Ledertalentene 2017

Ledertalentene 2017

Ledertalentene 2017

I samarbeid med executive search-selskapet Boyden har
E24 for niende gang kåret Norges fremste ledertalenter.

Wilhelm Joys Andersen

Wilhelm Joys Andersen

Etter syv år som utvikler og avdelingsleder i Opera, startet Wilhelm teknologibyrået Minus. Der har han samlet et av landets skarpeste utviklingsmiljøer, hvis merittliste favner børs og katedral. Fra redningsaksjonen for Store norske leksikon til utvikling av robot-eiendomsmegleren Propr.no, som første driftsår omsatte boliger for en halv milliard. I Propr, er han også medgründer og teknologisjef. Samtidig deltar Wilhelm i W3C, som definerer standaene for hvordan internett skal fungere. Kombinasjonen av teknisk og strategisk forståelse har gitt ham et unikt fortrinn. Hans ferskeste prosjekt er en ny forretningsbank, der han også er medgründer.

Marie Nielsen
1

Marie NielsenÅrets Samfunnsbygger

For fem år siden flyttet Marie til Etiopia for å lede åpningen av McKinseys kontor i Addis Abeba. To år senere, etter nesten åtte år som konsulent, valgte hun å prøve livet som gründer, og etablerte Penda, et selskap for resirkulering av papir i Etiopia. Siden oppstart har Penda bygget opp et nettverk av 7000 innsamlere av papir i samarbeid med byadministrasjonen i Addis Ababa, i tillegg til 50 egne ansatte. Parallelt med stillingen som daglig leder i Penda er Marie involvert i flere deltidsprosjekt med stor samfunnsmessig ”impact”, bl.a. gjenoppbyggingen av utdanningssektoren i Sierra Leone etter Ebolautbruddet i 2014, mentor hos Tony Blairs Institute for Global Change og rådgiver til en Nasjonal makroøkonomisk analyseenhet i Etiopia. Marie er utdannet ved Norges Handelshøyskole.

Bjørnar Bukholm
2

Bjørnar BukholmÅrets Økonomihode

Bjørnar har et bredt ansvarsområde som blant annet inkluderer finansiering, cash management, finansiell risikostyring, M&A, strategi og Investor Relations. Gjennom sine 6 år i gruppen har han hatt flere roller, blant annet som styresekretær og rådgiver for konsernsjefen og de siste årene som leder innenfor finans, strategi og M&A. Han beskrives av sine kollegaer som kompetent, kreativ og hardtarbeidende med en egen evne til å skape gode relasjoner både internt og eksternt. Som leder er han opptatt av å anerkjenne sine medarbeidere samt gi tillit, rom og muligheter for personlig vekst og utvikling. Han startet sin karriere som konsulent hos McKinsey & Company, og er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i Oslo.

Fredrik Tønnesen
3

Fredrik TønnesenÅrets Salgsleder

Fredrik Tønnesen tok over jobben som øverste leder for Elkjøp og Lefdal sine 4000 ansatte, kun 33 år gammel. Trass i sin unge alder hadde han før han inntok sjefsstolen allerede rukket å være innom en rekke sentrale roller i selskapet, blant annet stillingen som Nordisk Kategoridirektør, Nordisk Salgsdirektør, Varehussjef for Lefdal Sandvika og Avdelingsleder for hvitevarer i samme varehus. Under Tønnesens ledelse har Elkjøp og Lefdal i Norge opplevd markant økning i kundetilfredshet samt meget solide veksttall. Fredrik har studert Økonomi og Administrasjon på Høgskolen i Oslo, og holder nå på med en Bachelorgrad i Ledelse på BI. Elkjøp & Lefdal hadde en årlig omsetning i Norge på 10,7 milliarder NOK i finansåret 16/17.

Samya Halim
Topp 10

Samya HalimÅrets Drivkraft

Samya besitter stillingen Vice President of Operations i brønnintervensjon selskapet Altus Intervention. Hun har en betydelig internasjonal erfaring innenfor olje og gassindustrien, styring av flerkulturelle lag og leder i dag en gruppe på 175 personer. Hun kan vise til gode resultater gjennom endringsledelse og har skapt en effektiv og markedsledende operasjonell gruppe både onshore og offshore. Hun er en sterk leder, lidenskapelig for å forstå organisasjoner og sette opp tilpassede handlingsplaner for å forbedre kvalitet og produktivitet, samt gode resultater for kunde. Samya omtales som fokusert og innflytelsesrik ved å lede ved eksempel. Hennes erfaring strekker seg gjennom hele forsyningskjeden fra leverandørledelse til tekniske offshore leveranser til oljeselskapene.Samya er utdannet sivilingeniør innen Industrial Engineering fra elite skolen INSA Lyon i Frankrike.

Elin Sandnes
Topp 10

Elin SandnesÅrets Rådgiver

Elin er Junior Partner i McKinsey & Company, et globalt ledende konsulentselskap med kontorer i over 60 land og 120 lokasjoner. Hun har i løpet av sine fem år i McKinsey ledet flere store prosjekter innenfor telekom sektoren og consumer/retail sektoren, hvor hun er etterspurt innenfor sitt fagfelt og har jobbet på på tvers av geografier - fra Norge og Europa til Asia, Afrika og Australia. Elin motiveres av å hjelpe sine klienter med å løse vanskelige problemer på en pragmatisk og gjennomførbar måte, og fremstår som en skarp problemløser og analytisk tenker. Hun har en Bachelor i Business and Management fra Oxford Brookes University, og er utdannet Siviløkonom på Copenhagen Business School.

Raymond Gabrielsen
Topp 10

Raymond Gabrielsen

Raymond har tilegnet seg bred kompetanse gjennom å gå gradene i Byggmakker. Han har innehatt forskjellige lederstillinger i selskapet i Norge, jobbet to år hos eierne i Finland og har rukket å utøvd ledelse i over 10 år. I lederrollen har han blant annet hatt ansvaret for 15 Byggmakker butikker med opptil 450 ansatte og 1 milliard i omsetning. Som leder er Raymond strukturert, tydelig, inkluderende og jobber hele tiden for utvikling. Gabrielsen har i sin karriere ledet og vært drivkraften bak flere større omstillingsprosesser. Fra februar i år har han blitt del av en nyetablert konsernledergruppen som Direktør Forretningsutvikling i K-Group Building and Technical Trade Norway, hvor hovedoppgaven er å styrke Kesko’s virksomhet i Norge gjennom nye forretningsområder, etablering og oppkjøp.

Elin Tveito Lidman
Topp 10

Elin Tveito Lidman

Elin Tveito Lidman har gjennom sine 10 år i Orkla hatt flere lederstillinger innen marketing, sist som Markedsdirektør i ledergruppen av en av Orklas største datterselskaper Orkla Home & Personal Care. Nå er hun Vice President innen Business Development med fokus på å proaktivt drive Orklas strategiske retning. Elin er utdannet Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og hadde under studieperioden et opphold på National University of Singapore. Innad i Orkla omtales hun som en sterkt ønsket ressurs i alle ledergrupper.

Christian Mikalsen
Topp 10

Christian Mikalsen

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

De siste fire årene har Mikalsen bygget opp et teknologiteam i Kolonial.no, og har ledet utviklingen av en digital plattform for salg av dagligvarer på nett. Teknologi-teamet har på kort tid bygget opp en kraftig digital logistikk- og distribusjonsplattform fra grunnen av, som i dag betjener tusenvis av kunder hver dag. Mikalsen er opptatt av å rekruttere de aller dyktigste teknologiene, og gir teamet stor frihet til sammen bygge de beste løsningene. Han har 10 års erfaring med utvikling av digitale produkter og plattformer, både som konsulent, utvikler og leder. Mikalsen er uteksaminert fra Universitetet i Oslo med en Master i informatikk. Kolonial.no ble nylig kåret til Årets nettbutikk for 2017, og har stort fokus på brukervennlighet og personalisering av handleopplevelsen med moderne teknologi. Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten

Henrik Samdal
Topp 10

Henrik Samdal

Henrik startet karrieren som Management Trainee i Intility etter en Mastergrad i internasjonal markedsføring og ledelse på Handelshøyskolen BI i 2010. Etter å ha vært innom salg, markedsføring og prosjektledelse som Trainee, fikk han tre år som leder for Project Management. I 2014 fikk han ansvar for Digital Advisory & Application Services, som leverer digitaliseringsrådgivning og forvaltning av forretningskritiske systemer for over 500 selskaper på Intilitys skyplattform. Siden den gang har avdelingen tredoblet antall ansatte til over 50 og utviklet en lang rekke nye tjenester og forretningsområder for å understøtte kundenes digitaliseringsarbeid, samtidig som Intility har firedoblet omsetningen til 500 MNOK. Henrik fokuserer på humor, humør, omstillingsevne og livslang læring som midler for inspirere og skape godt arbeidsmiljø.

