Dieseljukset gjelder også 1,8 millioner nyttekjøretøy

Volkswagen sier at manipuleringen av utslipp også har skjedd i en rekke varebiler.

DELER MOTOR: Volkswagens nyttekjøretøy har også brukt motorene som har vært manipulert.
Publisert:

Reuters melder at Volkswagen sier dieseljukset har skjedd i 1,8 millioner nyttekjøretøy.

– Vi har fått samme totaltall. Vi har ikke fått noen fordeling på hvilke modeller og motorer det gjelder, sier Benthe Saga, informasjonssjef for Volkswagen nyttekjøretøy, til E24.

Det betyr at Volkswagen nå nærmer seg det tallet de presenterte i forrige uke, at programvaremanipuleringen gjelder 10,7 millioner kjøretøy.

Bestselgere

Så langt har de innrømmet at jukset har blitt gjort i fem millioner Volkswagen personbiler, 2,1 millioner Audi og 1,2 millioner Skoda-kjøretøy, og nå altså 1,8 millioner nyttekjøretøy fra Volkswagen.

Samlet blir dette 10,1 millioner biler.

Trolig er det blant annet snakk om Volkswagen Transporter og Caddy.

Mer bilstoff på E24 BIL

Dette har vært de bestselgende kjøretøyene i sitt segment i en årrekke. Hvor Caddy har inntatt førsteplassen på registreringsstatistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken og Transporter annenplassen siden 2010. I 2012 ble det registrert 5270 nye Caddy, noe som gjorde den til Norges nest mest solgte bilmodell uansett segment, etter Volkswagen Golf.

Mangelen på informasjon rundt antall og hvilke modeller det gjelder i Norge, har gjort at Vegdirektoratet i forrige uke startet arbeidet med å finne ut hvorvidt det finnes biler i Norge, som inneholder jukse-programvaren som har blitt oppdaget i amerikanske biler.

Les også

Krever svar fra japanske dieselbilprodusenter

Les også

Dette blir Müllers største utfordringer:
– Problematisk at han kan ha visst om utslippene

Les også

Vegdirektoratet: – Tyskland har ansvar for å rette opp

Publisert:

Her kan du lese mer om