10:08
 
EU-kommisjonen forbereder seg på å gå til sak mot AstraZeneca for svikt i leveransene av vaksinedoser, opplyser kilder i diplomatiet til Politico.
9:49
 
 
– Equinor-direktør Anders Opedal er direkte ansvarlig for kostnadskuttene som førte til storulykken på Melkøya-anlegget, mener Bellona-leder Frederic Hauge.
9:07
 
 
Brannen på Equinors gassanlegg i Hammerfest kalles en storulykke av Ptil-direktøren. Nå avdekker de flere brudd og avvik. Brannen oppsto i filtre som ikke har vært skiftet siden 2015.
9:04
 
Det franske spritkonsernet Pernod Ricard, som blant annet selger Absolut Vodka, opplevde uventet sterk salgsvekst på 19,1 prosent i første kvartal av 2021.
9:01
 
Etter at Arcticzymes la frem sine resultater steg aksjen 21 prosent på Børsen.
8:31
 
Equinor vil mer enn doble det justerte resultatet i første kvartal fra i fjor, ifølge et snitt av estimater som selskapet selv har hentet inn.
8:25
 
 
Første del av Hywind-prosjektet er ferdigstilt. Nå slepes elleve digre betongkonstruksjoner til Vindafjord.
8:23
 
Fundamentene bygges i Norge før vindmøllene fra Europa skal kobles på.
8:22
 
 
Sju personer har søkt erstatning etter å ha fått coronavaksine i Norge. Samtlige av sakene gjelder bivirkninger etter å ha fått vaksinen.
8:01
 
Pengene fortsetter å renne ut av PGS, men underskuddet for årets tre første måneder er langt lavere enn i samme periode i fjor.
7:51
 
 
Søstrene Massey frykter at de må stenge butikkdørene etter 36 år. Virke frykter omfattende butikkdød ved fortsatt nedstenging i Oslo og Viken.
7:45
 
 
Den sveitsiske storbanken ble hardt rammet av hedgefondskandalen tidligere i år. – Uakseptabelt, sier banksjefen.
7:01
 
Forsikringskjempen økte overskuddet kraftig i årets første kvartal etter at finansmarkedene har lagt coronauroen bak seg. Mindre reising under pandemien reduserte forsikringsutbetalingene, mens en kald vinter kostet Gjensidige 316 millioner.
6:53
 
 
USAs president Joe Biden forsøker å øke tempoet i den internasjonale klimainnsatsen med klimatoppmøtet som begynner torsdag.
6:43
 
 
Arbeiderpartiet vil føre en aktiv, profesjonell og langsiktig eierskapspolitikk, der staten i samarbeid med private skaper lønnsomme arbeidsplasser og nye næringsmuligheter. Denne linjen er næringsminister Iselin Nybø knallhard motstander av. Men når Venstre foreslår å tilføre markedet mer statlig kapital, hva er det Nybø vil selge?
6:20
 
Tokyo-børsen stiger to prosent til tross for høye smittetall. I India er det fall etter rekordsmitte.
6:01
 
 
Borgerkrigen i Libanon for 30 år siden forårsaket store ødeleggelser og redsler. Men nå sier folk som overlevde krigen, at dagens økonomiske krise er verre.
6:01
 
 
MDGs Lan Marie Berg ber statsminister Erna Solberg (H) garantere at Norge ikke vil motarbeide USAs president Joe Biden på klima.
6:00
 
Det begynner å lukte både penger og ørlite grønt av Yara. Fredag får vi vite mer om hvor attraktiv denne relativt sjeldne børsnisjen er.
I går
22:55
i går
 
Den enorme og hjelpsomme roboten mister jobben i den amerikanske varehuskjempen, ifølge WSJ.
21:32
i går
Det er en bølge av børsnoteringer i USA, og Oljefondet ser det som et tegn på stor optimisme i markedet. – Vi deltar, men vi deltar litt selektivt, sier nestleder Trond Grande i Oljefondet.
21:22
i går
E24+
Staten kan ikke ha et spesielt ansvar hver gang sikkerheten må vurderes, sier statsminister Erna Solberg om fremtiden for motorfabrikken. Arbeiderpartiets Terje Aasland åpner for at staten kan bli eier.
19:31
i går
Flere nøkkelpersoner har sluttet i Norwegian de siste årene. Nå skriver også Astrid Mannion-Gibson, Tomas Hesthammer, Tonje Næss og Tore Østby seg opp på listen, men Østby har ikke forlatt Norwegian-kontoret på Fornebu for siste gang.
19:31
i går
 
Etter å ha stått tomt i ett år, skal Scandic-hotellet i Holmenkollen gjennom en omfattende renovering. Prislapp: 280 millioner. – Så dyrt har vi aldri bygget om noen gang, sier gårdeier Christian Ringnes.
19:29
i går
 