Ida Barth Thomassen
Topp 10

Ida Barth Thomassen

Ida Barth Thomassen startet opp contentbyrået Brand Studio i Schibsted i 2015. Byrået produserer innholdsmarkedsføring for annonsører i alle storbyavisene, og teller for tiden 16 ansatte. Ida har jobbet kontinuerlig med forretnings- og produktutvikling, nye tekniske systemer, strategi, personalutvikling og tett salgsoppfølging og coaching. Ida studerte ved Universita Bocconi i Milano, og hadde et internship hos General Electrics i London før hun entret Schibsteds Trainee-program i 2006. Etter å ha gjennomført programmet jobbet hun i ett år hos Aspiro med mobilteknologi før hun gikk over til VG som prosjektleder. Her hadde hun ansvar for flere store, strategiske og kommersielle prosjekter. Videre begynte Ida hos Aftenposten i 2013 som Kreativ Direktør med personalansvar for 12 personer. Oppstarten av Aftenposten Event var også et av Idas prosjekter.

Sven Jørund Kolstø

Sven Jørund KolstøÅrets Innovatør

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Kolstø er gründer og daglig leder i Optoscale, et selskap som utvikler biomassemåleren BioScale. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har også gått på skolens entreprenørskole. Han har flere selskaper bak seg, og utviklet sammen med en gruppe medstudenter rømningsvarslende not til oppdrettsbransjen i selskapet Havtek under studietiden. Etter dette kjøpte han TelCage AS av Telenor som han året etter solgte for 20-gangeren. I dag er han i tillegg til å være daglig leder i Optoscale, partner i CoFounder, et firma som investerer i teknologibaserte oppstartsselskaper innen akvakultur, industriell-IT, medisinsk teknologi samt olje og gass. Jurymedlem Karl Munthe-Kaas erklærte seg inhabil og deltok ikke i vurderingene av denne kategorien.

Trond Atle Smedsrud

Trond Atle SmedsrudÅrets Markedsfører

Trond Atle Smedsrud er utdannet fra Handelshøyskolen BI og University of Victoria, hvor han innehar en MSc in Marketing. Han har tidligere erfaring fra Coca-Cola hvor han hadde en lederrolle innen salg og marked. I dag er Smedsrud leder for Innovasjon- og Markedsavdelingen i Aker Biomarine, verdens største krillselskap, med kontorer i fem verdensdeler. Dette er en avdeling bestående av produktutvikling, forskning, markedsføring og kommunikasjon. Han sitter også i selskapets ledergruppe. Både i Aker BioMarine og Coca-Cola har Trond Atle vært ansvarlig for å bygge og etablere avdelinger som skal styrke den kommersiell tilstedeværelse. Hans karriere startet i konsulentbransjen, hvor han var seks år i PwC. Han beskrives som en person med svært gode lederegenskaper, visjonær og med høy arbeidskapasitet.

Malin Torsæter

Malin TorsæterÅrets Fremtidstenker

Malin tok doktorgrad i fysikk ved NTNU i 2011. Hun har siden den gang jobbet som forsker- og seniorforsker hos SINTEF, og har i denne perioden publisert aktivt. Hun har utgitt en lærebok og over 30 fagfellevurderte artikler, og hun har vært invitert hovedforedragsholder til over 20 internasjonale konferanser. Malin jobber nå som forskningssjef for avdeling Formasjonsfysikk hos SINTEF, som har 16 fast ansatte og 10 midlertidig ansatte/studenter. Hun omtales som en av landets fremste på temaet brønnplugging, og brenner for å engasjere ungdommen til å ville vite mer om undergrunnen. Hun er også styreleder for Institutt for Fysikk, NTNU, som har 160 ansatte.

Daniel Abraham

Daniel Abraham

Daniel leder i dag Nordeas online satsing på investerings & forvaltningsrådgivning mot bedriftsmarkedet i Norge. Hans evner til å se det enkelte individet i kombinasjon med hans analytiske sinn gir ham en klar formening om hvordan krevende mål kan nås gjennom et solid grunnarbeid. Daniel bygger stein på stein der en felles kultur og eierskap til kundene er sentrale pilarer for fremgang. Hans fokus i lederrollen har fra første stund vært å konsentrere seg om medarbeidernes evner, kompetanse og potensiale sett opp mot de krav virksomheten stiller og forankret konkrete tiltak for utvikling av både team og individ. Daniel har jobbet 11 år innenfor bank, og har en Bachelor i business og administrasjon fra Linné Universitetet.

Lars Andreas Grønningsæter Aglen

Lars Andreas Grønningsæter Aglen

Lars tok over som daglig leder i Milrab i februar 2014, samtidig som han fortsatt var studerte for å bli Siviløkonom ved Norges Handelshøyskole. Milrab er en leverandør av personlig utstyr tilpasset outdoor og taktisk bruk, der deler av sortimentet består av produkter selskapet utvikler selv. Ved utgangen av året er det estimert en vekst på 170% fra da Lars tok over som daglig leder. Sykefraværet er nærmest ikke-eksisterende og det er lav turnover. Lars beskrives som en inkluderende leder som er opptatt av alle skal bli sett og utfordret. Lars og Milrab har det siste året etablert seg i det svenske og finske markedet, og flere markeder vil det bli i tiden som kommer.

Wilhelm Joys Andersen

Wilhelm Joys Andersen

Etter syv år som utvikler og avdelingsleder i Opera, startet Wilhelm teknologibyrået Minus. Der har han samlet et av landets skarpeste utviklingsmiljøer, hvis merittliste favner børs og katedral. Fra redningsaksjonen for Store norske leksikon til utvikling av robot-eiendomsmegleren Propr.no, som første driftsår omsatte boliger for en halv milliard. I Propr, er han også medgründer og teknologisjef. Samtidig deltar Wilhelm i W3C, som definerer standaene for hvordan internett skal fungere. Kombinasjonen av teknisk og strategisk forståelse har gitt ham et unikt fortrinn. Hans ferskeste prosjekt er en ny forretningsbank, der han også er medgründer.

Christopher Eikanger Andersen

Christopher Eikanger Andersen

Christopher er sjefskonsulent og leder Capgemini Norge sin satsning på digitale kundeopplevelser med særlig fokus på CRM, tjenestedesign og Intelligent Automation/Robotics. Han er ansvarlig for salg og utvikling av tjenester og partnerskap samt rekruttering av konsulenter. Hans fagområde har det siste året mer enn doblet seg i antall konsulenter og omsetning. Gjennom sine fem år i selskapet har Christopher hatt en imponerende karriereutvikling, og har opparbeidet seg omfattende internasjonal erfaring gjennom prosjektleveranser i mer enn 20 land. Christopher er siviløkonom med spesialisering i strategi fra Handelshøyskolen BI.

Espen Andreassen

Espen Andreassen

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Andreassen fikk tidlig ansvar i Visma, og var pådriver og drivkraften i å relansere et konsept som tiltrakk seg 10.000 medlemmer i 2016. Satt også med totalansvaret for videre drift og utvikling. Jobber som Product Owner i NAF sin nye digitale satsning, NAF digital. En rolle som ofte er besatt av personer med langt flere års erfaring. Teamet jobber etter visjonen om å gjøre eierskifte av bil tryggere, enklere og mer effektivt. Teamet er på 5 stykker, hvor PO er pådriver for å levere brukerbehov(teknisk), visjon(strategisk) og kommersielle (økonomisk/resultater) mål. Han har en Bachelor i Innovasjon og forretningsutvikling fra Høyskolen Kristiania, driver selskapet Idehub ved siden av app og webutvikling.

