Musk om Tesla-krasj: – Autopilot var ikke på

Teslas autopilot har vært gjenstand for kritikk etter tre ulykker den siste tiden. Nå rykker sjefen selv ut på Twitter og hevder autopilot ikke var på da den siste ulykken fant sted.

I AUTOPILOT-ILDEN: Tesla-sjef Elon Musk har i det siste brukt mye tid på å forsvare selskapets autopilot-system.
Publisert:

I løpet av et par måneder har Teslas autopilot blitt beskyld for å ha vært involvert i tre ulykker, hvorav den første ble dødelig. Men selskapets toppsjef Elon Musk gjort det klart at han ikke har noen planer om å skrote satsingen.

Fredag skriver også Musk på sin Twitter-konto at den siste ulykken, som fant sted i Pennsylvania, ikke skyldtes det omstridte systemet, skriver Time.

– Bilens loggbok viser at autopiloten var skrudd av i forbindelse med Pennsylvania-krasjen. Kollisjonen ville ikke funnet sted om systemet var skrudd på, skriver Tesla-gründeren på sin Twitter-konto.

Han har brukt Twitter-kontoen aktivt de siste dagene for å ta autopilotsatsingen i forsvar.

Tesla meldte torsdag at bilens logg viser at autopiloten ble frakoblet rundt 25 sekunder før krasjet, fordi føreren tok hendene av rattet. For at autopiloten skal fungere, må sjåfører holde på rattet, skriver Tesla.

Vil ha systemet fjernet

Det amerikanske magasinet Consumer Reports ber nå Tesla fjerne autopilotsystemet fra sin Model S.

FORTSATT AKTIV: Tesla-gründer Elon Musk understreker at han ikke vil skrote autopilotprosjektet.

Magasinet peker på at forbrukerne ikke føler seg trygge, og det mener at selskapet bør gjøre en fullstendig overhaling av systemet før det eventuelt kan slippe tilbake på markedet.

Les også

Hyperloop-prosjekt saksøkes: Medgründer hevder han ble presset ut

Tesla på sin side nektet tidligere i uken for at dette ville skje, og Musk understreket at han mener autopilot-systemet kan redde liv i fremtiden, skrev Dow Jones tirsdag.

På sin Twitter-konto har Musk også lagt ut en bekreftelse fra myndighetene i EU som har sagt de ikke finner noen sikkerhetsrisiko knyttet til autopilot-systemet.

Etterforskes

Etter at Joshua D. Brown døde i mai, i forbindelse med at hans autopilot ikke klarte å fange opp en hvit lastebil i solskinnet, har amerikanske myndigheter startet en etterforskning av Teslas autopilot.

– Våre dypeste kondolanser, skrev Musk på Twitter kort tid etter ulykken.

Han la da til at selskapet godt forstår at myndighetene ønsker å etterforske denne saken, og at Tesla vil jobbe for å sikre at en slik ulykke aldri skjer igjen.

Les også

Tesla leverer færre biler enn ventet

Dette er den eneste av de tre ulykkene Musk offisielt har beklaget.

I en tredje ulykke har kameraet i bilen vist at sjåføren hadde et leserbrett på fanget som viste en Harry Potter-film da ulykken inntraff, skriver Time.

Tesla-aksjen har falt på Wall Street de siste tre dagene, og fredagen er intet unntak. Selskapet er i skrivende stund ned 0,42 prosent på Wall Street.

Les også

Elon Musk vil sende mennesker til Mars om ni år

Les også

Deaktiverer ikke autopilot tross dødsulykke

Les også

Hyperloop-prosjekt saksøkes: Medgründer hevder han ble presset ut

Publisert: