I dag
13:56
 
KAMPEN OM LUFTEN
Bain Capital blir største eier i Icelandair: Investerer minst en halv milliard
Amerikanske Bain Capital øker eksponeringen sin mot luftfart. Fondet blir nå største aksjonær i Icelandair med god margin, og har muligheten til å øke eierandelen ytterligere.
13:51
 
Toppsjefene Jacob Schram og Geir Karlsen fikk 11 millioner kroner hver da Norwegians hittil hemmelige bonuser ble vedtatt i mai. Statens lån til flyselskapet kan ha blitt bonusbetaling, og nå krever flere svar fra regjeringen.
12:02
 
Forbrukertilsynet og NVE-myndigheten RME vil stramme inn på reglene for strømselskapene. Det skal gi bedre informasjon til kundene.
10:59
 
 
Syv personer er skadet, flere alvorlig, og fraktet til sykehus i forbindelse med en brann i bygget til Returkraft på Langemyr nord for Kristiansand.
10:55
 
FAGLIG LUNSJE24+
Kunnskap om hjernen gir mange svar på hvordan du kan lede deg selv og andre, skriver psykolog Carina Carl.
10:37
 
 
Han tar over etter Øystein Børsum, som nylig ble utpekt som ny visesentralbanksjef.
10:04
 
 
– Saken er alvorlig, sier statsadvokaten.
10:01
 
 
Konkurransetilsynet varslet i dag mulig stans av DNBs kjøp av Sbanken på grunn av markedet for sparing i fond. Likevel mener oppkjøpseksperter at dette ikke vil hindre en fusjon.
9:02
 
Quiz- og læringsselskapets fall på børsen kommer etter at Haudemann-Andersen solgte Kahoot-aksjer etter stengetid i går. Samtidig er hovedindeksen flat.
8:57
 
 
Igjen får Equinor pålegg om å ordne opp etter regelbrudd: Brannen på Tjeldbergodden kunne blitt en storulykke og gitt tap av liv, mener Petroleumstilsynet.
8:45
 
Tilsynet vurderer å gripe inn mot DNBs oppkjøp av Sbanken på grunn av bekymring for konkurransen i fondsmarkedet etter et oppkjøp. – Vi frykter at det kan gå ut over kundene, sier tilsynsdirektør.
8:29
 
Det har blitt en salig røre av påstått grådighet, bonuser og etterlønnsavtaler i Norwegian.
6:24
 
E24+
– Solkraft trenger ikke ta en meter natur, likevel får det så lite oppmerksomhet, sier Trine Kopstad Berentsen i Solenergiklyngen. Hun mener det kan bidra til å løse kraftmangelen.
6:07
 
Høy oljepris og lave investeringer vil sende oljeprodusentenes inntjening til nye høyder i 2021, mener analytikere.
6:00
 
Oljeprisen gjør et byks og andre kvartal går mot slutten. Her er sektorene og aksjene ekspertene mener du bør satse på nå.
I går
23:17
i går
E24+
Ansatte fikk kjøpe aksjer for 14 kroner pr. stykk. Nå står aksjen i 980 kroner, og over hundre kolleger er blitt aksjemillionærer.
22:38
i går
 
John McAfee (75) døde i påvente av utlevering til USA.
22:12
i går
Regjeringen får ros for å flytte Equinor til Næringsdepartementet. Men så langt ser statens eierskap ut til å ha fungert bedre for norsk sokkel enn for virksomheten utenlands, mener forfatter av Equinor-bok.
21:57
i går
 
Toppsjefene Jacob Schram og Geir Karlsen fikk 11 millioner kroner hver da de «hemmelige» bonusene ble vedtatt i mai. Resten av ledergruppen fikk bonuser som utgjorde ni måneders lønn.
20:47
i går
Institusjonelle investorer holder seg i stor grad unna kryptohandel og vil fortsette med dette, ifølge en undersøkelse. Nær alle tror kryptoverdenen er preget av svindel.
20:33
i går
 
Millionbonusene til Norwegian-toppene har vekket sterke reaksjoner. En av kreditorene som ble avspist med smuler under vårens redningsaksjon, mener likevel at jobben med å redde selskapet kan forsvare utbetalingene.
19:56
i går
Storinvestoren har kvittet seg med Kahoot-aksjer etter et bratt kursfall fra toppnivået.
19:48
i går
 
Statkraft og Skagerak Energi skal levere grønt hydrogen til nullutslippsskipet som HeidelbergCement og Felleskjøpet planlegger.
17:50
i går
Flere stortingspolitikere ber næringslivets organisasjoner bidra til at bedriftene refunderer krisehjelpen de ikke trengte for å gå i pluss. NHO og Virke sier nei.
17:48
i går
Parlamentarisk leder for Venstre på Stortinget, Terje Breivik, begynner i oktober i strømselskapet BKK.
17:47
i går
 