Sara Andrén-Johansen

Sara Andrén-Johansen

Sara startet som Business Controller i Finn.no, like etter hun fullførte studiene ved Göteborgs Universitet i 2008. I dag jobber hun som Økonomidirektør i samme selskap, og er ansvarlig for økonomiavdelingen som består av syv medarbeidere. Sara er også en del av ledergruppen i Finn.no. Det siste året har Finn.no vokst over forventningene økonomisk, og også befestet sin sterke posisjon når det kommer til omdømme. Som Økonomidirektør har Sara fått lede arbeide med implementering av dynamisk styring i Finn.no og det har gjort selskapet mer fleksible, som også opplever en positiv effekt på kostnadsbasen.

Knut-Harald Bakke

Knut-Harald Bakke

Bakke leder de to avdelingene Market Analysis og Industrial Portfolio & Projects innenfor Energy Markets i Hydro. Førstnevnte avdeling er ansvarlig for analyser til selskapets krafthandelsvirksomhet, som blant annet omfatter fysisk handel med selskapets vannkraftportefølje, forbruksfleksibilitet og tilstøtende finansiell sikringshandel i Norden. Sistnevnte avdeling forvalter industrikraftporteføljen, som er den langsiktige kraftinndekningen til Hydros fem heleide smelteverk i Norge. Bakke er utdannet sivilingeniør innen Industriell Økonomi og Teknologiledelse ved NTNU og startet i Hydro etter endte studier i 2012.

Hege Bekkedal

Hege Bekkedal

Hege Bekkedal leder HR funksjonen for DNV GL i regionen India, Midtøsten og Afrika som består av 20 land. Hun har ledet større restruktureringer innen regionen og håndtert nedbemanningsprosesser. Bekkedal har et team av 20 rapporterende som totalt har HR ansvar for over 2000 ansatte i regionen. Hun er en del av lederteamet i landene hun er ansvarlig for og har lykkes i et mannsdominert miljø med komplekse utfordringer som Sharia lov og store kulturforskjeller i land med varierende aksept for korrupsjon. Hege har vist stor styrke i å sikre compliance og har lykkes i å bevare en sterk DNV GL bedriftskultur i et utfordrende miljø. Hege startet som Management Trainee i 2008 og har jobbet for DNV GL i diverse stillinger innen finans og HR. Hun har en Bachelor of Business fra Australia og Master i Ledelse og Organisasjonspsykologi fra Handelshøyskolen BI.

Geir Atle Bore

Geir Atle Bore

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Bore er daglig leder og gründer av FundingPartner, som er et av Norges første crowdfundingselskaper. Selskapet formidler bedriftslån mellom småsparere som er lei av 1% i rente i banken, og små og mellomstore bedrifter som behøver kapital for å vokse videre. Bore har en brennende drivkraft og har under et år ledet Fundingpartner fra 0 til 7 ansatte, utviklet en proprietær kredittmodell og en digital plattform for låneformidling, samt skaffet over 1.000 registrerte investorer som ønsker å låne ut til norske bedrifter. Bore er tidligere Juniorpartner hos McKinsey og Associate hos Goldman Sachs, og har en MBA fra Darden School of Business ved University of Virginia, samt en bachelorgrad fra Norges Handelshøyskole.

Øystein Borhaug

Øystein Borhaug

Øystein har allerede rukket å være i Storebrand i ni år og gått gradene fra Finansiell Rådgiver til leder. De siste fire årene har han hatt salgs- og personalansvar for et team innen pensjon og sparing. I sin rolle som salgsleder har han, hittil i år, økt salget med 48 prosent i sitt team, sammenlignet med samme periode i fjor. I tillegg til rollen som salgsleder har Øystein bidratt i utvalgte konsernprosjekter, senest i implementering av Aksjesparekonto. Han har også vært en pådriver for effektivisering av arbeidsprosesser for rådgivere og ledere på tvers av organisasjonen.

Ole-Martin Brekke

Ole-Martin Brekke

Jurymeldem Berit Svendsen jobber i Telenor og meldte seg inhabil i vurderingen av denne kandidaten.

Ole-Martin sitter som medlem av ledergruppen i Telenor Norge sin Fastnett og TV virksomhet som omfatter merkevarene Canal Digital Kabel og Telenor. Han leder en nyopprettet enhet, Digital, Strategy & Analytics, som har ansvaret for digitalisering av salg og kundebetjening, styring av prosjektporteføljen, ledelse av strategiutviklingsarbeidet, utvikling av moderne rapporteringsløsninger og innsiktsverktøy, samt bygging av big-data modeller. Han har de siste 3 årene hatt flere roller i Telenor Norge, blant annet som strategisk rådgiver og prosjektleder for Norgesledelsen og som leder av et salgsstøtteteam. Brekke er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og Owen Graduate School of Management og har bakgrunn fra konsulentselskapet McKinsey. Ole-Martin er en allsidig strategisk problemløser med godt overblikk og spesiell interesse for TV-området.

Kristine Larsen Brustad

Kristine Larsen Brustad

Jurymeldem Hege Yli Melhus Ask jobber i Gjensidige og meldte seg inhabil i vurderingen av denne kandidaten.

Kristine startet som Konserntrainee i Gjensidige etter endte studier for 10 år siden, og fikk sin første lederstilling i konsernet i en alder av 27 år. Gjennom karrieren har hun hatt flere ulike roller i konsernet både innenfor ledelse og ulike prosjekter. Kristine er uteksaminert Sivilingeniør fra NTNU. Hun var en av initiativtakerne bak Gjensidiges satsning innenfor Robotics, og har ledet arbeidet med dette fra det startet som et pilotprosjekt. Hennes hovedstyrke i dette arbeidet har vært måten hun har kombinert fag- og forretningskompetanse med forståelsen for ny teknologi. Kristine har vært en utfordrer til både forretningen og IKT i forhold til å endre etablerte prosesser og rutiner for at det skal kunne egne seg for å automatiseres med ny teknologi, og har på denne måten klart å benytte ny teknologi på reelle forretningsutfordringer, noe som har gitt tydelige gevinster for selskapet.

Stina Byre

Stina Byre

Stina har de siste 3,5 årene vært økonomidirektør i Pierre Robert Group, med ansvar for økonomi og IT, hvor hun også inngår som en del av ledergruppen. I 2016 utvidet selskapet sin virksomhet geografisk til Finland, gjennom et oppkjøp av fire eksisterende merkevarer. I forbindelse med dette var Stina ansvarlig for å bygge opp økonomifunksjonen og få på plass IT-systemer i det nye selskapet. Stina startet sin karriere som konsulent i McKinsey & Company, og har siden 2010 hatt flere lederroller på økonomisiden i Orkla. Stina er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Christopher Conradi

Christopher Conradi

Christopher leder Google Cloud i Norge. Google Cloud leverer IT-løsninger til Norges største bedrifter, Norges minste bedrifter, skoler og offentlige organisasjoner. Christopher var første ansatte i Google Cloud Norge og fikk oppdraget å starte, og bygge organisasjonen som i dag, 4 år senere, er en av de største spillerne i norsk IT. Han er kjent for sin handlekraft og kreative problemløsning. Christopher sine kreative konsepter er rullet ut globalt som en del av Googles kundestrategi. Han er en ettertraktet foredragsholder med en energi og entusiasme som smitter. Christopher har en Master i business og IT fra Bond University, og en Bachelor i IT fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har også tidligere erfaring fra IBM.

Martine Drageset

Martine Drageset

Martine beskrives som en bestemt og trygg leder, som samtidig er svært støttende og genuint interessert i sine team-medlemmer. Blant sine medarbeidere er hun også kjent for sine skarpe analytiske evner. Martine begynte i McKinsey i 2011 etter endt bachelorgrad ved NHH, og tok et avbrekk i perioden 2013-2015 for å ta en MBA ved Harvard Business School. Før hun begynte i McKinsey hadde Martine et intership i Jungheinrich Schweiz, og sommeren 2014 jobbet hun også ved CFO-kontoret til Sats Elixia.

Alexander Ancher Elboth

Alexander Ancher Elboth

Alexander er prosjektleder i BCG og har siden september 2017 vært tilknyttet BCGs kontor i Houston, USA. Han har vært sentral i flere store endring-, strategi- og oppkjøpsprosjekter og har på under tre år gått fra å være associate til prosjektleder hos BCG. Alexander jobber nå primært innenfor olje- og gassindustrien men kan vise til bred industriell erfaring på tvers av landegrenser og kulturer med prosjekter i USA, Europa, Midtøsten, og Afrika. Han beskrives som analytisk, målrettet og dyktig til å skape gode resultater sammen med klient og team. Alexander har bakgrunn som offiser i Sjøforsvaret. Han har en Master of Business Administration fra Cornell University i USA og en Bachelor i Militære Studier fra Sjøkrigsskolen i Bergen.

