E24 logo

Slik rammes bedrifter og ansatte av coronaviruset

Live

E24s oversikt oppdateres fortløpende. Den viser hvordan det nye coronaviruset, og tiltakene som følger med, påvirker norske bedrifter og ansatte.

Under kan du utforske offentlige tall og informasjon E24 selv har hentet inn.

Har du tips? Send oss en e-post

Styringsrenten

Norges Bank kuttet fredag 13. mars renten fra 1,50 til 1,0 prosent. Dette ble gjort for å stimulere norsk økonomi i møte med coronautbruddet, fallende oljepris og stor global markedsuro.

Men det var ikke nok.

En uke senere kuttet Norges Bank renten på nytt, denne gangen fra 1,0 til 0,25 prosent, til den laveste renten Norge noensinne har hatt. Men torsdag 7. mai skulle også vise seg å bli en historisk dato, da styringsrenten ble kuttet til null.

Kilde: Norges Bank

Renten har sunket til rekordlave nivåer

Når Norges Bank setter ned styringsrenten får norske banker låne penger billigere, og kan igjen låne ut penger til nordmenn til en lavere rente.

Renteradar.no er en tjeneste for sammenligning av boligrente fra norske banker, og E24 har fått tilgang til deres data som viser gjennomsnittstilbudet som privatpersoner til enhver tid får fra bankene.

Grafen viser også hvilken rente de ti prosentene av brukerne med best tilbud får, og hva den ene prosenten av brukerne med aller beste rente i Norge klarer å oppnå. Det kan enten være på eksisterende lån eller tilbud fra långiver.

Ved hjelp av tjenesten Renteradar.no som sammenligner boliglånsrenter i norske banker, er det mulig å se hvordan gjennomsnittstilbudet på boligrente har stupt de siste ukene. Men det er kundene med den beste renten som har sett det største fallet.