– Bonnier vurderer å kjøpe Aftonbladet fra Schibsted

Svenske Bonnier skal være interessert i å kjøpe det svenske mediehuset Aftonbladet fra norske Schibsted. Ledelsen i Bonnier finregner nå på et bud, skriver Dagens Næringsliv.

BUD PÅ AVIS: Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted sammen med konserndirektør for økonomi og finans Trond Berger (t.v).
Publisert:

Fra før eier Bonnier blant annet Aftonbladets konkurrent Expressen, samt Dagens Nyheter, Dagens Industri og Sydsvenska Dagbladet.

Dersom Schibsted skulle selge Sveriges største og mest digitale avishus, vil det norske mediekonsernet ta enda et skritt bort fra papirmedier, skriver Dagens Næringsliv.

Aftonbladet har i årevis kjempet en knallhard kamp med Expressen om leserne, kjøperne og annonsekronene, og en sammenslåing av de to avisene regnes som et av de mest åpenbare strukturgrepene som gjenstår i det svenske mediemarkedet.

En kilde som kjenner situasjonen i Sverige godt, sier til DN at spørsmålet er bare om det er Bonnier eller Schibsted som skal gjøre jobben. I Schibsted avviser imidlertid kommunikasjonsdirektør Anders Rikter at det er aktuelt med et Aftonbladet-salg.

– Det er helt uaktuelt. Vår strategi er å bygge nasjonale økosystemer i de landene vi er i, og spesielt i Sverige og Norge der vi står svært sterkt og både mediehus og rubrikknettsteder spiller en viktig rolle, sier Rikter.

I Bonnier vil man verken bekrefte eller avkrefte at selskapet har lagt inn bud på Aftonbladet.

– Jeg har et veldig kjedelig svar på dette: Prinsipielt kommenterer vi aldri spekulasjoner om oppkjøp, sier kommunikasjonsdirektør David Salsbäck.

PS! Vi gjør oppmerksom på at E24 er et heleid datterselskap av VG, VG er igjen eid av Schibsted-konsernet.

Publisert:

Her kan du lese mer om