Siri Riis Evensen

Siri Riis Evensen

Riis Evensen har jobbet 8 år i Storebrand, hvorav 4 år som salgsleder. Hun har en Bachelor i markedsføring fra Handelshøyskolen BI. Av kollegaer omtales hun som en svært faglig dyktig, prosessorientert leder, som brenner for å lage effektive løsninger for både sine ansatte og for kundene. I perioden Riis Evensen har vært salgsleder har Storebrand Bank vokst over 60 prosent i private utlån og vært Norges raskest voksende privatbank. Tidligere i år fullførte hun et Master of Management program i strategisk ledelse på samme sted. For tiden gjennomfører hun sin andre Master of Management på BI, denne gang i nyskapning og kommersialisering.

Siri Bryntesen Finstad

Siri Bryntesen Finstad

Siri Brynetsen Finstad beskrives som en person som er faktabasert i sitt arbeid, som vet hva som skal til for å få folk med seg og som jobber hardt for resultater. Hun besitter stillingen "kategorileder løsvekt", og har resultatansvar for smågodt i løsvekt samt driftsansvar for Nidar Smågodt i Coop, inkludert sortiment og ledelse av et internt, tverrfaglig driftsteam. Siri har jobbet seg oppover i Orkla Confectionery & Snacks Norge siden 2011, og har hatt strategisk forretningsansvar og personalansvar i flere år. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i internasjonal ledelse.

Hanne Kristine Fjellheim

Hanne Kristine Fjellheim

Hanne er Communications Manager i Sopra Steria, et av Norges største konsulentselskaper. Fra den dagen Hanne begynte i selskapet som seniorkonsulent for fire år siden, har hun utmerket seg som en person med et brennende engasjement for faget sitt. Hun har vært initiativtaker til å endre hvordan Sopra Steria kommuniserer på digitale plattformer både internt og eksternt. Hanne mener synlige fagpersoner og ledere er nøkkelen til å tiltrekke seg de beste talentene og skape tillit til selskapets merkevare i markedet. Hanne leder også WASS, Women at Sopra Steria, et initiativ for å øke kvinneandelen både i Sopra Steria og i teknologibransjen som helhet – og er styremedlem i ODA, Nordens største nettverk for kvinner i IT, med over 7000 medlemmer.

Christian Louis Granly

Christian Louis Granly

Granly startet som deltidsmedarbeider på stasjon i Circle K (tidligere Statoil) for 13 år siden. Han har senere steget i gradene og blant annet vært daglig leder, salgsdirektør for distrikt og nå for alle stasjonene, samt supportavdelingen, han er også en del av den norske ledergruppa. Granly sitter som daglig leder for alle stasjonene Circle K selv eier med ca. 500 ansatte, fordelt på seks direkterapporterende salgssjefer, som igjen har 51 daglige ledere under seg. Granly er opptatt av relasjoner og ledelse og forsøker å være tilrettelegger for sine medarbeidere. For tiden fullfører han en Bachelor of Management på Handelshøyskolen BI.

Olav Færevik Gulbrandsen

Olav Færevik Gulbrandsen

Olav sitter i ledergruppen i DNB Consulting, med personalansvar for et team med konsulenter. Han har i sin rolle ansvar for styring og oppfølging av en portefølje av prosjekter, og for å sikre god faglig og personlig utvikling for sine medarbeidere. Siden han tiltrådte i rollen tidligere i år har Olav ledet flere sentrale prosjekter på konsernagendaen i DNB. Olav jobbet tidligere som Principal i The Boston Consulting Group, og har bred erfaring fra større transformasjoner av ledende norske og internasjonale selskaper. Han har en variert funksjonell bakgrunn med fokus på operasjonelle forbedringer, verdikjedeintegrasjoner, vekststrategier og M&A. Olav er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, med deler av utdannelsen fra University of Texas og Bocconi University.

Christian Haslestad

Christian Haslestad

Christian jobber med operasjonelle forbedringer på tvers av industrier, med spesiell fokus på Industri 4.0 hvor han har ansvaret for BCG's satsning i Norden. Innenfor Industri 4.0 har han holdt en rekke foredrag, publisert artikler, og er tett involvert mot klienter i hele Norden. Fellesnevner for hans arbeid er sylskarp fokus på resultater som er tilpasset klientenes behov samtidig som utvikling av kompetanse for å sikre varige forbedringer. Internt i BCG, er han mentor for flere nyansatte, holder en rekke treningskurs i Norden, og er kjent for sin positive utstråling og energi. Fra tidligere har han erfaring fra Robert Bosch GmbH i Tyskland hvor han jobbet to år som medlem av deres management trainee program. Christian er utdannet maskiningeniør fra Tekniske Universitetet i München og Tufts University

Erik Hauge

Erik Hauge

Erik Hauge har vært en sentral figur i oppbygningen av Bain & Companys virksomhet i Norge. Som Manager har han hovedfokus på Private Equity, forbruksvarer og olje og gass i Norden og San Francisco. Innad i selskapet omtales Erik som en samlende, inspirerende og nytenkende leder som leverer fremragende rådgivning til sine klienter. Erik er utdannet ved London School of Economics og INSEAD i Singapore. Ved siden av Bain & Company er han også partner i det private investeringsselskapet Scandic Invest. Tidligere har han jobbet som konsulent i IHS CERA Consulting.

Håvard Haukeland

Håvard Haukeland

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Håvard er administrerende direktør i Spacemaker AI, som han startet med to andre i 2016. Spacemaker er en norsk startup som har skapt verdens første kunstige intelligens for arkitektur og eiendomsutvikling. Teknologien kan oppdage de smarteste måtene å plassere bygninger på tomter og dermed maksimere verdien på enhver tomt, hvor som helst i verden. Håvard er utdannet arkitekt, og er spesialisert på tidligfase eiendomsutvikling. Selskapet har vokst fra 2 til over 20 ansatte på under ett år, hentet 15 millioner kroner i offentlig støtte og 25 millioner kroner fra investorer. Bare to uker etter lansering har selskapet mottatt forespørsler knyttet til mer enn 100 eiendomsprosjekter landet rundt.

Even Heggernes

Even Heggernes

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Even Heggernes er Administrerende direktør i Nabobil. Han har en Bachelor i Eiendomsmegling og startet sin karriere som megler. I 2011 flyttet han utenlands for å startet jobbe i Airbnb. Senere var han blant annet landsjef i Storbritannia før han overtok som Airbnb-sjef i Norden. Nabobil ble startet som bilutleiens svar på nettopp Airbnb. Tre uker etter oppstarten av Nabobil, ble det kjent at Even ble leder i selskapet. I dag er over 5.500 biler utleid over 45.000 ganger ved hjelp av tjenesten. Han har også hatt en sentral rolle i debatten rundt delingsøkonomi i Norge.

Anna Holm Heide

Anna Holm Heide

Holm Heide kom inn i No Isolation som en av de første ansatte i oppstartsbedriften i april 2016. Hennes første jobb i selskapet var overordnet operasjonelt ansvar. Etterhvert som firmaet vokste peilet hun arbeidet inn på kommunikasjon og markedsføring. Holm Heide har en bachelorgrad i Political Science fra Amsterdam University College, hvor hun ble uteksaminert i 2015. Tidligere har hun blant annet vært leder i Elevorganisasjonen i Norge, leder for ANSA Benelux og medlem av Torgersen-utvalget som skrev offentlig utredning (NOU) om ungdom, makt og medvirkning. Hun har også vært ansvarlig for deltakerlandsbyen under Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Oscar Hellenes

Oscar Hellenes

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Hellenes er medgründer og daglig leder i den mye omtalte delingsøkonomitjenesten Key Butler, tidligere Lotel. Tjenesten hjelper personer å leie ut på Airbnb. Selskapet hjelper blant annet med nøkkeltjenester, fotografering, rengjøring og forsikring. Hellenes er omtalt som et rivjern som aldri gir seg. Han har en bachelor i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole. Selskapet hans Lotel slo seg sammen med Key Butler tidligere i år, selskapet har også kjøpt opp konkurrenten Easybnb, drevet av to av hans tidligere klassekamerater.