Oslo kommune er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale flere millioner i erstatning til Selecta etter at selskapet tapte en ugyldig anskaffelsesprosess.
19:05
i går
En russisk gruppe har tatt på seg skylden for et hackerangrep mot taiwanske Quanta. Nå vil gruppen ha penger fra Apple for å slutte og publisere stjålet informasjon.
17:33
i går
 
Nedre Romerike Avløpsselskap innrømmer regelbrudd i avlyst biogassanbud, men avviser klage fra portugisisk selskap som ble disket i siste liten.
17:22
i går
Leiligheten i Oslo ble kjøpt for 10,8 millioner i 2016. Megleren sier de aldri hadde forventet at resultatet skulle bli så høyt.
16:12
i går
Svenskene vil bygge ut kraftlinjer raskere for å kunne takle kraftig økt strømforbruk. Den norske kraftbransjen mener Norge bør gjøre det samme.
16:02
i går
 
EU benytter ikke opsjonen til å kjøpe 300 millioner ekstra vaksinedoser fra Janssen eller AstraZeneca. Det er ikke avgjort om selskapene får nye kontrakter.
15:34
i går
 
Det finnes gode grunner til de senere årenes økte vektlegging av aktiv konkurransepolitikk. Det er effektiv konkurranse og mangfold, og et tilsvarende fravær av maktkonsentrasjon, som særpreger en velfungerende markedsøkonomi.
15:32
i går
Strømmegigantens aksje falt tungt ved inngangen til en ny handelsdag.
15:23
i går
E24+
Etter flere år har Karolina Berg (26) endelig funnet den perfekte studieteknikken. – Arbeidsgivere vil finne henne interessant, sier karriereekspert.
14:29
i går
India regnes som en av verdens største oljeimportører. Med økende smittetilfeller vil landets etterspørsel falle.
13:16
i går
E24+
Flere var i stand til å klare en uforutsett utgift i fjor. Likevel slet én av fem med betalingsproblemer, viser nye tall fra SSB.
13:14
i går
 
Norges største oppkjøpsfond Hitecvision fikk et resultat før skatt på 65,4 millioner kroner i 2020, ned fra 145 millioner kroner året før. Selskapet gir likevel et utbytte på 36,6 millioner kroner.
13:01
i går
Den minste av de tre flyplassene i Stockholm ser nå ut til å bli lagt ned, hvis regjeringen får viljen sin. Dermed kan hovedbasen til Per G. Braathens flyselskap Bra forsvinne.
12:46
i går
Regjeringen bør satse stort på grønt hydrogen, mener NHO, LO og en rekke aktører i kraftbransjen som vurderer hydrogensatsinger. Nå har de gitt sine innspill til olje- og energiminister Tina Bru.
12:32
i går
 
– Vi vet mer enn nok til å slå fast at en ny gransking av «Kielland»-ulykken er nødvendig, mener Rødt-duoen Bjørnar Moxnes og Mímir Kristjánsson.
11:43
i går
 
Nordic Unmanned fra Sandnes gikk i desember på børs og har en markedsverdi på rundt 900 millioner kroner. Den ferske årsrapporten viser en inntektsøkning på 108 prosent.
11:19
i går
 
Når President Biden torsdag samler 40 verdensledere for å snakke om netto null-visjoner, bør en global karbonpris stå høyt på agendaen. De nordiske landene kan være en viktig pådriver.
11:17
i går
 
EU-landene og EU-parlamentet er enige om et mål om 55 prosents utslippskutt innen 2030 som skal bli del av unionens klimalov.
10:30
i går
Pr-tjenester og medieovervåkning trakk ned for NHST Media Group i første kvartal. Samtidig øker inntektene for Dagens Næringsliv.
10:02
i går
Oljefondet fikk en avkastning i første kvartal på 382 milliarder kroner, eller fire prosent.
9:55
i går
I løpet av hektiske timer tirsdag kveld trakk alle de seks engelske lagene seg fra utskjelte Super League. De resterende lagene vil fortsatt få turneringen på beina, men aksjemarkedet virker å ha svært liten tro på at det vil skje.
9:48
i går
E24+
Hele fjoråret skrev han denne mailen: «Sorry, out of stock – Beklager, ikke på lager.» Men nå skal produksjonen kraftig opp – og de elektriske båtmotorene ut.
9:33
i går
En gjennomgang av de 77 første dommene som ble oppdaget i trygdeskandalen, viser at 32 prosent av de dømte sier at de ikke forsto Navs regler.
9:03
i går
Skatteetaten har funnet ut at opptil 70.000 personer eier kryptovaluta, men anslår at det reelle tallet er langt høyere.
8:50
i går
DNBs Anette Hjertø trekker frem hedgefondstrategier som løsning på Oljefondets avkastningsutfordringer i årene fremover. NHH-professor Karin Thorburn mener det er naivt og dyrt, og vil heller øke aksjeandelen.
8:47
i går
Oslo Børs beveget seg mellom opp- og nedgang onsdag.
8:01
i går
 