Den tidligere langrennsløperen kan fortsatt notere seg et overskudd på en halv million kroner, men både inntektene og resultatet falt kraftig i fjor.
16:43
i går
 
I et innlegg på Instagram harselerer komiker Morten Ramm med Arctics premier i en Instagram-konkurranse: Tre capser – med selskapets logo.
15:30
i går
Boliglånsselskaper kollapset på Wall Street etter høyesterettsdom.
15:12
i går
Staten har stilt opp med milliarder i lån og krisehjelp til Norwegian. Næringsministeren misliker at toppledelsen har fått en ekstrabonus, men mener at eierne får styre bonuspolitikken – så lenge selskapet betaler tilbake lånene de har fått.
14:45
i går
 
I dag mottok arbeidsministeren en utredning om fremtidens arbeidsliv. Utvalget ber om at regjeringens utvidelse av midlertidige ansettelser fra 2015 fjernes «for å unngå todeling i arbeidslivet».
14:30
i går
 
Lovforslagene i en fersk rapport er ment å styrke og tydeliggjøre regler i arbeidsmiljøloven. Forslagene er ikke radikale, men likevel viktige for å sikre den norske modellen, som har gitt Norge et robust og tilpasningsdyktig arbeidsliv.
14:07
i går
 
Nyoppstartede Optin Bank blir satt under offentlig administrasjon, melder Finansdepartementet.
14:06
i går
 
Fra og med torsdag slipper blant andre fullvaksinerte tyskere, kroater og belgiere karantenefritt inn i Norge. Svenskene må vente noe lenger.
12:45
i går
E24+
Norges Bank tar såpass hardt i når renten skal heves at prisveksten blir for lav. Dermed må bankens mål nummer 1 vike for andre hensyn i noen år.
12:38
i går
 
Etter kraftig kursoppgang er flere av kjendisinvestorene som ble med oppdrettskonsernet Måsøvål på børs, nå ute av listen over de største aksjonærene i selskapet.
12:30
i går
Etter at E24 kunne avsløre nye og ukjente millionbonuser til Norwegian-ledelsen har reaksjonene ikke latt vente på seg. De ansattes tillitsvalgte steiler over at bonusene kom mens mange av medlemmene har vært permittert og fått fryst eller redusert lønn.
12:04
i går
Torsdag kommer Konkurransetilsynet med sin dom over DNBs oppkjøp av Sbanken. Oppkjøpsekspert Morten Kinander mener tilsynet bør si nei.
11:44
i går
 
Stavanger-selskapet med 55 ansatte får trøndersk eier.
11:05
i går
 
Porsche Center Oslo solgte biler for nesten en milliard kroner i 2020. Porsches første helelektriske bil sørget for et inntektshopp på over 100 prosent.
10:59
i går
Vil du redusere risikoen i porteføljen i sommer? Da bør du vurdere disse tre aksjene.
10:55
i går
E24+
Tiotech utvikler ny batteriteknologi som skal tåle mer kulde, lade raskere og vare lenger.
10:20
i går
 
Kommunene som har vært hardest rammet av pandemien, får 1,5 milliarder kroner i økt coronastøtte fra regjeringen.
9:38
i går
 
Tannlegekjeden Blid verdsettes til 130 millioner kroner etter å ha hentet inn frisk kapital blant annet fra en stor gruppe ferske kvinnelige aksjonærer.
9:31
i går
Norge lykkes godt med mange av FNs bærekraftsmål, men høyt forbruk trekker ned. Det viser en fersk løypemelding fra regjeringen.
9:07
i går
Oslo Børs avsluttet med oppgang onsdag, der Norwegian fortsatte oppturen. Samtidig gjorde containerrederiet MPC et byks etter oppkjøpsnyheter.
9:05
i går
 
Storebrand og KLP kaster ut selskap med virksomhet i Myanmar, men Oljefondet sitter stille i båten. Fondet eier aksjer og rentepapirer for 1,4 milliarder kroner i det omstridte selskapet.
8:32
i går
 
Skip til kai hos Worley Rosenberg skal nå få strøm fra land. Tiltaket vil kutte både støy og utslipp på verftet.
7:07
i går
Statens eierskap i oljekjempen Equinor og statens eget oljeselskap Petoro flyttes ut fra Olje- og energidepartementet, blant annet for å unngå rolleblanding.
6:29
i går
E24+
Ufattelige 70 milliarder tonn fosfor ligger under bakken i Sør-Rogaland. Monika Øksnes (25) leder teamet som graver etter mineraler verdt flere hundre milliarder kroner.
6:22
i går
En bransje som ikke er friskmeldt er fremdeles syk, mener dagligvareekspert Erik Fagerlid etter at Konkurransetilsynet henla saken mot Orkla, Mondelez og Norgesgruppen.
6:15
i går
 
