Dette blir Norges største bilbutikk

Åpnet torsdag kveld. Skal omsette for én milliard kroner i året.

STØRST: På taket av Granfosstunnellen i Oslo åpnet Møller Bil torsdag kveld en bilbutikk på hele 26.000 kvadratmeter.
Publisert: Publisert:

– Det nye anlegget er mer effektivt, og vi har supre forutsetninger for å nå våre mål, sier Paul Hegna, direktør for konserninformasjon og samfunnsansvar i Møllergruppen.

Torsdag kveld er den offisielle åpningen av bilfirmaets nye megabygg, lagt på taket over Granfosstunnelen på Oslos vestkant.

Dette blir den største bilbutikken i Norge, med et areal på 26.000 kvadratmeter.

De totale byggekostnadene er i overkant av 500 millioner kroner, målet er at det nye anlegget skal omsette for én milliard kroner i året.

I 2014 omsatte Møllers butikk på Skøyen for 850 millioner. For å sette ny rekord, og bli Norges største, må den nye butikken selge 2.000 nye Volkswagen, 1.000 nye Audi, i tillegg til over 1.000 bruktbiler.

Den Toyota-forhandleren som selger mest i Norge, på Økern, solgte 987 nye og 720 bruktbiler i 2014.

Når det gjelder størrelse er til sammenligning det nevnte Toyota-anlegget på Økern på 13.800 kvadratmeter, mens Jaguar Land Rovers nye bygg i Lodalen er på 7.400.

(Saken fortsetter under bildet)

SKINNENDE NYTT: Kenneth Snarli, daglig leder i Møller bil Oslo vest og Paul Hegna fra Møllergruppen i nybilavdelingen i Audi-anlegget.

Over tunnel

Helt siden 2007 har Møllergruppen lett etter nye lokaliteter for det som inntil nylig var Møller Bil på Skøyen. En forretning som ble etablert i 1963.

Bygget som de nå forlater har de hatt i siden 1996. Det ble etter hvert både for lite og feil i forhold til merkeseparering, da de både forhandler Audi og Volkswagen.

– Det var ikke lett å finne et egnet sted, sier Paul Hegna til E24.

Møllergruppen sjekket ut et dusin forskjellige beliggenheter, før de landet på taket av Granfosstunnelen, mellom Lilleaker og Ullern vest i hovedstaden.

– 2008 var det snakk om at det skulle legges lokk over hele tunnelen, det viste seg etter hvert at det ville ta for lang tid å vente på det, sier Hegna.

Les også: Mer bilstoff på E24 BIL

Delt eierskap

Eiendommen var eid av selskapet Mustad Eiendom. Løsningen ble et delt eierskap mellom Møllergruppen Eiendom og Mustad, mens selskapet Møller Bil leier av dem igjen.

– De leier for øvrig til markedspris, sier Hegna.

(Saken fortsetter under bildet)

STORT: Volkswagen-avdelingen er på cirka 16.000 kvadratmeter.

Anlegget består av to separate bygg, hvor Volkswagens er størst.

Hegna og Kenneth Snarli, daglig leder i Møller Bil Oslo vest, tar imot E24 i Audis sirkulære bygning. På grunnplanet er det stilt ut 17 nye Audi-modeller på rekke og rad.

Det vil si de står i tre rekker, som om de kjører på en motorvei. Utformingen av rommet er svakt buet, med noe som kan minne om en dosering på den ene siden.

Dette er naturligvis ikke tilfeldig, men følger en mal for moderne Audi-anlegg. Volkswagen-avdelingen har en helt annen design. På ett plan står 30 personbiler strødd utover i et noe som kan se ut som en tilfeldig formasjon, men som naturligvis ikke er det.

– Det som er viktig her, med beliggenhet langs veien, er at vi varierer hvilke biler som står langs vinduet, vindusutstillingen vår, hver uke, sier daglig leder Snarli.

Les også

Møller-gruppen: - Personbilmarkedet i fjor er det tøffeste jeg har vært med på

Les også

Det har ikke blitt solgt flere av en modell siden jappetiden

Les også

Norges største bilimperium forbereder generasjonsskifte

Publisert: