Salgsrekord for Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover leverte nær en halv million biler i fjor.

SOM ALDRI FØR: De indiske eierne av Jaguar og Land Rover har aldri tidligere opplevd et så sterkt salg av disse merkene. Nye modeller som Jaguar XE og Land Rover Discovery Sport var noe av årsaken.
Publisert:

Jaguar Land Rover kan melde om salgsrekord i 2015.

– Dette har vært et betydelig år for Jaguar Land Rover, med lanseringer av oppdaterte modeller over hele linjen, i tillegg til de helt nye modellene Jaguar XE og Land Rover Discovery Sport, sier Andy Goss, salgssjef i Jaguar Land Rover i en pressemelding.

For første gang rundet de 100.000 solgte biler i Europa og i Storbritannia, størst vekst av alle regioner hadde de i Europa med 21 prosent. Også i Nord-Amerika hadde økte de, noe som veide opp for et fall på 24 prosent i Kina.

Det totale salget for gruppen ble på 487.065 biler. Land Rover rundet for første gang 400.000 biler, med totalt 403.078 biler i fjor, en økning på seks prosent fra 2014. Mens det ble levert 83.986 Jaguar, tre prosent opp. De venter en videre vekst for Jaguar når de nå skal introdusere XE i det amerikanske markedet i tillegg kommer merkets første SUV, F-Pace, til våren.

Mer bilstoff på E24 BIL

I Norge vokste Land Rover med 4,2 prosent i fjor, med 602 nybilregistreringer ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. XE-modellen, som ble introdusert på vårparten, løftet Jaguar kraftig, og de opplevde en vekst på 135 prosent i Norge, hvor de 69 registrerte XE sto for over halvparten av salget som totalt ble på 115 biler.

Les også

De mest spennende bilnyhetene i 2016

Les også

Jaguar Land Rover med kjempeinvestering

Les også

Sporty slagstøvel

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om