Heidi Sand Ibenholt

Heidi Sand Ibenholt

Heidi har en Bachelor i organisasjonspsykologi og ledelse fra UiO. Hun startet i Kiwi i 2002, da som deltidsansatt ved siden av studiene. I 2006 gjennomførte hun Kiwis traineekurs, og ble samme året butikksjef. Har hele tiden vært opptatt av å få frem menneskene rundt seg, og har hatt mange traineekanidater hos seg som i dag er butikksjefer. Det har vært viktig for henne å fremme dagligvare som en yrkesvei og hun har holdt innlegg om yrkesstolthet og dagligvarebransjens omdømme ved flere anledninger. I 9 av årene som butikksjef, har Heidi arbeidet på Kiwi Byporten. Hun har nå fått stilling i Kiwi som distriktssjefskanidat, hvor hun jobber mer rettet mot butikksjefer.

Mariann Hellevik Jørgensen

Mariann Hellevik Jørgensen

Jørgensen arbeider som leder for avdelingen teknisk vannbehandling i AMBIO Ingeniørtjenester. Hun har vært i bedriften i 8 år, og snart 1 år som avdelingsleder. I rollen som avdelingsleder innehar Jørgensen budsjett - og resultatansvar, samt ansvar for planlegging av markedsføring og oppfølging av kunder. Til daglig utfører hun i tillegg risikoanalyser av drikkevannssystemer på offshore innretninger, samt utarbeider drikkevannsmanualer og beredskapsplaner. Bedriften møtte stor motgang med oljenedturen, men gjennom endring i arbeidsmetodikk og god gjennomføringsevne har selskapet klart å snu en negativ trend til en positivt resultat. Jørgensen var ferdig utdannet sivilingeniør i bioteknologi i 2009 på Universitet i Tromsø.

Stig Olav Kasin

Stig Olav Kasin

Stig Olav Kasin er Chief Content Officer for The Future Group ASA og leder selskapets globale innholdsutvikling innen interaktivitet og mixed reality, hvor man visker ut skillet mellom den virkelige og virtuelle verden. The Future Group består av nærmere 30 ulike nasjonaliteter, som sammen skaper neste generasjons brukeropplevelser for det internasjonale spill- og TV-markedet. Stig Olav har vært sentral i oppbyggingen av selskapet som i 2017 fikk sitt internasjonale gjennombrudd innen salg av teknologi og innhold til markeder som blant annet Norden, USA og Midt-Østen. Stig Olav utmerker seg ved å kombinere sin kreativitet med teknisk og forretningsmessig kompetanse innenfor innovasjon, lederskap og operasjonell drift. I 2015 vant han Gullrutens fagpris for Årets innovasjon, og ble i 2017 nominert til den internasjonale Gullrosen i Berlin for Lost in Time.

Camilla Lilleby Kildal

Camilla Lilleby Kildal

Camilla var med på å starte og etablere Foodora i Oslo sommeren 2015, og har i løpet av de siste to årene hatt en nøkkelrolle i selskapets vekst til over 300 ansatte i Norge. Som Head of Marketing og Account Management har hun vist gode lederevner, og bygget opp og utviklet de to avdelingene til målestokk for foodora globalt. På bakgrunn av resultatene hun har vist har Camilla siden juli i år, i tillegg til å utvikle det norske markedsførings-teamet, tatt over ansvaret for å omstrukturere markedsføringen i Finland. Hun fungerer i dag som Head of Marketing i begge landene. Camilla har bachelorgrad i pedagogikk fra universitetet i Bergen, og master i HR fra CBS i København.

Svein Ove Kvalsund

Svein Ove Kvalsund

Svein Ove Kvalsund kom direkte fra Norges Handelshøyskole til stillingen som trainee i Sparebanken Vest i 2010, og jobbet de første årene som bedriftsrådgiver. De siste 4 årene har han hatt ulike lederstillinger i banken, og leder i dag Direktebank Bedrift som selskapet har bygd opp over de siste 16 månedene. Avdelingen har ansvar for 70 % av bankens bedriftskunder og betjener kundene digitalt. Utover det har Kvalsund også en sentral posisjon inn mot utviklingsmiljøet i banken. Som leder tror han på at medarbeiderne leverer på sitt beste når de blir involvert, får tillit, blir ansvarliggjort og får tydelige forventninger.

Toni Kvam

Toni Kvam

Kommersiell Direktør og sitter i selskapets ledergruppe. Totalansvaret for Salgsorganisasjonen, Markedsavdelingen, Backoffice og Kundeservice. Totalt ca.60 ansatte. Jobbet i Wenaas i 6 år (09-15), 2015-2016 jobbet som salgssjef for Red Wing Norge, før jeg ble hentet tilbake til Wenaas og startet opp igjen januar 2017. Første stilling i Wenaas som Distriktsansvarlig selger, så Key Account Manager, videre som Regionsjef for Midt og Nord Norge, og nå altså Kommersiell Direktør. Har jobbet med og forhandlet frem flere av de største avtalene i selskapet, deriblant Statoil ASA i 2014, som er Europas største kontrakt noensinne innen arbeidstøy og Personlig verneutstyr

Martin Lundby

Martin Lundby

Martin er ansvarlig for finans og investor relations i Hafslund-konsernet. Hafslund har inntil nylig vært børsnotert ved Oslo Børs med om lag NOK 10 milliarder i gjeld. I tillegg til konsernets gjeld er Martin ansvarlig for valutahåndtering, cash management, forsikring og en større pensjonskasse. Han har også vært svært sentral i Hafslund-konsernets M&A aktivitet siden han startet i Hafslund i 2013, senest ved Oslo kommunes kjøp og påfølgende restrukturering av selskapet. Martin er faglig sterk, resultatorientert, samt innehar solid forretningsforståelse, og kan vise til dokumenterte resultater. Martin er utdannet sivilingeniør fra Industriell økonomi og teknologiledelse (Indøk) ved NTNU.

Shauna McNeill

Shauna McNeill

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Shauna er direktør for produktutvikling i Aker Biomarine, hvor hun leder et team for å identifisere, utvikle og kommersialisere nye produkt innovasjoner. Tidligere i karrieren har hun blant annet jobbet som prosessingeniør i ExxonMobil, R&D prosjektleder i Ecolab og rådgiver i Boston Consulting Group. Shauna har en MBA fra Harvard Business School. Hun er opptatt av å hjelpe oppstartsbedrifter å skape vekst, tror et innovativt tankesett kan levere verdi for alle typer selskaper, og på tvers av mange funksjoner innad i en organisasjon. Ifølge Shaunas kollegaer er hun kjent for å være hardtarbeidende, fokusert på kvalitet, team orientert og har et godt strategisk tankesett. Hun har også en unik evne til å få det beste ut av folk rundt henne.

Javad Mushtaq

Javad Mushtaq

Mushtaq er en ung, samfunnsengasjert leder, sosial entreprenør og ildsjel med erfaring fra 4 kontinenter som jobber for å skape innovative løsninger på positiv forandring i verden gjennom ulike initiativ. Han er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og jobber til daglig som Strategy Manager i Aker Solutions hvor han har erfaring fra bl.a. Malaysia og Brasil. I tillegg har han startet tre organisasjoner som fokuserer på social impact, MAK (Mangfold og Ledelse), MinMentor (Reduksjon av frafallsrate på videregående skole), og et globalt social impact akseleratorprogram. Han er også leder for Global Shapers Oslo av World Economic Forum, og ble i 2017 valgt som YTILI Fellow av US State Department som 1 av 100 unge innovasjonsledere fra Europa. Han sitter som den yngste i en rekke styrer og advisory boards – nasjonalt og globalt.

Are Nicholls

Are Nicholls

Nicholls er en av tre regionale salgssjefer i Sector Alarm, og er også en del av selskapets ledelse. I stillingen bidrar han til at lokale salgssjefer og selgere får nødvendig kompetanse og bistand for å nå de målene ledelsen setter. Nicholls er en ambisiøs person som setter høye forventinger til seg selv og andre, og har gjennom sitt engasjement og positive lederstil bidratt til økt omsetning i flere avdelinger. I 2017 har han bygd opp et salgskurs og holdt kurs for både selgere og salgssjefer i selskapet. Gjennom sin tid i selskapet har Nicholls gått gradene, og vært selger, salgssjef i Oslo og Buskerud, samt Sales development Manager på hovedkontoret. Han gjennomførte militærtjenesten i Kampeskvadronen ved Rena leir og bisto med tilbaketrekningen av de norske styrkene i Faryab i 2012. I dag har han ansvaret for fylkene Møre og Romsdal, Hedmark, Oppland, Buskerud, Nordland og Østfold.

