Nå er Instagram større enn Twitter

Bildetjenesten har passert 300 millioner månedlige brukere.

RASK VEKST: Antall månedlige Instagram-brukere ha økt med over 30 prosent i løpet av de siste ni månedene. Nå har tjenesten passert Twitter i antall brukere.
Publisert: Publisert:

Antall brukere av bildeappen Instagram øker stadig, og nylig passerte brukermassen 300 millioner, skriver Financial Times. Det sender appen forbi mikrobloggtjenesten Twitter, som ifølge tall fra oktober har 284 millioner månedlige brukere.

De ferske tallene viser også at syv av ti Instagram-brukere er stasjonert utenfor USA. I løpet av de siste ni månedene har antall brukere økt med over 30 prosent.

Både Instagram og Twitter ligger imidlertid ennå et godt stykke bak Facebook, som er det desidert største sosiale nettmediet med sine 1,35 milliarder brukere. Det er nesten like mange månedlige aktive brukere som det er innbyggere i Kina. Facebook-sjef Mark Zuckerberg må imidlertid ha stor tro på potensialet i bildetjenesten, som han bladde opp én milliard dollar for i 2012.

Samtidig skriver Financial Times at Instagram, til tross for sine mange brukere, bare så vidt er i gang med å generere inntekt ved hjelp av eksprementering med reklameløsninger.

- Med 300 millioner månedlige brukere er Instagram blitt veldig attraktivt for markedet, spesielt reklamebransjen. Den raske veksten vil bare gjøre det enda mer appellerende, sier Debra Aho Williamson, analytikeren ved Emarketer til Financial Times.

Les også:

– Nå vil Facebook ta over arbeidstiden også- Sosiale medier vil ta over mer og mer av boligsalgetApp ble lastet ned 100.000 ganger på ett døgn i HongkongFacebook og Instagram avgjør hvor det blir 4G-dekning på bygda

Publisert:

Her kan du lese mer om