Menn dominerer fortsatt på toppen av advokatbransjen. Nye tall viser at mange kvinner og menn ikke konkurrerer på like fot.
6:09
i går
 
Ledelsen i sjømatgiganten får store gevinster ved innløsning av opsjoner. Men Mowi-sjef Ivan Vindheim og flere andre konserntopper dumper sine aksjer umiddelbart.
6:00
i går
Nora Andresen Midttun var 28 år da hun fikk en ansvarsfull lederstilling. – Det er vanlig å møte motstand som ung leder, sier ledelsesekspert. Her er fire råd til unge ledere.
22/06
22:00
22/06
Nasdaq nådde ny rekord på tirsdag, dradd opp av Microsofts historiske milepæl.
21:59
22/06
Debatten om etterlønn, fallskjermer og bonuser i Norwegian har rast etter meldingen om at konsernsjef Jacob Schram ble sparket på kort varsel. Nå viser det seg at hele toppledelsen i flyselskapet nylig fikk utbetalt en bonuspakke som samlet utgjør et tosifret millionbeløp.
21:55
22/06
Næringslivet kan være nådeløst og konkurransen tøff. At dette også gjelder luftfarten har man jo sett, men denne uken fikk vi det ettertrykkelig bekreftet. Topplederbyttet i Norwegian er tema i E24-podden.
21:24
22/06
Containerrederiet utnytter det sterke markedet til å utvide flåten med 11 skip.
19:37
22/06
 
Medlemsopprøret i Obos fikk ikke flertall for å kaste medlemmene i valgkomiteen og representantskapet i boligbyggelaget.
19:05
22/06
 
Gjenåpningen fører til fortsatt bedring hos næringslivet, men økte priser utenlands slår nå også inn her, varsler NHO.
18:52
22/06
Over 5.000 selskaper som mottok kontantstøtte fra staten i fjor, kunne betalt tilbake penger uten å gå i minus. Opposisjonspartiene mener det burde vært stilt strengere krav. – Kritikken står ikke til troende, svarer næringsministeren.
17:54
22/06
 
Regjeringen gir kommunene muligheten til å prioritere ansatte i skoler og barnehager, slik at fleste mulig er vaksinert før sommerferien er over.
17:40
22/06
 
Næringsministeren vil forby stiftelser å drive næring. Flere aktører reagerer med vantro og mener forslaget oser av mistillit mot stiftelsesformen.
16:46
22/06
Selv om utepilsen flyter ganske så fritt, tror Danske Bank at serveringsbransjen ikke står på egne bein økonomisk før utpå høsten. – Meteren hemmer driften, mener restaurantsjef Ann-Helen Svinø.
16:29
22/06
 
Den svenske forvaltningsdomstolen opprettholder avgjørelsen om å stanse kinesiske Huawei fra å utbygge 5G-nettet.
15:37
22/06
Det blir et rotterace i luften når europeere skal ut å fly igjen.
15:26
22/06
 
Finansnæringen ønsker å være en pådriver til lavutslippssamfunnet gjennom strengere krav til finansiering, men er dette nok?
15:13
22/06
Industri i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden vil fange og lagre CO₂. Nå inngår de intensjonsavtale med teknologileverandøren Baker Hughes.
14:31
22/06
Bitcoin-kursen datt under en «psykologisk» grense tirsdag, men har siden tikket noe oppover. Nye grep fra Kina og signaler om strammere pengepolitikk blir trukket frem som årsaker til uroen.
14:03
22/06
E24+
Trond Mohns stiftelse delte ut titalls millioner til covid-19-forskning i 2020. – Essensielt at milliardærer bidrar, mener Forskningsrådet.
13:03
22/06
 
Det har gått et knapt halvår siden opprørske småinvestorer sendte Gamestop-aksjen til himmels. Nå stenger et av de første hedgefondene som veddet på at aksjen skulle falle, melder Financial Times.
12:06
22/06
 
EU skal granske om Google har misbrukt sin makt i markedet for nettannonser.
10:45
22/06
 
Det norske datasenterselskapet Green Mountain og Norwegian Lobster Farm inngår et samarbeid. Energi fra datasenteret skal varme opp et landbasert oppdrettsanlegg for porsjonshummer.
9:41
22/06
E24+
Én gang har han vært involvert i en konkurs. – Det var ikke noe morsomt. Men man går ikke gjennom livet uten nedturer.
9:20
22/06
Hva skal stå i kontrakten din, og hvor mye skal du ha i lønn? Voksenpoengs sommerjobbguide gir deg svarene.
9:05
22/06
 