Mads Werner Olsen

Mads Werner Olsen

Mads Werner Olsen har siden februar i år vært leder for inntektsforvaltning i Nordic Choice Hotel Norge. Hotellkjeden har mer enn 70 eiendommer i Norge og har en årlig inntekt på 4 milliarder kroner. Avdelingen Mads leder består av 20 personer. Han beskrives som en person med en unik kompetanse og evne til å se helheten, og en god og inkluderende lagspiller. Mads har jobbet seg oppover i Nordic Choice Hotels siden 2010, og har en mastergrad i finans fra University of Leicester i Storbritannia samt en bachelorgrad i Hotel Management. Han var en sentral del av oppbyggingen av revenue management-miljøet i Nordic Choice-konsernet.

Marius Parmann

Marius Parmann

Med en mastergrad i samfunnsøkonomi fra UiO og bakgrunn som journalist i Aftenposten og Dagens Næringsliv, begynte Parmann rådgivningskarrieren i Burson-Marsteller, et av verdens største kommunikasjonsbyråer. Etter en periode ved Oslo- og London-kontoret, rakk han å bli en av byråets yngste seniorrådgivere globalt, før han ble hentet av konkurrenten First House. Gjennom tre år i First House hadde han lederroller i flere større kundeteam, og bisto kunder i oppkjøpsprosesser, børsnoteringer, politisk prosesser, krisehåndteringer og andre strategiske endringsprosesser. I 2016 ble Parmann partner og seniorrådgiver i Kruse Larsen AS. Kruse Larsen er i dag et av landets raskest voksende kommunikasjonsbyråer med en særlig styrke innenfor politiske og strategiske prosesser og mange av Norges største virksomheter på sin åpne kundeliste.

Christopher Parmo

Christopher Parmo

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Christopher er Co-CEO og CFO i Brandhub AS, som blant annet står bak konseptene adamsmatkasse.no, godtlevert.no og lunsjlevert.no. Han har direkte ansvar for over 100 ansatte i Norges største og eneste lønnsomme nettmatselskap. Tross ung alder har Christopher også rukket å være finansdirektør i både Tieto og Visma, samt managementkonsulent i Deloitte. Han er utdannet sivil ingeniør fra NTNU, har en mastergrad fra Norges Handelshøyskole, og en nese for tall, forretningsutvikling og å skape aksjonærverdi gjennom lønnsom business.

Magnus Prøsch

Magnus Prøsch

Magnus er i dag Investment Manager i FSN Capital Partners, som forvalter 2.1 milliarder euro på vegne av globale institusjonelle investorer og pensjonsfond. I det daglige er Magnus i dialog med gründere og bedriftseiere i søken etter nye investeringsmuligheter; han arbeider med M&A-prosesser og med selskapene som eies av fondene for å bidra til varig verdiskapning for investorene. I sitt arbeide trekker han på erfaring fra sin tid som Prosjektleder og Principal i BCG hvor han ledet blant annet organisasjonsendringer i norske nasjonale og globale selskaper. Han har også bred investeringserfaring fra Herkules Capital, et annet private equity selskap, hvor han blant annet satt i flere selskapsstyrer. Magnus beskrives som en tydelig og empatisk leder som leder gjennom eksempel. Han har en MBA fra INSEAD, en MSc. fra University of Oxford og en BSc. fra NHH

Lise Rechsteiner

Lise Rechsteiner

Lise leder investeringsaktivitetene til Nordic Impact, et investeringsfirma som har markert seg med initiativer som Katapult Accelerator, Katapult Future Fest og Norwegian.AI det siste året. Hun har etter 14 år i utlandet valgt å returnere til Norge for å bidra inn i det norske startup-miljøet med sin internasjonale erfaring i oppbygging og investeringer i oppstartsselskap. Lise har jobbet som investor for det tyske venture capital-fondet Bauer Venture Partners på 100 mill. euro de siste to årene. Tidligere i år gjennomførte hun og teamet to større salg av porteføljeselskap til blant annet Whirlpool i USA. Før hun gikk over til venture capital, ledet hun som Head of Nordics og Managing Director i Sverige og Finland en stor satsning for Rocket Internet. Lise har en doktorgrad i industriell økonomi fra det tekniske universitet i Zürich.

Arne Reginiussen

Arne Reginiussen

Arne er ansvarlig redaktør i Amedia-avisene Finnmark Dagblad, Finnmarksposten og iFinnmark, og daglig leder i samme aviser, samt i Dagbladet Finnmarken. Han har vært i stillingene siden 2015. Han har vært med på en betydelig digital omstilling i mediehusene, og Finnmark Dagblad er i dag i særklasse Amedias mest digitaliserte avis med 59 prosent digitale abonnenter. Avisen ligger også helt i toppen i Amedia i prosentvis brukervekst det siste året og opplever fortsatt stor vekst. Arne er også styreleder i den samiske avisen Avvir, hvor Amedia har en eierpost, og sitter i styret til bladet Nordlys i Tromsø.

Mats Reiersen

Mats Reiersen

Mats er direktør i Yara International ASA, og leder M&A-teamet som er ansvarlig for initiering og gjennomføring av alle selskapets større oppkjøps- og salgsprosesser. Stillingen innebærer et globalt ansvar og tett samarbeid med de fleste forretningsenhetene i Yara. Han har tidligere vært CFO/COO i Resoptima, et oppstartsselskap som utvikler programvare for å effektivisere og forbedre hvordan oljeselskaper jobber med modellering og planlegging av oljereservoarer. Mats har tidligere jobbet som prosjektleder i konsulentselskapet The Boston Consulting Group. Han har en mastergrad i finans fra Norges Handelshøyskole.

Stine Røsand

Stine Røsand

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Stine leder marked.no og er medlem av konsernedelsen i Komplett Group. Hun har vært sentral i oppbyggingen av nettbutikken for dagligvare og startet som økonomidirektør i marked.no. Hun utmerker seg som en pådriver for å etablere nye produkter og forretningsmodeller, og viser evne til å kombinere kommersiell og faglig innsikt med gode menneskelige egenskaper og operasjonell forståelse. Hun har et brennende engasjement for både dagligvarer og logistikk, og marked.no med sine 100 ansatte anses som en betydelig utfordrer i dagligvaremarkedet på nett. Hun har tidligere innehatt ulike stillinger innen økonomi og logistikk i Optimera, sist som innkjøpssjef. Hennes karriere startet i konsulentbransjen hvor hun jobbet med corporate finance i PwC, og hun innehar en mastergrad i finansiell økonomi fra NTNU.

Salman Saeed

Salman Saeed

Salman har vært med å bygge opp selskapet Bonum Utvikling, som ble etablert for å håndtere de større samarbeidsbaserte utviklingsprosjektene til Bonum. I løpet av 2017 har Bonum Utvikling stått bak kjøp av 9 utviklingsprosjekter i Oslo, med samlede markedsverdier ved salg i markedet på over 1.mrd kroner. Salman er forøvrig initiativtaker og leder av Ung i Næringseiendom, et nettverk for unge personer innen bransjen med alder under 35 år. Nettverket teller i dag over 1.000 medlemmer. Videre er Salman styremedlem i Norsk Eiendom (NHO), en bransjeforening for private eiendomsaktører i Norge med ca 190 medlemmer som representerer nærmere 30% av landets næringsbygg. Salman jobbet tidligere som investeringssjef i Linstow, og har en mastergrad innen eiendom fra NMBU, med tilleggsfag innen finans fra KTH.

Martin Schütt

Martin Schütt

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Etter tre år valgte Martin i 2016 å hoppe av rakettkarrieren i McKinsey for å starte selskapet Askeladden & Co sammen med fem partnere. Selskapet, som går for å være en idéfabrikk, inkubator og investor, står blant annet bak innovative virksomheter som frisørkjeden Cutters, legeklinikkjeden Dr.Dropin og eventkonseptet Paint'n Sip. Som daglig leder i Askeladden & Co sitter Martin med overordnet ansvar for utvikling og fremdrift av selskapets konsepter i deres tidligfase. Martin er utdannet siviløkonom ved NHH i Bergen.