Aksel Lund Svindal overtar som styreleder i børsnoterte Airthings. – Jeg er nok en litt streng sjef, sier den tidligere toppalpinisten.
7:59
i går
President Joe Biden ønsker en kraftig innskjerping av USAs klimamål og vil love et utslippskutt på minst 50 prosent innen 2030, ifølge flere medier.
7:18
i går
 
Equinor-direktør Anders Opedal var sentral i kostnadskuttene selskapet satte i gang for sju-åtte år siden. Nå frykter fagorganisasjonen NITO at kuttene rammer sikkerheten i oljevirksomheten.
6:46
i går
Børsselskapene har gått fra full krise til optimisme på et år. En boom i råvarer vil gi kraftige resultathopp i olje- og industriselskaper, tror ekspertene.
6:40
i går
Reiseselskaper som er avhengig av gjenåpning for å tjene penger, faller. Samtidig som coronasmitten øker i blant annet India og Japan.
6:08
i går
 
En teknisk feil som Nav ikke klarer å rette opp før sommeren, gjør at langtidsledige ikke har rett på feriepenger, mens andre får både dag- og feriepenger.
6:05
i går
 
Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uken.
6:03
i går
 
EU beskylder Norge for systematisk og tilsiktet diskriminering i Svalbardsonen og står klar til å slå tilbake med alle nødvendige midler.
20/04
22:04
20/04
 
Strømmegiganten faller i etterhandelen på Wall Street etter at selskapet skaffet færre betalende medlemmer enn hva markedet håpet på.
21:36
20/04
 
Luksuskonsernet Kering leverer resultater på nivåer sist sett før pandemien. Veksten ledes an av Gucci-merkevaren.
21:24
20/04
 
Chattetjenesten Discord skulle angivelig være i samtaler med Microsoft om et mulig oppkjøp. Nå er det skrinlagt, ifølge Wall Street Journal.
20:58
20/04
 
Fotballaksjen svekker seg som følge av meldinger om at flere klubber trekker seg fra samarbeidet om en mulig ny superliga.
19:37
20/04
Først etter at BT/E24 skrev om hvilke russere som sto bak Bergen Engines-oppkjøpet, havnet saken på statsministerens bord.
19:31
20/04
 
Finansdirektør Torstein Thinn i Norwegian Block Exchange hadde forventet at banker oftere tok kontakt med dem. – Vi kan gi rapporter som burde være gode nok for hvitvaskingsregelverket, sier han.
18:31
20/04
 
Vaksineprodusent Johnson & Johnson starter opp igjen vaksineutrullingen av Jansen-vaksinen til EU, Norge og Island. Det er foreløpig ikke klart hva det har å si for Norge.
17:45
20/04
 
Bilfergen på Randsfjorden i Innlandet skal bli elektrisk. Men fordi nybygde MF Randsfjordferja Elrond ikke kan seile opp til innsjøen 135 meter over havet for egen maskin, skal skatteetaten ha 18 millioner kroner ekstra i moms.
17:45
20/04
 
Det norske hydrogenprosjektet Aurora blir med i eit stort europeisk samarbeid om hydrogenteknologi.
17:25
20/04
Norge kan potensielt skape eksportverdier for 100 milliarder innen hydrogen, anslår Bain & Company. – Da snakker vi imidlertid ikke om i 2030, men heller i 2040 eller 2050, sier Per Karlsson i Bain.
17:24
20/04
 
Troms politidistrikt sendte sin innstilling til statsadvokaten i februar. Nå har Statsadvokaten bedt om at det blir gjennomført flere avhør etter smitteutbruddet på «Roald Amundsen» i fjor.
16:53
20/04
Oljeprisen faller etter meldinger om lovforslag som vil åpne for konkurransesøksmål mot oljekartellet Opec.
16:34
20/04
Det skal være første gang den amerikanske staten saksøker et firma i Skandinavia.
16:27
20/04
Nedgangen har tiltatt gjennom dagen på de europeiske børsene. Det preget også Oslo Børs.
16:12
20/04
 
Men de aner ikke hvorfor disse bivirkningene oppstår.
15:30
20/04
Nordic Semiconductor har en svulmende ordrebok. Samtidig bidrar forsyningsproblemer til å holde aksjefesten tilbake. Enn så lenge.