I etterkant av børsnoteringen av Elopak har flere kjente investornavn dukket opp på eiersiden.
9:01
22/06
Oslo Børs steg for andre dag på rad, med Norwegian kraftig opp etter at DNB Markets rykket ut med en kjøpsanbefaling.
8:26
22/06
 
Einar Øgrey Brandsdal og Erik Flornes blar opp 44 millioner kroner for senteret. Bli Vakker-gründeren utelukker ikke flere investeringer i USA fremover.
6:41
22/06
 
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) gir Statens vegvesen i oppdrag å legge til rette for nullutslippssoner i Oslo og Bergen.
6:33
22/06
 
Handelsbanken og Storebrand kaster ut oljeselskaper og DNB har avgitt et milliardløfte til grønn omstilling. Forskere er optimistiske til at bankene slåss om ledertrøya i kampen om å redusere klimagassutslipp.
6:00
22/06
Bør man kjøre på med én stil, eller tilpasse seg omgivelsene? Og hvor tidlig bør man egentlig begynne å høste ledererfaring? Her er ledertalentenes tips.
21/06
21:32
21/06
 
Arbeidstilsynet må betale 45.000 kroner etter å ha diskriminert en arbeidssøker på grunn av alderen hennes.
20:56
21/06
 
Tom Uttakleiv (34) og samboeren fikk nesten tre millioner kroner i prisavslag og erstatning for feil og mangler på en eiendom de kjøpte for 3,5 millioner kroner.
19:23
21/06
Stjerneregissørens produksjonsselskap skal over flere år lage filmer for Netflix.
19:12
21/06
Den sparkede toppsjefen sier at han tilbød Norwegian å redusere sin etterlønn med seks måneder. Han forteller også at han tilbød at alle inntekter fra ny jobb kunne gå til fratrekk i både oppsigelsestiden og i etterlønnsperioden.
18:45
21/06
E24+
Selskapet Kibord, som har hovedkontor i Sandnes, og står bak Kitch’n og Tilbords-kjedene, kjøper den store svenske kjøkkenutstyrs-, gave- og interiørskjeden Cervera.
17:00
21/06
E24+
Småprat er viktig for samhørigheten og tilliten på jobben, men hvordan løser man det når alle sitter på hjemmekontor?
16:57
21/06
 
46 prosent av befolkningen har satt penger i aksjefond, ifølge en fersk undersøkelse. Det er den høyeste andelen som noensinne har blitt registret.
16:13
21/06
Å lede en kreativ virksomhet har vært en lærerik prosess. Fra å jobbe over 20 år i IT-bransjen startet jeg i 2018 som CEO i arkitektur- og designfirmaet Snøhetta.
16:13
21/06
15:39
21/06
Tore Aksel Voldberg, Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly er blant investorene som ble med Måsøval på børs.
15:07
21/06
De toneangivende amerikanske indeksene trosset en tung børsmorgen i Asia og klatret oppover mandag. Analyseselskapet Microstrateg eier bitcoin for over tre milliarder dollar, men aksjen falt over ti prosent i kveld etter bredt kryptofall.
15:01
21/06
 
BØ I TELEMARK (VG) Erna Solberg er på stemmefiske i Senterparti-land – og lover mulighet for storstilt desentralisering av statlige arbeidsplasser når den enkelte ansatte ønsker det.
14:40
21/06
 
Bitcoin faller til sitt laveste nivå på to uker, mens Kina fortsetter å slå ned på handelen med kryptovaluta.
14:39
21/06
Sommerdvalen på børsene er det bare å avlyse. Snarere bør investorene feste setebeltet.
14:11
21/06
 
Kontraktene gjelder for fem år og er verdt omtrent 30 milliarder kroner.
13:47
21/06
 
En ekstern gransking avviser inhabilitet og kameraderi i Obos etter salget av en boligblokk på Ulven i Oslo.
13:38
21/06
 
Norwegian-styret kaster toppsjef Jacob Schram og setter inn finansdirektør Geir Karlsen med umiddelbar virkning. Forvalter «har tillit til at styret gjør en riktig beslutning».
13:38
21/06
 
Årsaken til det brå lederskiftet i Norwegian er det få som kjenner, men fagforeningene jubler over at det er Geir Karlsen som overtar spakene.
13:07
21/06
 
Ordfører Marianne Borgen (SV) ber Raymond Johansen (Ap) om å danne nytt byråd i hovedstaden. – Den som har parlamentarisk grunnlag, sier ordføreren.
12:56
21/06
 
Oslo Høyre gir nå opp planene om å danne byråd. Dermed fortsetter Raymond Johansen (Ap) som byrådsleder i Oslo.