Alisan Senel

Alisan Senel

Alisan innehar sin tredje lederstilling hos IT-systemintegratoren Atea. Etter han ledet selskapets Apple-satsning med suksess, fikk han ansvaret for å lede avdelingen for løsningssalg av klienter. Deretter ble han salgsdirektør for løsningssalg, og fikk en plass i ledergruppen i region øst. Her leder han et team på seks ledere og rundt 60 salgsspesialister. Denne gruppen rådgir og bistår offentlige og private virksomheter innen IT-infrastruktur i tett samarbeid med strategiske partnere som HP, Microsoft, Cisco og Apple. Alisan betegnes som en energisk, inspirerende og nytekende person som leder mennesker mot et felles mål. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, med studieopphold fra Istanbul og Shanghai.

Henrik Sjølie

Henrik Sjølie

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Sjølie er co-founder av Tribe Forsikring som ble etablert i juli 2016, og er i dag CEO i selskapet. Tribes mål er å revolusjonere forsikringsbransjen ved å gjøre forsikring enkelt og rettferdig. Selskapet har i dag ca 20 årsverk på lønningslisten, og har hentet 33 millioner kroner fra ulike investormiljøer. Chatbotter, forenklede vilkår, fjerning av bindingstid, introduksjon av sosial nettverksfunksjonalitet og en unik fullmaktsprosess for å forenkle kundereisen, er blant nyvinningene selskapet har utviklet siden oppstarten. Selskapet har i dag i overkant av 1000 privatkunder i det norske markedet, vokser raskt, og har som mål å etablere seg i to markeder utenfor Norge i 2018. Sjølie er utdannet innen merkevarebygging på Handelshøyskolen BI og har tidligere jobbet i blant annet FINN.no, E24.no, MTG og Sport 1 Gruppen.

Lotte Skolem

Lotte Skolem

Lotte Skolem beskrives som en naturlig leder og en viktig del av BCG Oslo, hvor hun jobber som prosjektleder. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU med fokus på nanoteknologi, og hennes erfaring fra ulike prosjekter strekker seg fra omstrukturering til strategiutvikling, porteføljeutvikling og organisasjonsstruktur. Hun har gått gradene i BCG og har i løpet av årene tilført klientene målbare suksesser som strekker seg fra innsparing til forbedret drift og inntjening. I tillegg til konsulentjobben har hun tatt på seg rollen som Social Impact-ansvarlig i BCG Oslo. Med sin noe uvanlige bakgrunn innen nanoteknologi stiller Lotte med unik kunnskap tenkemåte i alle prosjektene hun deltar i.

Luciana Slomp

Luciana Slomp

Luciana Slomp leder Aker BioMarines avdeling for ordrehåndtering og kundeservice globalt. Dette innebærer forsendelse av varer fra krillfangstbåter i Antarktis og videre gjennom alle ledd til distribusjon til sluttkunder i alle verdensmarkeder. Luciana har personalansvar for tre personer, inkludert fagansvar for seks personer. Hun beskrives som en tydelig leder med sterk internasjonal orientering, høy arbeidskapasitet og et brennende engasjement for at arbeidshverdagen til de ansatte skal fungere godt samtidig som god kundeservice ytes. Opprinnelig er hun fra Brasil, og jobbet også i Sverige før hun flyttet til Norge i 2015. Hun har blant annet utdannelse innen business fra Brasil, en MBA fra Fudan University i Kina og en mastergrad i ledelse fra Stockholm University.

Dag Erik Stangstuen

Dag Erik Stangstuen

Jurymeldem Hege Yli Melhus Ask jobber i Gjensidige og meldte seg inhabil i vurderingen av denne kandidaten.

Dag Erik startet sin karriere i Gjensidige i 2014 etter en fortid i elektrobransjen. Han viste raskt til gode resultater og har jobbet seg opp. Som salgsleder har han oppnådd en rekke gode resultater med sin avdeling og de satte salgsrekord for Gjensidige kundesenter i 2016. Han har de siste årene vist at han mestrer motgang og medgang og han skaper en stor trygghet og engasjement med sin medmenneskelighet, store omsorg og tydelige kommunikasjon. Med målrettet arbeid har han evnet å skape en prestasjonskultur med høy arbeidsglede og meget sterke resultater.

Erik Svensrud

Erik Svensrud

Erik er ansatt som Partner i rådgivningsselskapet inFuture, hvor han har jobbet i fire år. Her har han ledet en rekke prosjekter innen digital strategi, big data, internet of things og fremtidsanalyser. Han har en god egenskap til å ivareta ulike perspektiver i sine prosjekter hvor han trives like godt på høyt strategisk nivå, som dypt ned i tekniske problemstillinger, til å vurdere trender for fremtiden. Dette har eksempelvis resultert i at han har vunnet Gulltaggen for best bruk av data, Teknas innovasjonspris, samt er etterspurt som foredragsholder i ulike fora. Erik er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg en mastergrad i finans fra Durham University.

Thomas Sveum

Thomas Sveum

Jurymedlem Karl Munthe-Kaas er inhabil og har ikke deltatt i vurderingen av denne kandidaten.

Thomas Sveum har de to siste årene bygget digitale plattformer for å effektivisere rekruttering. Sveum er daglig leder og med-gründer i Startupmatcher, som på under 2 år har blitt Nordens ledende jobbportal for gründere med 60 000 formidlede jobbsøknader. Det siste året har Startupmatcher fått fotfeste i de andre nordiske landene, brukermassen har vokst til mer enn 30 000 registrerte brukere og selskapet har inngått et omfattende samarbeid med DNB hvor hensikten er å koble investorer med gründere for tilgjengeliggjøring av risikokapital. Kombinert med i Startupmatcher er Sveum også med-gründer i uWork, Norges første plattform for on-demand bemanning til helse- og omsorgssektoren. Sveum har studert finans fra University of Essex.

Iben Andrea Syvertsen

Iben Andrea Syvertsen

Iben leder kommunikasjon- og markedsavdelingen til fintech selskapet Spiff, som har laget en ny spareapp. I løpet av kort tid har hun utmerket seg som en allsidig og positiv leder, som virkelig vet hva som skal til for å utarbeide og gjennomføre strategiske og operasjonelle tiltak innen digital markedsføring, merkevare og kommunikasjon. Et arbeid som har gitt Spiff synlige resultater og en posisjon i et krevende marked. Iben beskrives som en nysgjerrig, engasjert, uredd person med bred evne til å engasjere og løfte mennesker rundt seg. Iben har bygget en markedsavdeling som benytter seg av den siste teknologien for å nå ut til brukerne og sikre målbar effekt. Karrieren ble startet i Trigger som rådgiver, der bidro hun blant annet til å bygge fagenheten for PR. Iben er utdannet innen PR, kommunikasjon og Media ved Høgskulen i Volda. Og har i tillegg studert Tupac, Hip Hop og kulturhistorie.

Marianne Homme Sørensen

Marianne Homme Sørensen

Sørensen har vært i Storebrand Asset Management i litt over 4 år. Hun startet i prosjektlederteamet i 2014, der har jeg hatt ulike roller; analytiker, prosjektleder, og har det siste året vært leder med personalansvar for avdelingen Project Management. Gjennom årene hun har vært i avdelingen har jeg vært med på å bygge opp prosjektfunksjonen og tatt del i noen av de største og mest strategiske prosjektene i Storebrand Asset Management. Sørensen er opptatt av å utvikle seg selv og de rundt seg. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i OSlo, med en major i samfunnsøkonomi og minor i politisk økonomi.

Christian Therkelsen

Christian Therkelsen

Christian Therkelsen jobber i McKinsey primært med å lede strategiprosesser, reorganiseringer og transformasjonsprogrammet på tvers av energibransjen. Han er også en del av McKinseys globale strategiske lederteam innenfor olje og gassindustrien. Therkelsen jobber primært med store internasjonale selskaper i Europa og Afrika. Han har en Bachelor i datateknologi og elektronikk fra Massachusetts Institute of Technology som han fullførte i 2011. Han startet sin karriere i McKinsey tilbake i 2010 med et internship. Fra 2011 har Therkelsen vært ansatt kontinuerlig i McKinsey.

