– Uregelmessigheter ved utslipp hos 16 bilmerker

Tyske myndigheter har gjennom tester funnet uregelmessigheter ved utslipp fra 16 ulike bilmerker, opplyser landets transportminister Alexander Dobrindt.

UNDER LUPEN: Mercedes er blant bilmerkene der det ifølge den tyske transportministeren er funnet «uregelmessigheter».
  • NTB
  • E24
Publisert:

Den tyske bilgiganten Volkswagen har innrømmet juks med utslippsdata for dieselbiler av merkene VW, Audi, Skoda og Seat, og som en følge av dette har tyske miljømyndigheter testet en rekke andre merker.

Resultatet er nedslående, bekrefter Dobrindt.

https://api.e24.no/integrations/static/ed945f36-51ff-4e7d-8314-76c0d359f2c8

Også hos biler av de tyske merkene Mercedes, Opel og Porsche er det funnet uregelmessigheter knyttet til utslipp.

Det samme er tilfellet hos biler av merkene Renault, Alfa Romeo, Chevrolet, Dacia, Fiat, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Nissan og Suzuki, opplyser den tyske transportministeren.

Han skal nå gi funnene videre til andre lands myndigheter.

«Andre teknikker»

Ifølge den tyske regjeringens undersøkelser er det kun Volkswagen som har jukset med sin programvare i strid med loven.

De øvrige bilprodusentene som nevnes skal ha brukt «andre teknikker» for å modifisere sine utslippsnivåer ved testing, ifølge Wall Street Journal.

Daglig leder Magnus Brask Rustad i Motor Gruppen, som er engasjert innen import, salg og service for blant annet Renault og Dacia, har ikke hørt noe nytt i sakens anledning.

– Det jeg har lest var at de tyske myndighetene har funnet avvik i utslippsdataene, men at det ikke er mistanke om juks, sier Rustad til E24.

Nyheten kommmer samme dag som det ble kjent at 630.000 biler skal tilbakekalles. Dette gjelder biler fra Porsche, Audi, Volkswagen, Opel og Mercedes.

Formålet med tilbakekallingene er å justere programvare som påvirker dieselbilenes NOx-utslipp. Det er denne typen utslipp som skaper lokalforurensingen som plager mange norske byer, særlig om vinteren.

Koster milliarder

E24 snakket tidligere i dag med flere bilimportører i Norge som opplyser at de ikke kjenner til tilbakekallingene.

Tidligere fredag ble det klart at Volkswagen – som var den første bilprodusenten som ble tatt for utslippsjuks høsten 2015 – har satt av rundt 150 milliarder kroner for å gjøre opp for seg i kjølvannet av den omfattende skandalen.

For bare to dager siden innrømmet Mitsubishi å ha jukset med målinger for drivstoffutslipp på 625.000 biler. 157.000 av disse skal være solgt som Mitsubishi-biler, mens 468.000 skal være solgt under Nissan-merkenavnet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Volkswagen
  2. Audi
  3. Mitsubishi

Flere artikler

  1. 630.000 tyske biler tilbakekalles i Europa

  2. Flere bilprodusenter mistenkt for utslippsjuks

  3. Opel kan bli bedt om å kalle tilbake 100.000 biler

  4. Porsche vil ikke lage flere dieselbiler

  5. Tysk minister: Audi installerte ulovlig programvare