Caroline Figenschou Tidemand

Caroline Figenschou Tidemand

Tidemann har bakgrunn fra shipping befraktingsselskap og rederi med fokus på operasjonell og finansiell risiko. Hun har også drevet med formuesforvaltning og sosialt entreprenørskap. I dag leder hun Lorentzen og Stemco AS som har 50 ansatte i Europa, Asia og USA. Selskapet opererer i markedene S&P/Newbuilding, Structured Finance, Offshore, Gas, Dry Cargo, Tanker and Research. Hun har hatt stillingen som administrerende direktør siden slutten av 2016 og har i en årrekke sittet i selskapets direktørgruppe. Tidemann har en master i politisk økonomi fra Handelshøyskolen BI og bachelor i finans og politikk fra Strathclyde University i Glasgow.

Stine Trygg-Hauger

Stine Trygg-Hauger

Stine leder Clas Ohlson AS med 85 butikker og nettbutikk, 1600 ansatte og over 3 milliarder NOK i omsetning. Før hun nylig tok over som konstituert administrerende direktør, jobbet hun 8 år som Kommunikasjons- og markedssjef i Clas Ohlson Norge og ledet Communications og customer interaction teamet, Som ansvarlig for alle kommunikasjonsflater der Clas Ohlson møter kunden, har Stine bidratt til at Clas Ohlson blant annet ligger på omdømmetoppen i Norge, med en solid delt andreplass i Apelands kåring av Norges mest likte og synlige varemerker i 2017. Stine er det yngste medlemmet av konsernledelsen i Clas Ohlson Group. Hun har en Bachelor i markedskommunikasjon fra Handelshøyskolen BI.

Tore Tveit

Tore Tveit

Tore Tveit er direktør for tilbud, marked og forretningsutvikling innen forretningsområdet anlegg i Skanska Norge. Han startet sin karriere med seks år i Skanska i forskjellige roller, deriblant flere år som prosjektleder i anleggsprosjekter. Etter tre år som prosjektleder i Statoil, vendte han tilbake til Skanska i 2016 for å jobbe med tidligfase for anleggsavdelingen. I et anleggsmarked i endring har Tore hatt en sentral rolle i det strategiske arbeidet med å posisjonere Skanska mot prosjekter med tidlig involvering. Tore beskrives som en engasjert og tydelig leder med høy drivkraft som evner å omforme strategiske planer til konkrete handlinger. Han er utdannet sivilingeniør ved NTNU og har siden utvidet sin horisont gjennom en Master of Management ved University of Sydney.

David Torvik Tønne

David Torvik Tønne

David tiltrådte i januar 2017 som leder for Corporate Controlling i Aker BP med ansvar for selskapets funksjoner innen Business Controlling, Regnskap, Finansiell rapportering og Skatt. Han kom fra stillingen som Principal i The Boston Consulting Group (BCG) der han jobbet med klienter innen Olje og Gass, Private Equity og annen Industri. I hans tid i BCG ledet David en rekke store prosjekter innen strategi, oppkjøp, organisasjon og forbedring i Norden, USA og Midtøsten. David er utdannet Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Petter Ulset

Petter Ulset

Petter jobber i investeringsteamet i Aker ASA og har vært involvert i eierskapsoppfølging, restruktureringer og M&A innen olje og gass, marin bioteknologi og fiskeri. I det siste har han vært sekondert til Cognite, Akers spydspiss for digitalisering av kapitalintensive industrier. Her har han hatt ansvar for Corporate Development og vært sentral i etableringsfasen. Før Aker var Petter junior partner i McKinsey & Company. Han er utdannet sivilingeniør i Industriell Økonomi og Teknologiledelse fra NTNU.

Haakon Valstad

Haakon Valstad

Haakon Valstad er leder for Brighterlites satsning i Pakistan som leverer energieffektive solenergi løsninger til rurale områder i Pakistan. Han har tidligere også hatt internasjonale lederoppgaver for blant annet Statoil i Venezuela. Haakon beskrives som en dyktig leder med bred operasjonell erfaring og viktige internasjonale lederegenskaper. Han har sørget for gode resultater og vekst for Brighterlite og har med sin erfaring fra både Trading og Business Development en solid faglig bakgrunn. Haakon har sin Bachelor og Masterutdanning i økonomi fra Copenhagen Business School.

Claes Walsø

Claes Walsø

Jurymeldem Berit Svendsen jobber i Telenor og meldte seg inhabil i vurderingen av denne kandidaten.

Claes leder i dag arbeidet med å utnytte data, etablere fremtidsrettede innsiktsløsninger og sikre innovative løsninger for personalisert kommunikasjon i Telenors mobile privatmarked. Han startet i Telenor i 2007 som ferdig utdannet sivilingeniør i kommunikasjonsteknologi fra NTNU. Claes har hatt gjennom tiden hatt flere kritiske roller, og har blant annet ledet forvaltning og utvikling av helt sentrale og kritiske forretningssystemer. Ved siden av jobb har han i tillegg fullført en Master of Technology Management fra NTNU, med et fulltidsopphold på det prestisjefylte MIT i Boston, USA.

Camilla Westad-Kolsrud

Camilla Westad-Kolsrud

Jurymeldem Hege Yli Melhus Ask jobber i Gjensidige og meldte seg inhabil i vurderingen av denne kandidaten.

Til tross for sin unge alder har Camilla lønnsomhetsansvaret for Gjensidiges største produktområde Motor forsikring. I fjor fikk hun utvidet ansvaret fra å omfatte den danske forsikringsporteføljen i tillegg til den norske. Motorområdet følges med argusøyne av et helt analytikerkorps, ettersom det står for brorparten av Gjensidiges inntjening. Camilla utøver personalansvaret i Norge og i Danmark. Hun er utdannet i Industriell Økonomi fra NTNU, og begynte sin karriere i McKinsey i 2010, før hun gikk til Gjensidige i 2014. Jurymedlem Hege Yli Melhus Ask erklærte seg inhabil i vurderingen av denne kandidaten.

Jannik Woxholth

Jannik Woxholth

Jannik betjener globale klienter innenfor organisasjon, strategi og M&A. Særlig har han dyp ekspertise innenfor organisasjon og endring i tungindustri, og han leder McKinseys globale avdeling for organisasjon i olje- og gassindustrien. Han har ledet McKinseys støtte på organisasjon og endring gjennom flere av de største endringsprogrammene i norsk industri de senere årene, samt i flere integrasjonsprogrammer etter store oppkjøp og sammenslåinger i energisektoren globalt. Jannik er også en del av ledergruppen som driver McKinseys arbeid globalt innenfor nye, agile organiseringsformer, og han har publisert flere artikler om fremtidens organisasjon for energisektoren og tung industri. Han har bred internasjonal erfaring fra Europa, Asia, Afrika, og Latin-Amerika.

Hanne Bryntesen Finstad

Hanne Bryntesen Finstad

På under fem år har Hanne gått fra å være nyutdannet trainee til direktør for strategi og prosjekter i Schibsted Norge. Hanne gikk inn i konsernledelsen som 30-åring. Som strategidirektør har hun ledet arbeidet med å innføre felles målstyring i et konsern med 3000 ansatte og mange selvstendige selskaper, der mål og samarbeid på tvers er sentralt for verdiskapning. Hanne jobber på tvers av selskaper, konsern og funksjoner i Norge og Sverige, og tett med toppledelsen. Hun er en systematisk, klok og ujålete leder, og en inkluderende og morsom kollega.

Christian Klippenberg

Christian Klippenberg

Klippenberg startet i Adicio AS ved årsskifte i 2015. Gjennom hans periode der har han jobbet seg opp fra å være salgssjef til å bli nasjonal salgssjef i bedriften. Klippenberg har mange års erfaring fra salg og salgsledelse. Startet sin karriere som selger i fieldmarketing. Christian har jobbet for en rekke forskjellige kunder innen blant annet bank og finans. Christian har også jobbet som Salgssjef mot B2B markedet med IT Optimalisering på nett. Han har siden 2015 gått fra Salgssjef til Regional salgssjef og jobber i dag som Nasjonal salgssjef hvor han driver alle kontorene til Adicio og videreutvikler de Regionale salgssjefene.